Ήρθε η ώρα να κερδίσουν Λάχτι και Τούρκου

Ήρθε η ώρα να κερδίσουν Λάχτι και Τούρκου

Γεμάτο το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας για την Φιλανδική Βεϊκαουσλίγκα. Έξι παιχνίδια λαμβάνουν χώρα σήμερα με την χώρα να ζει στους ρυθμούς της πρωταθλήτριας Ελσίνκι η οποία κατάφερε να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Στις 17:30, στο στάδιο «Λάχντεν» η Λάχτι υποδέχεται την Ίντερ Τούρκου. Η ομάδα του Τόνι Κορκεάκουνας, κατάφερε να μην κερδίσει –περι κατορθώματος πρόκειται- στο τελευταίο της ματς με αντίπαλο τη Μιλικόσκι. Προηγήθηκε με 0-2, και κατάφερε να δεχτεί 2 γκολ στο 87’ και στο 91’ αφήνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα με τη Σεϊναγιοέν για τη 2η θέση. Σε κακό φεγγάρι βρίσκεται η ομάδα μετά την ήττα από την Ίντερ Τουρκού για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Εκτός αναμένεται ο πρώτος σκόρερ Ράφαελ, Στον αντίποδα η Ίντερ, στο τελευταίο της παιχνίδι άφησε άλλους δυο βαθμούς στην εντός έδρας ισοπαλία με την Κουόπιο. Καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Κατάφερε να σώσει κάπως τη σεζόν η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Εκτός είναι ο αμυντικός Βάλε Νίκαρι, ο χαφ Ονόβο, και ο φορ Καμαρά. Συνοπτικά, θεωρώ πως η Λάχτι πρέπει να ξεκινήσει να μαζεύει «τρίποντα» πάλι. Ήταν απρόσεκτη κόντρα στη Μιλικόσκι, σήμερα πιστεύω θα τα καταφέρει. Fair το 1.75 του άσσου.

Σε άλλο ματς της ημέρας, στο «Βέριτας» η ουραγός Τούρκου υποδέχεται την Ροβανιέμι. Οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα καλό σερί με 7 ματς χωρίς ήττα. Ο κόουτς Μίκα Λαουρικάινεν είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές του το τελευταίο διάστημα. Τρέφουν ελπίδες στο σύλλογο για ένα τελευταίο «ντεμαράζ» προκειμένου να σωθεί η χρονιά και η κατηγορία. Εκτός σήμερα ο νεαρός χαφ Τάμινεν. Στον αντίποδα η Ροβανιέμι έρχεται από την τραγική εμφάνιση και ήττα με 1-3 από την Μάριεχαμν. Η απουσία του φορ Τζαμάλ Γκάι σημαίνει πολλά για την ομάδα και φάνηκε στο προηγούμενο ματς. Ασταθής φέτος η Ροβανιέμαι που πλέον δεν έχει ξεκάθαρους στόχους. Εκτός από τη σημερινό ματς εκτός από τον Γκάι, ο αμυντικός Λαχτενμάκι και ο φορ Κόκο. Εν κατακλείδι, θεωρώ πως η Τούρκου αξίζει μια νίκη και με αντίπαλο την κακή τελευταία Ροβανιέμι μπορεί να την πάρει. Στο 2.75 περίπου ο άσσος.

Στα άλλα ματς της ημέρας, Γιάρο – Ελσίνκι, Κουόπιο – Σεϊναγιοέν, Μάριεχαμν – Μιλικόσκι, Χόνκα – Βάασα.

Σε ενδιαφέρει