Επαναστάτης Γιαννακόπουλος!

Η Ευρωλίγκα του έδωσε μια χειροβομβίδα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος την απασφάλισε και την έριξε στον αέρα! Ποια θα είναι η κατάληξή της;
giannakopoulos

Και ξαφνικά… ΒΟΜΒΑ! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή με αποκλεισμό 12 μηνών από τους αγώνες της ομάδας του και αποφάσισε να “ταράξει τα νερά” του ευρωπαϊκού μπάσκετ! 

Ο Γιαννακόπουλος, χαρακτήρισε ως “απαράδεκτη” την απόφαση τιμωρίας του, τόνισε πως πρόκειται για μια πράξη “εκδίκησης”, ενώ το σημαντικότερο το δήλωσε στη συνέχεια. Αμφισβήτησε ανοικτά τον εκτελεστικό διευθυντή της κορυφαίας ευρωπαϊκής λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου. Τόνισε πως θα ζητήσει έλεγχο των οικονομικών (είναι γνωστό πως οι ομάδες παίρνουν ελάχιστα χρήματα), καθώς και του τρόπου που “εκλέγεται” ο Ισπανός “αυτοκράτορας” του ευρωπαϊκού μπάσκετ. 

Για το τέλος, ο πρόεδρος του “εξάστερου” άφησε το καλύτερο.

Τόνισε πως αν δεν αλλάξει η ποινή, θα καλέσει τον κόσμο της ομάδας σε δημοψήφισμα για το αν θα συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα και πως αν τελικά ο κόσμος αποφασίσει πως η ομάδα θα παραμείνει εκεί, ο ίδιος θ’ αποχωρήσει!

Η αλήθεια είναι πως ο Γιαννακόπουλος από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, έχει έρθει αρκετές φορές σε “κόντρα” με την Ευρωλίγκα. Πότε όμως σε τέτοιο βαθμό. Πότε δεν έθεσε ευθέως θέμα ύπαρξης του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Η απόφαση του σαφώς και δεν είναι “επιφανειακή”. Όπως είναι η απόφαση του Μπερτομέου (αυτός “χρεώνεται” την τιμωρία). Ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε να τα παίξει “όλα για όλα”. Είναι βέβαιο πως η αποδοχή του από το λαό της ομάδας είναι σε υψηλότατα επίπεδα. Ήδη στα social media, η Ευρωλίγκα έγινε “Ευρωλίγδα”. Δε νομίζω ότι θα υπάρξει αμφιβολία ποια θα είναι η απάντηση σ’ ένα δίλημμα “Ευρωλίγκα ή Οικογένεια Γιαννακόπουλου”. 

Άρα, το αποτέλεσμα το ξέρει. Τι σημαίνει όμως πραγματικά η κίνηση του; Να είπε εν θερμώ ένα “φεύγουμε” δεν είναι απλό. Είναι κάτι που πιθανότατα “ζυμώνεται” μέσα του καιρό. Ίσως και να έχει “πάτημα” σε γκρίνιες διαφόρων ομάδων. Όπως η ΤΣΣΚΑ για το φορμάτ της διοργάνωσης. Ή σχεδόν όλων των ομάδων για τα οικονομικά ωφέλη που όπως είπαμε είναι “αστεία”. Η πρωταθλήτρια παίρνει το πολύ 1 εκατομμύριο στο τέλος του χρόνου. Αστείο ποσό. Σίγουρα επίσης μια τέτοια κίνηση θα έχει την στήριξη της FIBA λόγω της κόντρας με την Ευρωλίγκα για τα “ηνία” του ευρωπαϊκού χώρου. 

Από την πλευρά του, ο Μπερτομέου δεν είναι διατεθημένος να “γκρεμίσει” ότι έχει χτίσει με κόπο τα τελευταία χρόνια. Η φυγή ενός “μεγέθους” σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να αποτελέσει την αρχή του τέλους της Ευρωλίγκα ή του ίδιου. Κι όσοι γνωρίζουν τον Μπερτομέου, γνωρίζουν πως το “εγώ” του είναι στο ίδιο επίπεδο με την ίδια την Ευρωλίγκα! 

Ο Γιαννακόπουλος έκανε την κίνησή του κι ήταν ιδιαίτερα επιθετική. Το “μπαλάκι” είναι στην πλευρά της διοργανώτριας. Σαφέστατα και δεν είναι πρώτη του επιλογή να φύγει από την Ευρωλίγκα. Ασκεί μια πίεση για να τύχει καλύτερης μεταχείρισης. Τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του σε διαιτητικό επίπεδο. Το ματς της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με την Μπασκόνια θα είναι μια πρώτη “σφυγμομέτρηση” για το τι γίνεται μεταξύ Παναθηναϊκού κι Ευρωλίγκα.

Τι πραγματικά θα δούμε στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπασκόνια; Ποια θα είναι η εξέλιξή του; Δες τις αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει