Στοίχημα στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

Την Κυριακή 28/1 διεξάγονται οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, ενώ αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος, οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής 4/2.
Στοίχημα στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου

Πολύ σημαντικές, από κάθε επίπεδο, είναι οι προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Κύπρο σε λίγες μέρες. Φαβορί για να κερδίσει είναι ο Νίκος Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ), ο οποίος είναι και ο νυν πρόεδρος της χώρας.

Σημαντικότερος αντίπαλός του είναι ο 44χρονος Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου, Τάσσου Παπαδόπολου (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη, Οικολόγοι) ενώ το δίδυμο αυτό θέλει να σπάσει ο Σταύρος Μαλάς του ΑΚΕΛ, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις περασμένες εκλογές (είχε λάβει 42,5% στο δεύτερο γύρο).

Οι Χρίστος Χρίστου και Γιώργος Λιλλήκας δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι στο δεύτερο γύρο.

Φυσικά, ακόμη στην Κύπρο, το πρώτο θέμα που κρίνει το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος είναι η στάση στο κυπριακό πρόβλημα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι υπέρ του να σταματήσουν οι συνομιλίες, όσον αφορά τη λύση που προάγεται σήμερα, καθώς απορρίπτει ιδεολογικά την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως λύση για το Κυπριακό.

Αντίθετα, ο σημερινός πρόεδρος και ο Σταύρος Μαλάς, είναι υπέρ του να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τους Τουρκοκυπρίους.

Δείτε τις αποδόσεις για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Κύπρου, αλλά και γενικά για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Σε ενδιαφέρει