Το δεύτερο ήταν πιο γλυκό

Εχθές γράψαμε για την πρώτη σύγκρουση των «αιωνίων» σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας στις 19 Απριλίου του 1994. Απόψε θα σταθούμε σε μια τεράστια μπασκετική επιτυχία του Παναθηναϊκού που συνέβη σαν σήμερα το 2000.
Το δεύτερο ήταν πιο γλυκό

Στις 20 Απριλίου του 2000 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην κατάμεστη Πυλαία διεξήχθη ο μεγάλος τελικός της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι. Οι «πράσινοι» των Ομπράντοβιτς και Ιτούδη είχαν κατακτήσει ήδη μια φορά το βαρύτιμο τρόπαιο και πήγαιναν για τη δεύτερη σπουδαία κατάκτηση του συλλόγου, που θα τους εδραίωνε στο top class. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονταν ο Πίνι Γκέρσον με βοηθό τον Μπλατ. Μιλάμε για μια τεράστια προπονητική τετράδα στους δύο πάγκους.

Οσον αφορά το παρκέ ότι να γράψουμε είναι λίγο. Μποντίρογκα, Αλβέρτης, Ρέμπραταα, Φώτσης, Μπεργκ, Τζεντίλε, Ρότζερς, Κοχ και Κάτας, ο οποίος αντιμετώπισε τους συμπατριώτες του από πλευράς Ελληνικής ομάδας. Στους Ισραηλινούς δέσποζαν Μακ Ντόναλντ, Χάφμαν, Τζάμσι, Σέφερ και Σαρπ.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κατακτήσει με το σπαθί του το τρόπαιο επικρατώντας με 73-67, σε ένα συγκλονιστικό ματς, όπου ο Γκέρσον κατάφερε να… κλειδώσει στους 9 πόντους τον τεράστιο Μποντίρογκα, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Ρέμπρατσα, που αναδείχτηκε παίκτης της διοργάνωσης έχοντας στο μεγάλο παιχνίδι 20 και 8 ριμπάουντ.

Ως γνωστόν αυτή ήταν η δεύτερη κούπα της Ελληνικής ομάδας και ακολούθησαν ακόμα τέσσερις σε Μπολόνια κόντρα στην Κίντερ Μπολόνια (89-83), στην Αθήνα το 2007 με ΤΣΣΚΑ (93-91), στο Βερολίνο το 2009 πάλι με ΤΣΣΚΑ (73-71) και το 2011 στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μακάμπι (78-70).

Για να δούμε μήπως φέτος έφτασε η στιγμή να ράψει το έβδομο αστέρι…

Σε ενδιαφέρει