Εκτός από διάσημους, σκοτώνει και ‘εμπνεύσεις’

Εκτός από διάσημους, σκοτώνει και ‘εμπνεύσεις’

Είναι αυτό που λένε: “Όταν έχεις έμπνευση, εμπιστεύσου τη”. Βέβαια καλό θα είναι μαζί με την έμπνευση να μην τα κάνεις “μαντάρα”, αλλά αυτό θα το δούμε παρακάτω. Και προς Θεού, ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, μην μπλέξεις με τον Άαρον Ράμσει!

Οκτώβριος 2012. Για την ακρίβεια 3 Οκτωβρίου 2012. Όχι εντάξει δεν είμαι τόσο καλός ώστε να θυμάμαι την ημερομηνία ακριβώς, το googlάρα. Το στόρι πάντως το θυμάμαι. Στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν τότε μαζί του η Άρσεναλ, η Σάλκε και η Μόνπελιε. Ήταν ακόμα στις πρώτες αγωνιστικές και δεν είχε ξεκαθαρίσει τίποτα στον όμιλο. Η Άρσεναλ είχε κερδίσει τον Ολυμπιακό 3-1, την ίδια μέρα για την ιστορία.

Ήταν απόγευμα, είχα ήδη παίξει τα στοιχήματα της ημέρας και έπινα καφέ με την παρέα μου, περιμένοντας να αρχίσουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν χρειάζεται να πω τι σημαίνει Τρίτη – Τετάρτη με ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ για τους παίκτες του στοιχήματος. Πραγματικό πανηγύρι. Περιμένοντας λοιπόν στην καφετέρια 1-1:30 ώρα πριν αρχίσουν τα παιχνίδια, συζητώντας για αποτελέσματα, σενάρια και στοιχηματικές επιλογές. Εμένα κάτι με “έτρωγε”. Όνειρο να το πεις, έμπνευση να το πεις, ακόμα δεν ξέρω τι ήταν, μου είχε “καρφωθεί” ένα πράγμα. Σάλκε – Μονπελιέ 2-2! Τέλος. Όχι Χ. Όχι Over. Τίποτα. Τελικό σκορ 2-2. Μετά από κανά μισάωρο που έλεγα “έλα μωρέ τι μαλ…ιες κάθομαι και σκέφτομαι”, αποφάσισα όταν δεν έχω να χάσω κάτι και θα πάω να το παίξω.

Εκείνη την περιόδο έπαιζα στον ΟΠΑΠ (Εύγε μου) και μου ήρθε η μεγαλύτερη ιδέα της ζωής μου: ΟΧΙ! Δεν θα το παίξω μονό 4-5 ευρώ, ίσα-ίσα για την έμπνευση. Θα βάλω άλλα 2 σκορ, 2-3 σύστημα. Στην δυάδα έπιανα γύρω στα 400 Ευρώ και στην 3άδα, άστο καλύτερα δεν θα ήμασταν εδώ τώρα. Βάζω λοιπόν την έμπνευση (Σάλκε – Μονπελιέ 2-2), βάζω ένα ακόμα (Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-1) και το 3ο να πω τη μαύρη μου αλήθεια δεν το θυμάμαι. Μάλλον θα το έχασα πολύ εύκολα και δεν θα το συγκράτησε το μυαλό μου. Απόδοσεις 22 το σκορ στη Σάλκε, 8.00 περίπου το σκορ στην Αγγλία και το άλλο όπως είπα δεν το θυμάμαι καθόλου. Το κορυφαίο σκηνικό της ημέρας, ήταν πως όση ώρα ήμουν στο πρακτορείο και εγραφα το στοίχημα, ήρθε ένας γνωστός μου και με ρωτάει “Έχουμε κανά σίγουρο”; “Σάλκε – Μονπελιέ 2-2” του λέω. “Άσε ρε Νικολάκη, εμάς βρήκες να δουλέψεις;” μου λέει. Περιττό να σας πω πως μετά το παιχνίδι με κυνηγούσε για καμιά ώρα γιατί δεν το έπαιξε,

Το αποτέλεσμα ποιο ήταν; Η Σάλκε με την Μονπελιέ ήρθαν τελικά 2-2 επιβεβαιώνοντας την τρελή μου έμπνευση, ενώ η Άρσεναλ με γκολ του Ράμσει στο 90φεύγα κέρδισε με 3-1 τον Ολυμπιακός στερώντας μου την δυάδα. Ναι ο γνωστός Ράμσει που με τα γκολ του έχει σκοτώσει τις μισές διασημότητες του πλανήτη, εκείνη τη μέρα σκότωσε και τις χριστουγεννιάτιες διακοπες μου. Εύγε Άαρον. Το φάντασμα μου θα σε κυνηγάει μαζί με του Στιβ Τζομπς, του Μπιν Λάντεν, της Γουίτνει Χιούστον

Σε ενδιαφέρει