Αετοί εναντίον Λιονταριών στη Λισσαβόνα

Αετοί εναντίον Λιονταριών στη Λισσαβόνα

Γεμάτο το πρόγραμμα για την τρίτη αγωνιστική της Πορτογαλικής Λίγκα Σάγκρες. Πέντε ματς υπάρχουν στο πρόγραμμα όμως το ενδιαφέρον είναι αποκλειστικά πάνω στο παιχνίδι της Μπενφίκα με την Σπόρτινγκ, στο «Ντα Λουζ».

Τελευταίο χρονικά γίνεται το παιχνίδι στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπορτινγκ. Το derby eterno ή αλλιώς αιώνιο ντέρμπι όπως ονομάζεται είναι το πρώτο σπουδαίο παιχνίδι του νέου πρωταθλήματος. Για τους γηπεδούχους του Ζορζέ Ζεσούς, το νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε σχετικά καλά αφού έχουν 2 νίκες σε ισάριθμα ματς τα οποία όμως έγιναν με χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους. Την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε με 0-1 στην έδρα της Μποαβίστα με ένα «άπιαστο» σουτ του Ελισέου. Στα άσχημα, ο τραυματισμός του χαφ Ρούμπεν Αμορίμ ο οποίος υπέστη ρήξη συνδέσμου και θα χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν. Ψάχνει ακόμα παίκτες να κλείσει το ρόστερ της. Στην αποστολή αναμένονται σήμερα ο Ζούλιο Σέζαρ και ο Σάμαρης. Ο Έλληνας χαφ πιθανότατα να πάρει και φανέλα βασικού δίπλα στον Ένζο Πέρες. Εκτός πάντα ο χαφ Φέισα και ο εξτρέμ Σουλεϊμάνι.

Πιθανή ενδεκάδα: Αρτούρ – Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Ελισέου – Σάμαρης, Πέρες – Γκαϊτάν, Σάλβιο, Ταλίσκα – Λίμα

Η Σπόρτινγκ από την άλλη πέτυχε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα απέναντι στην Αρούκα με 1-0. Ήταν καλύτερη χωρίς να εντυπωσιάσει. Στα χαϊλάιτ του αγώνα, η επιστροφή του Νάνι στην ομάδα ο οποίος μάλιστα έχασε και πέναλτι για να ανοίξει το σκορ. Τη λύση τελικά έδωσε ο φορ Κάρλος Μανέ στο 93’. Σαφέστατο το πρόβλημα δημιουργίας για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Σημαντική ενίσχυση για τα «Λιοντάρια» αφού εκτός του Νάνι, αποκτήθηκε και ο φορ της Μπορντό Σακό, ενώ επέστρεψε και ο φορ Σλιμανί που είχε τεθεί εκτός ομάδας λόγω διαφωνιών με τη διοίκηση. Σημαντική και η επιστροφή στην ενδεκάδα του χαφ Καρβάλιο. Μοναδική απουσία για την ομάδα του Σίλβα, ο στόπερ Σεντρίκ.

Πιθανή ενδεκάδα: Πατρίσιο – Τζέφερσον, Σαρ, Μαουρίσιο, Εσγάιο, Καρβάλιο, Αντριέν, Ανδρέ Μάρτινς – Καρίγιο, Νάνι, Μοντέρο

Εν κατακλείδι το ματς είναι αναμφίβολα αμφίρροπο. Η Σπόρτινγκ συνήθως φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το «Ντα Λουζ» όμως η εμφάνιση στην ενδεκάδα των Καρβάλιο, Νάνι καθώς και η επιστροφή του Σλιμανί αναμένεται να δώσουν άλλο αέρα στην ομάδα. Αό την άλλη στην Μπενφίκα θα λείψει σίγουρα ο Αμορίμ. Εμπιστοσύνη υπάρχει πάντως στο Σάμαρη για να τον αντικαταστήσει. Προφανής επιλογή το under 2.5 αλλά σε χαμηλή τιμή του 1.57. Προσωπικά ίσως και να ρίσκαρα με το Χ2 του 1.90 ή το 2 DNB.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Πεναφιέλ υποδέχεται στο «Μουνισιπάλ Ντε Αμπρίλ». Οι γηπεδούχοι του Ρικάρντο Σέου, δέχτηκαν νέο «χαστούκι» αυτή τη φορά από τη Γκιμαράες με σκορ 3-0. Αμυντικά μόνο σαν αστείο μπορείς να δεις την λειτουργία της ομάδας αφού τα γκολ που δέχεται παραπέμπουν σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Πάντως αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μαχητικό σύνολο. Σημαντική προσθήκη ο Ιρανός διεθνής γκολκίπερ Χαγκίγκι ο οποίος έκανε πολύ καλό Μουντιάλ, και αναμένεται να βοηθήσει. Εκτός για σήμερα οι αμυντικοί Μπρούνα και Ενρίκε ενώ αμφίβολος είναι ο χαφ Ζοάο Μάρτινς. Στον αντίποδα, η Πάκος Φερέιρα πληρώνει την ατυχία της στις 2 πρώτες αγωνιστικές. Και αυτό γιατί είχε την ατυχία να παίξει με την Μπενφικά (2-0) και την Πόρτο (0-1) οπότε οι δυο ήττες είναι αρκετά παραπλανητικές. Στο ματς με την Πόρτο μάλιστα έκανε καλή και μαχητική εμφάνιση αλλά η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Αισιοδοξία επικρατεί στο σύλλογο για την φετινή σεζόν. Απέκτησε και τον φορ Φαρίας από τη Βιντεοτόν. Εκτός αποστολής σήμερα ο χαφ Ρομέου, και ο μπακ Γκάλο. Συνοψίζοντας θεωρώ πως η Πάκος έκανε αξιοπρεπείς εμφανίσεις με τις δυο μεγάλες δυνάμεις τις χώρας. Ίσως και να μπορούσε να αποφύγει την ήττα σε κάποιο από τα δυο ματς. Σήμερα πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες για να κερδίσει μια Πενιαφέλ που θυμίζει ομάδα μικρότερης κατηγορίας.

Τα άλλα παιχνίδια είναι: Ζιλ Βιθέντε – Μαρίτιμο, Νασιονάλ Μαδέιρα – Αρούκα και Πόρτο – Μορεϊρένσε

Σε ενδιαφέρει