Οδηγός τα προηγούμενα Μουντιάλ

Με την ευκαιρία της έναρξης του Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας σήμερα λέω να μιλήσουμε λίγο για στατιστική.
Οδηγός τα προηγούμενα Μουντιάλ

Εψαξα και βρήκα τους πιο παραγωγικούς ομίλους των τελευταίων πέντε Παγκοσμίων Κυπέλλων και όπως θα διαπιστώσετε μπορούμε να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα όσον αφορά το φετινό και του που θα κινηθούμε στοιχηματικά.

Το 1998 στα γήπεδα της Γαλλίας ο πιο παραγωγικός όμιλος ήταν ο πέμπτος, στον οποίο μετείχαν Ολλανδία, Μεξικό, Βέλγιο και Ν. Κορέα. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν 38 τέρματα, με τους Μεξικανούς να προσφέρουν τα πιο θεαματικά ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ και επιτρέποντας 5.

Το 2002 στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας ο δεύτερος ήταν ο όμιλος με τα περισσότερα γκολ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Συνολικά σημειώθηκαν 44 γκολ και οι ομάδες που βρέθηκαν σε αυτόν ήταν η Ισπανία, η Παραγουάη, η Ν. Αφρική και η Σλοβενία. Οι Ισπανοί είχαν το απόλυτο των νικών σκοράροντας 9 φορές, ενώ δέχτηκαν 4 τέρματα.

Το 2006 στη Γερμανία σημειώθηκαν ακριβώς 36 γκολ στον πρώτο όμιλο με μπροστάρηδες τους Γερμανούς που πέτυχαν οχτώ, στον τρίτο όπου η Αργεντινή σταμάτησε στα οχτώ και στον όγδοο με καλύτερη επίθεση αυτή των Ισπανών πετυχαίνοντας οχτώ τέρματα.

Το 2010 στη Ν. Αφρική υπήρξε ισορροπία στο 34 γκολ ανάμεσα στον δεύτερο όμιλο, που βρισκόταν και η Εθνική μας ομάδα και στον έβδομο. Στο δικό μας όμιλο καλύτερη επίθεση ήταν αυτή της Αργεντινής με επτά τέρματα, ενώ στον έβδομο οι Πορτογάλοι έκαναν τη διαφορά με επτά γκολ επίσης.

Ολοκληρώνουμε με το Μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία, όπου πρωταγωνιστής στην παραγωγικότητα ήταν και πάλι ο δεύτερος όμιλος με Ολλανδία, Χιλή, Ισπανία και Αυστραλία. Συνολικά σημειώθηκαν 44 γκολ. Τα περισσότερα μπήκαν στα ματς της Ολλανδίας, η οποία πέτυχε 10 και δέχτηκε 3. Οι Ισπανοί με τη σειρά τους πέτυχαν 4 γκολ και δέχτηκαν επτά μένοντας εκτός συνέχειας.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Ότι παραδοσιακά στα τελευταία Μουντιάλ ο δεύτερος όμιλος είναι αυτός με τα περισσότερα γκολ (έχει βγει τις περισσότερες φορές) και η Ισπανία δείχνει να κάνει τη διαφορά επιθετικά από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Βρισκόταν στους πιο επιθετικούς ομίλους το 2002, το 2006 και το 2014.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ξέρετε ποιος είναι ο δεύτερο όμιλος; Αυτό της Ισπανίας φυσικά, μαζί με Πορτογαλία, Ιράν και Μαρόκο. Ηδη το μεγάλο ντέρμπι Ισπανών – Πορτογάλων έληξε με 3-3 και είναι το πιο θεαματικό ματς ως τώρα στη διοργάνωση.

Το πράγμα μιλάει από μόνο του!

Σε ενδιαφέρει