Καυτό το Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα

burak yilmaz galatasaray

Σε έναν όμιλο υπό την σκιά των Άρσεναλ και Ντόρτμουντ, η Γαλατάσαράι υποδέχεται την Άντερλεχτ. Γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως όποια από τις δύο κερδίσει σήμερα, θα αποκτήσει προβάδισμα τουλάχιστον για την 3η θέση και θα κάνει όνειρα για μία από τις δύο πρώτες. Δεν σημαίνει βέβαια πως ο χαμένος “χάνεται”, αλλά όπως και να το κάνουμε, έχει σημασία μια νίκη στην πρεμιέρα.

Η τουρκική ομάδα έχει πουλήσει φέτος 30.000 διαρκείας, γεγονός που δείχνει πως οι οπαδοί της πιστεύουν πολύ στο ρόστερ, αλλά και τον καινούριο προπονητή. Ο Τσέζαρε Πραντέλι έχει εμπειρία στα ευρωπαϊκά ματς, ενώ με τον τρόπο που παίζει, είναι δύσκολο να κερδίσεις τις ομάδες του. Ενδιαφέρον στοιχείο όσον αφορά την προϊστορία είναι πως η Γαλατάσαράι δεν έχει κερδίσει ποτέ βελγική ομάδα. Θυμίζουμε πως η Γαλατά πέρασε απευθείας στους ομίλους λόγω της τιμωρίας της πρωταθλήτριας Φενέρμπαχτσέ από την UEFA. Στα τρία επίσημα ματς που έχει δώσει φέτος, είναι ξεκάθαρο πως ο Πραντέλι έχει δώσει βάση στην άμυνα, γι’ αυτό και δεν έχει δεχτεί γκολ ακόμη. Όμως, είναι ξεκάθαρο πως ακόμη οι επιθετικοί της δεν έχουν βρει χημεία μεταξύ τους. Οι Πάντεφ και Τζεμαϊλί αποκτήθηκαν πρόσφατα και σίγουρα προσθέτουν ποιότητα στο ρόστερ. Δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Πραντέλι, ο οποίος παρά την δυσλειτουργία στην επίθεση, δεν αλλάζει ούτε σύστημα ούτε πρόσωπα.

Πιθανή ενδεκάδα: Μουσλέρα – Βεϊσέλ Σαρί, Σεντζού, Σεμίχ Καγιά, Αλεξ Τέλες ή Μπαλτά – Ντζεμαϊλί, Σελτσούκ Ινάν, Φελίπε Μέλο – Σνάιντερ, Ουμούτ Μπουλούτ ή Πάντεφ – Μπουράκ Γιλμάζ.

Η Άντερλεχτ είναι μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, με νεαρούς κυρίως παίκτες, που συνεχίζει να δημιουργεί πολλές φάσεις στην εστία του αντιπάλου. Δεν έχει αλλάξει όμως σε σχέση με πέρσι ούτε και το πρόβλημα στην άμυνα. Η επιπολαιότητα των μέσων και των αμυντικών της έχει στοιχίσει επανειλημμένα, όμως αυτός είναι ο τρόπος παιχνιδιού της και δεν μπορεί να παίξει κάτι άλλο. “Στα χαρτιά είμαστε η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Η Άρσεναλ και η Ντόρτμουντ είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ενώ και η Γαλατάσαραϊ είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Οι παίκτες μου έχουν άγχος, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Έχουμε μία νεανική και ταλαντούχα ομάδα και το ματς με τη Γαλατάσαραϊ είναι ένα μεγάλο τεστ για όλους μας. Δεν ήρθαμε στην Τουρκία για να παίξουμε απλά άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να γίνουμε απειλητικοί. Αν παρουσιαστούμε σωστοί στο τακτικό κομμάτι θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο κόουτς Χάσι, θέλοντας να αποβάλει το άγχος από τους παίκτες του. Οι Προτό, Βάντεν Μπόρε και Ν’Σακαλά θα απουσιάσουν για τους Βέλγους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του σταρ, Σουάρες. Στη θέση του βασικού τερματοφύλακα θα παίξει ο νεαρός Ρουφ, ο οποίος έχει τρεις συμμετοχές στα χρόνια που βρίσκεται στην Άντερλεχτ.

Πιθανή ενδεκάδα: Ρουφ – Ντεσάχτ, Νάουτινκ, Μπεμπά, Νάχαρ – Τίελεμανς, Ντεφούρ – Πρατ, Κόντε, Ατσεαμπόνγκ – Μίτροβιτς

Στην καλή της μέρα η Άντερλεχτ μπορεί να κάνει ζημιά στην ανέτοιμη Γαλατά. Όμως μπροστά σε 50.000 οπαδούς τους, οι Τούρκοι είναι φαβορί. Δεν προσεγγίζεται εύκολα στοιχηματικά, αν και πιστεύω πως θα μπούνε πολλά γκολ. Για παράδειγμα το Over 3,5 πληρώνει πάνω από 3,00.

Σε ενδιαφέρει