Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι: Ξανά αντίπαλοι

Μπάγερν – Μάντσεστερ Σίτι: Ξανά αντίπαλοι

Η ιστορία επαναλαμβάνεται φέτος, με την Μπάγερν Μονάχου να αντιμετωπίζει όπως πέρσι, την Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά για τον πέμπτο όμιλο. Θυμίζω πως πέρσι, η Σίτι είχε κερδίσει τη Μπάγερν μέσα στο Μόναχο. Οι Γερμανοί έχουν ίσως το πιο πλήρες ρόστερ από κάθε άλλη ομάδα του Champions League, καθώς έχουν τουλάχιστον δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Ο Γκουαρντιόλα έχει δηλώσει πως θα θυσιάσει το σύστημα που του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του, στο “βωμό” της επιτυχίας, καθώς δεν ταιριάζει στην Μπάγερν. Βέβαια το λεγόμενο “τίκι τάκα” δεν θα σταματήσει να παίζεται από τους Βαυαρούς, αφού έτσι έχουν μάθει να παίζουν τα τελευταία χρόνια. Σημαντικότατες απουσίες έχουν οι γηπεδούχοι, καθώς δεν θα παίξουν οι Σβαϊνστάιγκερ, Ραφίνια, Βάισερ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μπαντστούμπερ και Ριμπερί. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Άριεν Ρόμπεν. Όπως προείπα βέβαια, υπάρχουν αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις, ενώ αναμένεται να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ο Τσάμπι Αλόνσο. Η τριάδα, Μίλερ, Γκέτσε και Ρόμπεν πίσω από τον Λεβαντόφσκι, μπορεί να κάνει θαύματα επιτελικά.

Πιθανή ενδεκάδα: Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Μπερνάτ – Τσάμπι Αλόνσο, Αλάμπα, Μίλερ, Γκέτσε, Ρόμπεν – Λεβαντόφσκι.

Η Σίτι του Πελεγκρίνι έχει τη δύναμη να κερδίσει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή έδρα. Είναι καημός της διοίκησης να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη, καθώς στο πρωτάθλημα Αγγλίας έχουν πάρει δύο πρωταθλήματα τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ο κορμός της ομάδας δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου σε σχέση με πέρσι και δεν είναι τυχαίο πως στην βασική ενδεκάδα δεν θα είναι κανένας νέος παίκτης. Φυσικά, ο Μανγκαλά, αλλά και ο Φερνάντο, θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, όμως προς το παρόν ο Πελεγκρίνι εμπιστεύεται τους… παλιούς. Οι Ζαμπαλέτα και Γιόβετιτς θα απουσιάσουν σήμερα, ενώ ο Πελεγκρίνι σκέφτεται να ξεκινήσει με έναν καθαρόαιμο επιθετικό, τον Τζέκο και πίσω του τρία πολύ γρήγορα χαφ. Θυμίζουμε πως ο τεχνικός της Σίτι είναι τιμωρημένος και θα είναι εξέδρα, ενώ στον πάγκο θα κάτσει ο βοηθός του, Ρούμπεν Κουσίγιας. Η ομάδα προέρχεται από δύσκολο ματς κόντρα στην Άρσεναλ για την Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα ο Πελεγκρίνι θα κάνει ορισμένες αλλαγές για να ξεκουράσει μερικούς.

Πιθανή ενδεκάδα: Χαρτ – Κλισί, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί, Σίλβα, Μίλνερ – Τζέκο.

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ματς. Θεωρώ πως η Σίτι θα τα δώσει όλα στην Ευρώπη και αν παίξει έξυπνα, μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Για μένα, no bet.  

Σε ενδιαφέρει