Παίζοντας το τελευταίο τους χαρτί

steinthor telenor

Με πέντε παιχνίδια ολοκληρώνεται σήμερα η δράση στη Νορβηγία με τα περισσότερα από τα σημερινά να είναι σημαντικά για την παραμονή.
Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας η Σάντνες υποδέχεται τη Σάρσμποργκ, παίζοντας το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή και έγινε πιο must win παιχνίδι λόγω της χθεσινής επικράτησης της Μπραν. Την προηγούμενη αγωνιστική προηγούταν στην έδρα της Στάμπαεκ από το 32ο λεπτό αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο διότι δήχθηκε την ισοφάριση στο 80ο λεπτό. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν η τέταρτη σερί ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία που έχει δώσει ενώ αγνοεί την νίκη για δέκα αγωνιστικές. Τιμωρημένος ο μέσος Φρέντρικ Μίντσιε, μακροχρόνια τραυματίες ο Γάλλος μέσος Μαλάουρι Μάρτιν και ο Σουηδός αμυντικός Εμίλ Γιόχανσον, ενώ αμφίβολος είναι ο Νίκλας Σάντμπεργκ. Αντίθετα ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει ο βασικός μέσος Άκσελ Σκιέλσβικ. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχτηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με σκορ 2-2 κόντρα στην Οντ. Η εμφάνιση της δεν ήταν καλή, κινδύνεψε αρκετές φορές ενώ δεν δόθηκε και πέναλτι εις βάρος της. Αγνοεί τη χαρά της νίκης εδώ και πέντε αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο μέσος Τομ Ερικ Μπράιβε, μακροχρόνια απών ο Γάλλος μέσος Τζέρεμι Μπέρτολντ ο οποίος υπάρχουν φόβοι ότι θα χάσει όλη τη σεζόν. Το μόνο θετικό για σήμερα είναι ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον ώμο και επιστρέφει ο βασικός κίπερ Ντουέιν Κερ.

Εκτίμηση: Η Σάντνες έχει ανάγκη τη νίκη αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να την πάρει. Αλλά να μου πεις άμα δεν κερδίσει και αυτή τη Σάρπσμποργκ είναι άξια της μοίρας της. Εγώ θα πάω επιφυλακτικά με τον άσσο με απόδοση 2,35.

Το ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στη Μόλντε και τη Λίλεστρομ. Πρωτοπόροι σταθερά οι γηπεδούχοι στη βαθμολογία και μάλιστα ευτύχησαν με την νίκη που πέτυχαν την προηγούμενη αγωνιστική και σε συνδυασμό με το στραβοπάτημα της Οντ να αυξάνει τη διαφορά από τη δεύτερη Οντ στους 8 βαθμούς. Μετράει τρεις σερί νίκες χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Τιμωρημένος ο επιθετικός Ματίας Μούστρεμ, ενώ πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί ο βασικός αμυντικός Μάρτιν Λίνες που τραυματίστηκε στο φιλικό με την Αγγλία. Τέλος πιθανότητες επιστροφής υπάρχουν για τον μέσο Μπιόρν Σιγκούρνταρσον που δεν έχει παίξει από τις αρχές Ιουλίου λόγω τραυματισμού.
Η «Λίλε» από την άλλη συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις και τις συνδυάζει και με νίκες. Τελευταίο θύμα της η Χάουγκεσουντ η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 2-0. Με το συγκεκριμένε αποτέλεσμα μάλιστα βρέθηκε μια ανάσα από την τρίτη θέση και συνάμα το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στη διάρκεια της διακοπής για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων συνέβη ένα θλιβερό γεγονός στην «οικογένεια» της Λίλεστρομ. Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 62 ετών ο τερματοφύλακας- θρύλος, ο Άρνε Αμούντσεν. Αγωνίστηκε τη δεκαετία του 70’ και 80’ καταγράφοντας 339 συμμετοχές σε Νορβηγία και Ευρώπη. Στα αγωνιστικά παραμένει εκτός ο πολύπειρες αμυντικός Φρόντε Κίπε.

Εκτίμηση: Δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα λειτουργήσει ο θάνατος του θρύλου των φιλοξενούμενων, δηλαδή αν θα τους συσπειρώσει η αν θα τους αποσυντονίσει. Για αυτό πρώτη επιλογή το over 3,5 με απόδοση 2,3 και μετά το Χ2 με απόδοση 3,35.

Επίσης σήμερα διεξάγονται και τα εξής: Βαλερένγκα- Χάουγκεσουντ, Σογκντάλ- Άαλεσουντ και Στάρτ- Στάμπαεκ.

Σε ενδιαφέρει