H προδοσία που… ωρίμασε!

Πριν 18 χρόνια πραγματοποιήθηκε η επεισοδιακή μετακίνηση του Λουίς Φίγκο από τη Μπαρτσελόνα στη μισητή Ρεάλ Μαδρίτης.
H προδοσία που… ωρίμασε!

Yπάρχουν μεταγραφές και μεταγραφές! Εκείνη του Λουίς Φίγκο, όμως, από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2000 δεν την φτάνει καμία άλλη! Στις 24 Ιουλίου, πριν από 18 χρόνια, η “βασίλισσα” έκανε το μεγάλο… μπαμ, καθώς κάλυψε την ρήτρα του συμβολαίου του Πορτογάλου (62.000.000 ευρώ) και απέκτησε τον ηγέτη της μισητής αντιπάλου.

Ο Φίγκο δεν ήταν απλά ένας παίκτης των “μπλαουγκράνα”, ήταν το μεγάλο αστέρι και αρχηγός τους, οπότε και ο πόνος από την… προδοσία που ένιωσαν οι οπαδοί με αυτήν κίνηση ήταν τεράστιος. Μάλιστα, τα 62.000.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν για τη μεταγραφή αποτέλεσαν παγκόσμιο ρεκόρ για τα δεδομένα εκείνης της εποχής, καθώς ποτέ ξανά δεν είχαν δοθεί τόσα χρήματα για έναν παίκτη.

Το προσύμφωνο με τον Πέρεθ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ προεκλογικά είχε πει πως έχει προσύμφωνο με τον Φίγκο, ελάχιστοι τον πίστεψαν, όμως αποδείχτηκε πως έλεγε αλήθεια. Ο Φίγκο είχε πει στον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα πως υπάρχουν ομάδες που καλύπτουν την ρήτρα και ζήτησε νέο συμβόλαιο.

Στο προσύμφωνο υπήρχε ρήτρα, σύμφωνα με την οποία αν ο Πέρεθ κέρδιζε τις εκλογές και ο Πορτογάλος άλλαζε γνώμη, θα έπρεπε να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό στην Ρεάλ! Έγιναν εκλογές και στην Μπαρτσελόνα, νέος πρόεδρος ο Γκασπάρ, ο οποίος αφού εξελέγη επικοινώνησε με τον Φίγκο και έμαθε για το προσύμφωνο. Η πλευρά της Μπαρτσελονα λέει πως του πρότεινε αμέσως νέο συμβόλαιο με αύξηση αποδοχών και η πλευρά του παίκτη πως του ζήτησε να καλύψει την ρήτρα που υπήρχε πλέον με τον Φλορεντίνο Πέρεθ.

Στις 23 Ιουλίου ο Γκασπάρ είχε συνάντηση με τον Φίγκο και εν συνεχεία δήλωσε γεμάτος χαρά πως ο παίκτης θα μείνει στην ομάδα. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ όμως είχε κερδίσει τις εκλογές, είχε το προσύμφωνο, κάλυψε την ρήτρα του Φίγκο και μία μέρα μετά, στις 24 Ιουλίου 2000 ο Φίγκο υπέγραφε το νέο του συμβόλαιο με τους “μερένχες”.

Η επιστροφή στο “Καμπ Νόου”

Στις 23 Οκτωβρίου 2000 η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε την Ρεάλ Μαδρίτης στο “Καμπ Νόου”, αλλά και τον… προδότη στον τόπο που λατρευόταν σαν θεός λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο θόρυβος που επικρατούσε ήταν εκκωφαντικός, ενώ παντού υπήρχαν πανό στα οποία αναγράφονταν χαρακτηρισμοί όπως: προδότης, Ιούδας, αλήτης, κάθαρμα κ.ά.
Όταν ο Φίγκο βρήκε στον αγωνιστικό χώρο 98.000 οπαδοί φώναζαν τόσο δυνατά που τον σόκαραν και τον έκαναν να πιάνει τα αυτιά του. Στο γήπεδο έπεφταν πορτοκάλια, σάντουιτς, αναπτήρες, κινητά τηλέφωνα και άλλα πολλά, με τον Φίγκο να μην εκτελεί κανένα κόρνερ και τη Ρεάλ φανερά επηρεασμένη τελικά να χάνει με 2-0.

Σε ενδιαφέρει