Όχι ένα αλλά δύο clasico

Όχι ένα αλλά δύο clasico

Ενδιαφέρουσα αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Αργεντινής με τα δυο ντέρμπι να ξεχωρίζουν από το σημερινό πρόγραμμα. Η Ιντεπεντιέντε υποδέχεται τη Ράσινγκ και η Σαν Λορέντζο υποδέχεται τη Ρίβερ Πλέιτ. Το πρώτο από τα δυο ντέρμπι είναι τοπικό (της Αβαγιανέδα συνοικιας του Μπουένος Αϊρες). Η Ιντεπεντιέντε κέρδισε πριν το ντέρμπι με 1-2 την Ολίμπο κάνοντας μάλιστα την ανατροπή γιατί έχανε με 1-0. Δεν εντυπωσίασε πάντως , στάθηκε τυχερή γιατί η αντίπαλος της έμεινε με δέκα παίκτες και βρήκε την ευκαιρία να πιέσει και να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο κόουτς Αλμιρόν ζητησε μέσω twitter «Να ‘χετε υπομονή» ενώ στις δηλώσεις του τόνισε, η νίκη έφτιαξε πολύ την ψυχολογία των παικτών, θα τα δώσουν όλα. Είναι τελικός, θέλουμε να χαρίσουμε τη νίκη στον κόσμο». Επανέρχεται στην αποστολή ο επιθετικός Ριάνιο ενώ ο τεχνικός δεν έχει επιβεβαιώσει την ενδεκάδα. Λογικά θα είναι αυτή που ξεκίνησε και με την Ολίμπο.
Πιθανή ενδεκάδα: Ροντρίγκες – Φιγάλ, Τούλα, Κουέστα – Γκόμες, Μέντες, Μπελόκ, Μανκουέγιο – Μοντενέγκρο – Λουσέρο, Πένκο.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη κέρδισαν με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλογίστηκε στο 87, με σκορ 1-0 την Άρσεναλ Σαραντί. Παρουσίασε δυο πρόσωπα, στο πρώτο μέρος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο ενώ στο δεύτερο ήταν φλύαρη και χωρίς φαντασία. Βέβαια σε όλο τον αγώνα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Ο τεχνικός Κόκα δίχασε τον κόσμο της ομάδας με τις δηλώσεις που έκανε όσον αφορά το clasico, «Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά είναι μόλις η 5η αγωνιστική, δεν σημαίνει τίποτα. Δεν είναι ζωής ή θανάτου. Προτιμώ να χάσω και να παλέψω για το πρωτάθλημα». Στη συνεχεία μάλιστα μίλησε και για το πώς φαντάζεται το ματς λέγοντας, «δεν θα μας αφήσουν να παίξουμε, το σκεπτικό τους θα είναι να μας πρεσάρουν και να μας πάρουν την μπάλα. Πρέπει να παίξουμε απλά, με μία-δύο επαφές. Εντελώς διαφορετικό ματς απ’ ότι ήταν με την Άρσεναλ». Εξέτισε τη ποινή των δυο αγωνιστικών και επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο επιθετικός Αούτσε, θα είναι το μοναδικό καινούριο πρόσωπο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Δεύτερο εκτός αποστολής ο επιθετικός Καστιγιόν, επιστροφή στην αποστολή για τον αριστερό χαφ Ακούνια.
Πιθανή ενδεκάδα: Σάχα – Πιγιούντ, Λόλο, Καμπράλ, Γκρίμι – Ντίας, Βιδέλα, Ασεβέδο, Σεντουριόν – Αουτσε, Μιλίτο.

Εκτίμηση: Πιστεύω ότι θα δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι δηλαδή κλειστό ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρώτη επιλογή είναι το under 2,5 με απόδοση 1.5 ενώ δεύτερη επιλογή για τους πιο τολμηρούς το Χ τελικό με απόδοση 3.00.

Όσον αφορά τώρα το δεύτερο ντέρμπυ, η Σαν Λορέντζο που μετά την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες, προερχόταν από δυο σερί ήττες έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί κερδίζοντας την Πέμπτη με σκορ 3-0 την Κιλμές. Ο τεχνικός Εντγάρδο Μπάουσα δήλωσε μετά το ματς με την Κιλμές, «Μου άρεσε πολύ περισσότερο η ομάδα. Σήμερα κρατήσαμε την μπάλα, ήμασταν μια ομάδα πολύ συμπαγής». Εξέτισε ο σημαντικός μέσος Μερσιέρ, εκτός αποστολής εκ νέου είναι ο εμβληματικός Ρομανιόλι, καθώς δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά του. Τραυματίστηκε την Πέμπτη μπαίνοντας σαν αλλαγή και είναι εκτός αποστολής ο μέσος Μπαριέντος.
Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Τορίκο – Μπουφαρίνι, Σέτο, Κάνεμαν, Μας – Βιγιάλμπα, Μερσιέρ, Ορτιγόσα, Βερόν – Μάτος, Μπλάντι.
Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους θυμίζουν την παλιά καλή Ρίβερ Πλεϊτ με το ποδόσφαιρο που παίζουν. Τελευταίο της θύμα η Ντεφενσα την οποία την «σκούπισε» με σκορ 3-0. Ο κόουτς Γκαγιάρδο τονίζει, «Πάμε βήμα-βήμα, κάθε παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο» ενώ δεν ξέχασε να εγκωμιάσει και τους παίκτες του λέγοντας, «οι ποδοσφαιριστές είναι οι αληθινοί πρωταγωνιστές, χωρίς αυτούς δεν γίνεται». Το αξιοσημείωτο είναι ότι παραμένει επί δώδεκα αγωνιστικές αήττητη έχοντας 9 νίκες και τρεις ισοπαλίες.
Πιθανή ενδεκάδα: Μπαροβέρο – Μερκάδο, Μαϊδάνα, Φούνες Μόρι, Βανχιόνι – Σάντσες, Κρανεβίτερ, Ρόχας – Πισκουλίτσι – Γκουτιέρες, Μόρα.

Εκτίμηση: Η Ρίβερ είναι φοβερή, η Σαν ψάχνεται να βρει τα πατήματα της και επειδή είναι ντέρμπυ εγώ θα επέλεγα το under 2,5 με απόδοση 1,5.

Επίσης σήμερα διεξάγονται δύο ακόμα ματς η Μπόκα φιλοξενεί τη Βελέζ και η Μπελγράνο την Ατλέτικο Ραφαέλα.

Σε ενδιαφέρει