Η επιστροφή του Ζλάταν

Η επιστροφή του Ζλάταν

Σε έναν όμιλο (6ος) στον οποίο δεσπόζει το όνομα της Μπαρτσελόνα, ο Άγιαξ υποδέχεται σήμερα τη Παρί. Το μεγάλο αστέρι της Παρί, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς ξεκίνησε τη καριέρα του από τον Άγιαξ ενώ και οι Φαν ντερ Βιλ και Μάξγουελ έχουν αγωνιστεί επίσης στον Άγιαξ. Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι προέρχονται από νίκη στο πρωτάθλημα το Σάββατο, την οποία είχαν ανάγκη καθώς προερχόντουσαν από δυο διαδοχικές ήττες. Προκρίθηκαν απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς πέρσι κατέκτησαν το Ολλανδικό πρωτάθλημα για ακόμη μια φορά στην ιστορία τους. «Για να προκριθούμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να αφήσουμε έξω τη Παρί η τη Μπαρτσελόνα, κάτι που εκ των πραγμάτων φαντάζει αρκετά δύσκολο. Αποδείξαμε πέρσι ότι μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε αντίπαλο στα μάτια και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος. Η Παρί φιλοδοξεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς λιγκ μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια. Υπάρχει σεβασμός αλλά όχι φόβος. Μας τιμάει το γεγονός ότι ο αντίπαλος προπονητής μας χαρακτήρισε μυθικό σύλλογο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός Ντε Μπουρ. Χτύπησε στο ματς με τη Χέρακλες, αλλά αποθεραπεύτηκε γρήγορα και θα αγωνιστεί σήμερα ο μέσος Κλάασεν. Μακροχρόνια απουσιάζει ο ταλαντούχος εξτρέμ Φίσερ ενώ κανονικά στην αποστολή βρίσκεται ο νεοαποκτηθείς μέσος Ζίμλινγκ.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σίλισεν- Μπόιλισεν, Μόισαντερ, Φαν Ρέιν, Φέλτμαν- Σερέρο, Φιερχέφερ, Κλάασεν- Σενέ, Σίγκθορσον, Ελ Γκάζι

Στο αντίποδα οι «Παριζιάνοι» προέρχονται από γκέλα στο πρωτάθλημα καθώς το Σάββατο εκτός έδρας αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην έδρα της Ρεν. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο τρίτο τους φετινό εκτός έχουν και τρεις σερί γκέλες. Η δικαιολογία για το κάζο του Σαββάτου ήταν η κούραση καθώς μια ολόκληρη ενδεκάδα προερχόταν από διεθνείς υποχρεώσεις. Άρχισαν και οι πρώτες γκρίνιες προς τον Μπλάν καθώς η ομάδα χαρακτηρίστηκε ως προβλέψιμη στο παιχνίδι της. «Το Μουντιάλ δεν έκανε καλό στην προετοιμασία μας και είναι λογικό να έχουμε προβλήματα φυσικής κατάστασης», παραδέχτηκε ο Μπλάν. Μάλιστα οι προσδοκίες είναι μεγάλες για το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και η πίεση θα αυξηθεί σε περίπτωση στραβοπατήματος κόντρα στον Αίαντα. Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του Φαν ντερ Βιλ ο οποίος παραδέχτηκε: «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο». Στα αγωνιστικά, κανονικά στην αποστολή θα βρίσκονται οι δυο από τους τρεις αμφίβολους. Ο λόγος για τον κεντρικό αμυντικό Νταβίντ Λουίζ ο οποίος λογικά θα βρίσκεται και στην ενδεκάδα καθώς και ο δεξιός μπακ Οριέ. Παραμένει εκτός ο Τιάγκο Σίλβα ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Μαρκίνιος. Μέσα στην εβδομάδα ο Ιταλός μέσος Βεράτι υπέγραψε την ανανέωση του συμβολαίου του ως το 2019.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Σιρίγκου- Βαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ- Βεράτι, Τ. Μότα, Παστόρε (Ματουιντί), Καβάνι, Λαβέτσι (Λούκας), Ιμπραίμοβιτς.

Εκτίμηση: Ο ‘Αγιαξ δεν είναι η μεγάλη ομάδα που ήταν παλιά αλλά παραμένει ταλαντούχα και δυνατή εντός έδρας κόντρα σε μια Παρί που δεν είναι στα καλύτερα της. Πιστεύω επίσης ότι ο Ζλάταν θα είναι φορτισμένος συναισθηματικά και δεν θα αποδώσει το εκατό τοις εκατό. Εγώ θα πάω με την κόντρα δηλαδή 1DNB σε απόδοση 3,5.

Σε ενδιαφέρει