Κρίσιμο εκτός για τη Σάο Πάολο

kaka

Σχεδόν όλα τα ματς της 20ης αγωνιστικής διεξάγονται απόψε μετά τα μεσάνυχτα στο Campeonato Barazileiro (τα 8 από τα 10). Την περασμένη αγωνιστική Ιντερνασιονάλ και Κορίνθιανς δεν εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα της Κρουζέιρο, δεν έκανε το ίδιο όμως η Σάο Πάολο, που μείωσε τη διαφορά στους επτά.

Τα πρώτα παιχνίδια ξεκινάνε στη 01:30 και για εκείνη την ώρα θα μας απασχολήσει το Φιγκεϊρένσε – Φλουμινένσε. Αμφότερες προέρχονται από σπουδαία αποτελέσματα, καθώς η μεν Φιγκεϊρένσε πήρε τεράστιο διπλό μέσα στην έδρα της Ιντερνασιονάλ με 2-3 ανατρέποντας το εις βάρος της 2-0 και συνέχισε την καλή της παράδοση στα εκτός έδρας (5-1-3) σε αντίθεση με την απόδοσή της εντός έδρας (2-2-5). Η συγκομοιδή των βαθμών μπροστά στο κοινό της είναι ελάχιστοι και η επίδοση αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη μετά από την ουραγό Βιτόρια Μπαΐα. Συνολικά έχει 24 βαθμούς στην 12η θέση, δηλαδή ούτε κρύο ούτε ζέστη. Η δε Φλουμινένσε “αρνήθηκε” να χάσει στην έδρα της από την πρωταθλήτρια Κρουζέιρο και σε ένα καταπληκτικό ματς που έληξε 3-3. Παρόλο που προηγήθηκε δύο φορές με 1-0 και 2-1, έμεινε πίσω στο σκορ με 2-3. Τον τελευταίο λόγο όμως τον είχε ο Κένεντι που ισοφάρισε στο 88′. Η “Φλου” με 31 βαθμούς παραμένει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Libertadores. Ωστόσο μάλλον πρέπει να βελτιώσει το 3-1-5 που έχει εκτός έδρας αν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Πιστεύω πως οι φιλοξενούμενοι απέναντι σε μια πολύ μέτρια εντός έδρας Φιγκεϊρένσε μπορούν το διπλό. Έχει αξία το 2,52 της Nokibet.

Στις 04:00 σε ένα ματς μεγάλης βαθμολογικής σημασίας η Μποταφόγκο υποδέχεται τη Σάο Πάολο. Η Μποταφόγκο αν και έχασε με 1-0 από τη Μινέιρο εκτός έδρας, στην έδρα της παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα μαζί με την Κρουζέιρο. Συγκεκριμένα έχει σκορ 5-3-0 και κατά κύριο λόγο το γεγονός αυτό οφείλεται στην άμυνά της. Πρόκειται για την καλύτερη στη Serie A, καθώς σε οκτώ ματς έχει δεχτεί μόλις τέσσερα τέρματα ενώ παράλληλα έχει σκοράρει 15 φορές. Συνεπώς το έργο της Σάο Πάολο, που θέλει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την κορυφή, είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μετά τη νίκη της εντός έδρας επί της Ρεσίφε με 2-0 πλησίασε την κορυφή στους επτά και παραμονεύει για την επόμενη γκέλα της πρωτοπόρου. Εκτός έδρας έχει σκορ 4-3-2 και πρόκειται για μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, καθώς παραμένει αήττητη εδώ και επτά αγωνιστικές με πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες. Πιο πιθανό αποτέλεσμα απόψε θεωρώ την ισοπαλία που πληρώνει με 3,40 στον Stoiximan.

Την ίδια ώρα η ουραγός Βιτόρια Μπαΐα υποδέχεται την Ιντερνασιονάλ. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και οι φιλοξενούμενοι είναι δικαιολογημένα το φαβορί για τη νίκη. Η Βιτόρια Μπαΐα δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό παρόλο που απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη σωτηρία. Ωστόσο με τις εμφανίσεις της είτε εντός (1-3-5) είτε εκτός έδρας (2-3-5) δεν έχει πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έχει τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία καθώς σε 19 ματς συνολικά έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα της 27 φορές. Την Κυριακή έχασε από τη Σάντος σχετικά εύκολα με 3-1 Προβλημάτισε ωστόσο και η Ιντερνασιονάλ που ηττήθηκε εντός έδρας από τη Φιγκεϊρένσε με 2-3. Παρόλο που προηγήθηκε με 2-0 από το α’ ημίχρονο κατάφερε να δεχτεί τρία γκολ στην επανάληψη (τα δύο μάλιστα από αυτά μέσα σε ένα δίλεπτο 75′ και 76′. Αν και τη θεωρώ ισχυρό φαβορί για τη νίκη δεν θα παίξω υπέρ της λόγω των τελευταίων αγωνιστικών εξελίξεων, που έχουν φέρει αναστάτωση στην ομάδα. No bet. 

Στα υπόλοιπα ματς της βραδιάς: Παλμέιρας – Κρισιούμα, Γκρέμιο – Ατλέτικο Παραναένσε, Σπορτ Ρεσίφε – Σάντος, Κοριτίμπα – Σαπεκοένσε και Γκοϊάς – Φλαμένγκο.

Σε ενδιαφέρει