Κύπελλο Ελλάδας: Τελειώνει η ΑΕΚ και… Ελ Βλάχικο

aek kolovetsios

Τρεις ρεβάνς της πρώτης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας διεξάγονται σήμερα. Στην Άμφισσα, η ΑΕΚ θέλει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε πριν από μια βδομάδα, δηλαδή να προκριθεί με άνεση στον επόμενο γύρο. Η “ένωση”, με το αγαπημένο της σκορ φέτος, το 4-0, ουσιαστικά έχει ήδη προκριθεί, αλλά είναι σαφές πως ο Δέλλας θέλει τέτοια παιχνίδια, γιατί κάπως έτσι θα είναι τα εκτός έδρας ματς στην Football League. Στο πρώτο ματς, η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και ειδικά στην επανάληψη, ο Φωκικός έχασε κάνα δυο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Όμως, ο Γιάννης Ανέστης αντέδρασε σωστά.

«Αν συναρτήσετε την απώλεια εσόδων για την ομάδα με τη μη διάθεση ικανοποιητικού αριθμού καρτών διαρκείας και τη μηδαμινή υλική στήριξη από τρίτους, διαβλέπω ότι δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι θα καταφέρουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα”, δήλωσε ο πρόεδρος του Φωκικού, Σίμος Παπαδημητρίου, αναφερόμενος στο οτι δεν επετράπη η μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ στην Άμφισσα. Δεν υπάρχουν απουσίες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι βλέπουν το ματς ως ευκαιρία για να αποκομίσουν εμπειρίες.

Ο Δέλλας θέλει να αντιμετωπίσει το ματς σαν να μην υπήρχε ο πρώτος αγώνας, οπότε θα παίξει με ό,τι καλύτερο διαθέτει. Ο Μάνταλος επιστρέφει σε σχέση με το πρώτο ματς, όπου ήταν τραυματίας. Στα μετεγγραφικά φαίνεται πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κάποια κίνηση, παρότι ο Κατσουράνης είναι ελεύθερος. Οι Μπρέσεβιτς, Κορδέρο και Σοϊλέδης έμειναν εκτός αποστολής, για διάφορους λόγους. Ο Δέλλας σκέφτεται να βάλει τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια και τους Μπακάκη, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Γροντή στην άμυνα. Τους Ρόβα, Ανάκογλου αμυντικά χαφ, καθώς και τους Πλατέλλα, Μάνταλο, Μπαρμπόσα, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Χρήστο Αραβίδη.

Θεωρώ πως η ΑΕΚ δεν θα φορτσάρει από το ξεκίνημα και θα είναι προσεκτική σε έναν μέτριο αγωνιστικό χώρο, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί. Δεν θα πάω με την κόντρα, αλλά το 2,65 για το Χ στο ημίχρονο, είναι προκλητικά καλό.

Λίγο νωρίτερα στη Λαμία, η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, στη ρεβάνς του 1-0 του Καυταντζογλείου. Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι στο πρώτο ματς, αλλά κέρδισαν χάρη σε πέναλτι του πιο επικίνδυνου παίκτη τους, του Περόνε. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν απείλησε ιδιαίτερα τον αντίπαλό της, αλλά μέσα στην έδρα της θα παρουσιαστεί πιο επιθετική. Τρεις νεοαποκτηθέντες μπαίνουν απευθείας στην ενδεκάδα σήμερα, καθώς πρόκειται για τους Καμαρά, Λεάντρο και Γκούρμα, οι οποίοι ανεβάζουν επίπεδο τους Ρουμελιώτες. Είναι εντυπωσιακό πως στο ρόστερ της, η Λαμία έχει τους τρεις πρώτους σκόρερ της περσινής football league (Νεόφυτος, Γκούρμα, Φράγκος). Χθες, ολοκληρώθηκε και η μετεγγραφή του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Αρκούδα, ενώ στο γήπεδο σήμερα αναμένονται πάνω από 5.000 άνθρωποι. Μοναδική απουσία για σήμερα, αυτή του Γεωργίου.

Οι Ρομάνο και Περόνε φτιάχνουν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση του Ηρακλή και στην Θεσσαλονίκη κάνουν από τώρα όνειρα ανόδου. Η αλήθεια είναι πως με τη νέα διοίκηση, έχουν καλυφθεί πολλές τρύπες στο οικονομικό πρόβλημα, ενώ έγιναν και οι κατάλληλες προσθήκες αγωνιστικά, ώστε να μπορέσει ο “γηραιός” να πρωταγωνιστήσει στη Β’ Εθνική. Ο Νίκος Παπαδόπουλος σκέφτεται να κάνει μόνο μία αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα του πρώτου ματς, αυτή του Αγγελούδη στην θέση του Πασά.
Θεωρώ πως δύσκολα θα περάσει η Λαμία, αλλά θα το παλέψει το ματς και μπορεί να κερδίσει. Ο άσος πληρώνει 2,75.

Τέλος, στο “ελ βλάχικο”, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τη Λάρισα. Οι Βολιώτες κέρδισαν 1-0 μέσα στο Αλκαζάρ και πλέον είναι φαβορί για την πρόκριση. Το πρώτο παιχνίδι ήταν επιεικώς μέτριο και σε μια από τις λίγες φάσεις που δημιουργήθηκαν, ο Νικολιάς σκόραρε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Στο γήπεδο ήταν και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ξέσπασε σε πανηγύρια μαζί με τους οπαδούς της ομάδας. Μεταξύ των φιλάθλων υπάρχει έντονη κόντρα.

Ο Νίκος Παντελής ξέρει πως τίποτα δεν τελείωσε όσον αφορά την πρόκριση: “Η ρεβάνς θα είναι πιο δύσκολη, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή. Έχω, όμως, εμπιστοσύνη στην ομάδα και οι παίκτες στον εαυτό τους και όλα θα πάνε καλά”, τόνισε μεταξύ άλλων. Δεν υπάρχουν απουσίες για τους Βολιώτες, καθώς επιστρέφει ο βασικότατος μέσος, Ρόκας, που εξέτισε την τιμωρία του στο Αλκαζάρ.

Η διοίκηση της Λάρισας πήρε πολύ βαριά την ήττα από τον Ολυμπιακό Βόλου και αποφάσισε να απολύσει τον Αλέκο Βοσνιάδη. Φυσικά, αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, από παράγοντες που δρουν ως οπαδοί. ” Πρώτη φορά στην καριέρα μου συμβαίνει αυτή η αστεία απόφαση. Είναι απόλυση και δεν είναι συναινετικό διαζύγιο. Αρκεί και μια ήττα στην προπόνηση για να απολυθείς¨, δήλωσε απολύτως δικαιολογημένα ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ. Ένας πρώην τεχνικός της ΑΕΛ επιστρέφει σήμερα για να αναλάβει εκ νέου την ομάδα. Πρόκειται για τον Κώστα Παναγόπουλο. Οι Εσπίν, Καρανίκας, Βερδού, Μάινθ και Μπλέντι θα είναι στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν για διάφορους λόγους οι Καρακούτσης, Αθανασόπουλος, Κουρτεσιώτης, Καστέλς, Μούτσα, Ντερνίς, Φορνέρ, Μπιλά, Γκούρτσας, Δεινόπαπας, Δεληζήσης και Τζούνιορ.

Ο άσος είναι πολύ χαμηλά. Πιστεύω οτι στο τέλος θα κερδίσει ο Ολυμπιακός, αλλά θα ποντάρω στο συνδυαστικό Χ ημίχρονο/1 τελικό.

Σε ενδιαφέρει