Στοίχημα στις ελληνικές εκλογές: Ποιοι θα συμμαχήσουν;

Είτε γίνουν το 2018, είτε το 2019, οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα είναι κοντά και οι συμμαχίες ετοιμάζονται.
gennimata mitsotakis

Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαντλήσει την τετραετία, τότε οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, θα γίνουν το 2019. Όμως, επειδή σχεδόν ποτέ, τα τελευταία χρόνια, δεν συμβαίνει να περνάνε τέσσερα χρόνια μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, είναι πολύ πιθανό να πάμε σε κάλπες και μέσα στο 2018 (Φθινόπωρο λένε αρκετοί).

Φαβορί για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκόπησεις, είναι η Νέα Δημοκρατία και ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής (πρώην δημοκρατική συμπαράταξη – ΠΑΣΟΚ).

Όμως, ακόμη και να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την αυτοδυναμία. Οπότε για να κυβερνήσει, θα πρέπει να συνεργαστεί με κάποιο από τα άλλα κόμματα της Βουλής.

Ο σχηματισμός που είναι το φαβορί για συνεργασία, είναι αυτός της Ν. Δημοκρατίας με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται από τους bookmakers και η συνεργασία του κόμματος του κ. Μητσοτάκη, με αυτό της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Φυσικά, υπάρχει και η εναλλακτική που θέλει τρία κόμματα να συνεργάζονται στη νέα κυβέρνηση, αλλά και η “μεγάλη συμμαχία”, Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ. Σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο συνεργασίας τεσσάρων κομμάτων.

Ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί στη νέα κυβέρνηση; Αποδόσεις και σειρά. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει