Ντέρμπι αποδυνάμωσης το Τβέντε – Φέγενορντ

Ντέρμπι αποδυνάμωσης το Τβέντε – Φέγενορντ

Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει σήμερα η 4η αγωνιστική της Ολλανδικής Ερεντιβίζιε με το ντέρμπι μεταξύ Τβέντε και Φέγενορντ να είναι αυτό που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα.

Στο «Χρολσχ Φέστε» η Τβέντε υποδέχεται την Φέγενορντ στην «μάχη των αποδυναμωμένων», καθώς οι δυο ομάδες έχασαν πολλούς σημαντικούς παίκτες το καλοκαίρι. Για τους γηπεδούχους του κόουτς Σχρέουντερ, την Πέμπτη αποκλείστηκαν από το Γιουρόπα Λιγκ από την Καραμπάγκ (0-0, 1-1). Η αστοχία στην τελική προσπάθεια της στέρησε την πρόκριση. Για το πρωτάθλημα το ξεκίνημα είναι ιδιαίτερα κακό αφού έχει 3 ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι, στην έδρα της Μπρέντα κέρδιζε με 0-1 έως το 92’ όπου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν και της στέρησαν 2 βαθμούς. Εκτός ο στόπερ Μπίελαντ και μακροχρόνια εκτός ο χαφ Γκουτιέρες. Για τους φιλοξενούμενους, του Φρεντ Ρουτέν, μας χάρισαν ένα από τα χάιλαϊτ της σεζόν στο ματς της Πέμπτης με τη Ζάρια για το Γιουρόπα Λιγκ. Μετά το 1-0 του πρώτου ματς, υποδέχτηκαν τους Ουκρανούς στο «Ντε Κάιπ». Προηγήθηκαν με 3-0 έως το 50’, αλλά ισοφαρίστηκαν με 3-3 στο 80’. Και ενώ όλα έδειχναν τελειωμένα ο φορ Μανού έκανε το 4-3 στο 92’ γράφοντας τον επικό επίλογο του ματς, στέλνοντας την Φέγενορντ στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 6 χρόνια. Για το πρωτάθλημα, έχει κάνει μέτρια εκκίνηση έχοντας 4 βαθμούς σε 3 ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι υπέστη ήττα-σοκ από την Ουτρέχτη με 1-2. Εκτός από το σημερινό ματς ο στόπερ Μπουλαρούζ. Συνοψίζοντας, θεωρώ πως οι δυο ομάδες, ακόμα δεν είναι για εμπιστοσύνη. Ο άσσος έχει φτάσει στο 1.95. Πολύ πιθανό να βγεί. Προσωπικά δεν θα μπλέξω.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Μπρέντα υποδέχεται την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, Ζβόλε. Οι γηπεδούχοι με κακή εκκίνηση βρίσκονται στην 16η θέση έχοντας 2 ήττες και 1 ισοπαλία. Στο τελευταίο παιχνίδι, ήταν τυχερή και εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή για να αποσπάσει την ισοπαλία στο 92’ από την Τβέντε. Στα «ρεκόρ» της ομάδας, το γεγονός ότι παραμένει χωρίς νίκη για σχεδόν 8 μήνες (από τις αρχές Φεβρουαρίου). Έκτοτε σε 14 ματς αγνοεί το τρίποντο. Χωρίς προβλήματα για σήμερα. Στον αντίποδα, η Ζβόλε μετά το ονειρικό ξεκίνημα στη σεζόν, έφαγε την πρώτη «σφαλιάρα» αφού αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την Σπάρτα Πράγας (1-1, 3-1). Στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή με 3 νίκες μαζί με την Αϊντχόφεν. Μοναδική απουσία για το σημερινό ματς ο εξτρέμ Καραγκούνης. Συνοψίζοντας, η Ζβόλε είναι σίγουρα μια καλύτερη ομάδα. Όμως δεν ξέρω πως θα αντιδράσει μετά την πρώτη ατυχία της σεζόν. Επίσης το «ρεκόρ» της Μπρέντα με κάνει να θέλω να την ποντάρω. Στο 2.30 ο άσσος.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Φίτεσε και ο πρωταθλητής Άγιαξ ταξιδεύει στην έδρα της Γκρόνιγκεν.

Σε ενδιαφέρει