Η χειρότερη ομάδα του πλανήτη

Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποια μπορεί να είναι η χειρότερη ομάδα του κόσμου. Ποια έχει τη χειρότερη στατιστική στον πλανήτη σε βάθος χρόνου. Την απάντηση έχει η (IFHHS).
ywxnsxiwpkzdscm

Απόψε θα μάθουμε ποια είναι ιστορικά η χειρότερη ομάδα του κόσμου σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή Στατιστικής και Ιστορίας του Ποδοσφαίρου. Αυτή η ομάδα, λοιπόν, βρίσκεται στην Βραζιλία και είναι η Ibis.

Η Ibis Sport Club, όπως είναι το πλήρες όνομά της, παραμένει ιστορικά η χειρότερη ομάδα του πλανήτη και η ομάδα με τα χειρότερα στατιστικά. Μάλιστα οι κάτοικοι της πόλης Περναμπούκο όπου εδρεύει είναι περήφανοι για το συγκεκριμένο… κατόρθωμα και η διοίκηση φρόντισε να το ράψει και στην μπλούζα. Συμμετέχει στο Τορνέο Ινισάλ, που είναι η τελευταία κατηγορία της Βραζιλίας και φυσικά ποτέ δεν έχει παλέψει για την άνοδο. Μάλιστα οι οπαδοί πανηγυρίζουν όταν χάνει και όχι όταν παλεύει για τη νίκη.

Χαρακτηριστικές σεζόν το 1974 που είχε ρεκόρ 0-1-23, αλλά και το 1980 του αξιομνημόνευτου 0-0-24.   Από το 1980 μέχρι το 1984 έδωσε 72 παιχνίδια και δεν έκανε καμία νίκη έχοντας υποστεί 63 ήττες.

Να φανταστείτε πως φήμες αναφέρουν πως υπήρχε ματς στη δεκαετία του 50’ που δέχτηκε 57 γκολ. Ο «μεγάλος» κίπερ εκείνης της εποχής ήταν ο Τζακούνσο, ο οποίος είχε δώσει ο ίδιο την μπάλα σε αντίπαλο για να σκοράρει 366 φορές. Ρεκόρ ασίστ στο δικό του τέρμα.

Και το πράγμα δεν σταματάει εδώ. Ινδαλμα στην ιστορία του συλλόγου παραμένει ο Μάουρο Σαμπού, ο οποίος ήταν κομμωτής της περιοχής τα πρωινά και το βράδυ έπαιζε στην ομάδα έχοντας σε όσα χρόνια αγωνίστηκε πετύχει μόνο ένα γκολ σε ήττα με 8-1.

Μάλιστα είχε μετατρέψει το κομμωτήριό του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο βάζοντας πλακάκια στα χρώματα γηπέδου και σαλιάρες στα χρώματα της εμφάνισης του συλλόγου.

Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα το 2008 ο πρόεδρος Ολίντο Ράμος έκανε πρόταση στον τεράστιο Ρομάριο να αγωνιστεί στην ομάδα. Τότε ο σπουδαίος Βραζιλιάνος είχε ξεμείνει χωρίς ομάδα σε ηλικία 41 ετών και έψαχνε κάποια για να φτάσει τα 1000 γκολ στην καριέρα του. Μόλις, λοιπόν, ρώτησε ο Ρομάριο και έμαθε περί τίνος ομάδα πρόκειται έκοψε… λάσπη.

Φέτος η ομάδα συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία του Περναμπούκο, όπου βρίσκεται στην πέμπτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων με ρεκόρ 2-2-1. Από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της.

Σε ενδιαφέρει