Το αξέχαστο ρεκόρ του ‘94

Σαν σήμερα και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 1994 η Βραζιλία πανηγύριζε την τέταρτη κατάκτηση του τροπαίου στα γήπεδα της Αμερικής.
full lnd

Δύο μόλις μέρες έχουν περάσει από την ολοκλήρωση του φετινού Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας, με τη Γαλλία να σηκώνει το βαρύτιμο τρόπαιο, αλλά θα παραμείνουμε σε ρυθμούς Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σαν σήμερα το 1994 η Βραζιλία έκανε το ασύλληπτο ρεκόρ κατακτώντας το τρόπαιο στα γήπεδα των ΗΠΑ για τέταρτη φορά. Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί και παραμένει πολυνίκης του θεσμού.

H συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως, δεν είχε μόνο το εξής εντυπωσιακό να θυμόμαστε. Για πρώτη φορά διεξήχθη σε χώρα εκτός Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής, ενώ παράλληλα ήταν ο πρώτος τελικός στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, όπου μια ομάδα κέρδισε το κύπελλο στα πέναλτι χωρίς να σκοράρει τόσο στο 90λεπτο, όσο και στην παράταση.

Συγκεκριμένα στον μεγάλο τελικό η Βραζιλία αντιμετώπισε την Ιταλία και παρότι στο χορτάρι βρέθηκαν παικταράδες όπως ο Μπεμπέτο, ο Ρομάριο, ο Βιόλα και οι δύο Μπάτζιο δεν κατάφεραν να σκοράρουν μένοντας μετά τα 120 λεπτά στο 0-0.

Ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, όπου η Βραζιλία επικράτησε με 3-2. Ρομάριο, Ντούνγκα και Μπράνκο σκόραραν για τους νικητής, ενώ από πλευράς Ιταλίας ευστόχησαν οι Αλμπερτίνι και Εβάνι.

Σε ενδιαφέρει