Δίνει… φτερά

Απόψε διεξάγονται οι πρώτοι προημιτελικοί του Γιουρόπα Λιγκ σε Λειψία, Λονδίνο, Μαδρίτη και Ρώμη.
CRJCQoWQAAX s

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, οι δύο από τους οχτώ μνηστήρες της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου ανήκουν στη Ρεντ Μπουλ. Αναφέρομαι φυσικά στην Αυστριακή Σάλτσμπουργκ και τη Γερμανική Λειψία. Αποτελεί τον μεγάλο τους χορηγό τους και της ανήκουν σχεδόν ολοκληρωτικά οι μετοχές των δύο συλλόγων. Δεν είναι τυχαίο ότι από τη μέρα που τις ανέλαβε έχουν πραγματοποιήσει άλματα προόδου σε όλα τα επίπεδα.

Η Σάλτσμπουργκ αποτελεί «ισόβια» πρωταθλήτρια στην Αυστρία και ψάχνει απεγνωσμένα την Ευρωπαϊκή υπέρβαση. Φέτος έχει καταφέρει κάτι εντυπωσιακό. Παραμένει αήττητη από τον περασμένο Σεπτέμβρη σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Γιουρόπα Λιγκ συμπλήρωσε 15 αγώνες δίχως ήττα.

Από την άλλη η Λειψία από τη μέρα που απέκτησε τις πλάτες της Ρεντ Μπουλ ανέβηκε τις κατηγορίες σαν ασανσέρ και έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα κερδίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στον όμιλο με Μονακό, Μπεσίκτας και Πόρτο πήρε την τρίτη θέση και βρέθηκε στο Γιουρόπα αποκλείοντας ήδη Νάπολι και Ζενίτ.

Το όνειρο των δύο ομάδων, αλλά και της Ρεντ Μπουλ για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο καλά κρατεί και οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα αυξημένες εφόσον η εταιρία με το γνωστό ενεργειακό ποτό έχει δύο ομάδες στην οχτάδα και σε θεωρητικό επίπεδο 25% πιθανότητες να… πανηγυρίσει στο τέλος.

Τελικά η γνωστή σε όλους μας ατάκα «δίνει φτερά» της χαρακτηριστικής διαφήμισης μόνο τυχαία δεν είναι…

Σε ενδιαφέρει