Η κόντρα μίσους και το… τσεκούρι

Δεν είναι λίγες οι απίστευτες ιστορίες που μας έχει προσφέρει απλόχερα ο αθλητισμός στο πέρας τον χρόνων και που μερικές από αυτές έχουν συγκλονιστικό ενδιαφέρον και παίρνουν διαστάσεις ταινίας οσκαρικών προδιαγραφών.
BigGameWeb

Μία ευρέως γνωστή στο κοινό της Αμερικής και όχι μόνο ιστορία γεννήθηκε το 1899 και αφορά την κόντρα μίσους των κολεγίων του Καλ και του Στάνφορντ.

Η κόντρα άρχισε από ένας αγώνα μπέιζμπολ ανάμεσα στις δύο ομάδες που έλαβε χώρα στο Σαν Φραντζίσκο. Οι μαζορέτες του Στάνφορντ είχαν πάρει μαζί τους στο γήπεδο ένα τσεκούρι με το οποίο αποκεφάλισαν μια ψεύτικη αρκούδα, που ήταν το σήμα του Καλ, για να πικάρουν τους αντίπαλους οπαδούς.

Αυτό έφερε μεγάλο ξεσηκωμό σε αυτούς που έσπευσαν να κάνουν ντου και να αρπάξουν το τσεκούρι. Ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια απίστευτα σκηνικά για το που θα καταλήξει το περιβόητο τσεκούρι, αφού οι οπαδοί του Στάνφορντ πήγαν στο Μπέρκλεϊ όπου βρισκόταν αυτό και το πήραν πίσω με τη βία. Για πολλά χρόνια οι οπαδοί των δύο κολλεγίων οργάνωναν απίστευτα σκηνικά για να το αρπάξουν οι μεν από εκεί που το έκρυβαν οι δε. Μέχρι και ντου με δακρυγόνα έγινε από 21 άτομα του Στάνφορντ ώστε να το αρπάξουν από τα χέρια του αρχηγού του Καλ το 1930.

Στη συνέχεια οι κλοπές αυξήθηκαν και πέρασαν σε άλλα μεγάλα αντικείμενα της μιας πόλης με την άλλη. Αποκορύφωμα το 1964 όπου φοιτητές του Στάνφορντ έκλεψαν το κανόνι της κεντρικής πλατείας του Καπ, που αποτελούσε αξιοθέατο. Ηρθε άμεσα η ρεβάνς από αυτούς του Καλ που έσπευσαν οι αθεόφοβοι να κλέψουν μια καμπάνα 200 κιλών.

Ιστορικό ήταν το ραντεβού τους στο Αλαμέντα για να επιστρέψουν τα κλεμμένα οι μεν στους δε, το οποίο κατέληξε με πολύ ξύλο και φυλακίσεις.

Εκτοτε έχουν ακολουθήσει πολλά απίστευτα περιστατικά ανάμεσα στις δύο, όπως εκτυπώσεις ψεύτικων εφημερίδων πριν τη μεταξύ τους μάχη, αλλαγή ονομάτων σε πινακίδες και την περιβόητη απαγωγή του «Δέντρου» που ήταν η μασκότ του Στάνφορντ.

 

Σε ενδιαφέρει