Πρεμιέρα με ντέρμπι και ελληνικό ενδιαφέρον

roma fiorentina

Καλή αρχή! Στη σέντρα από σήμερα η Σέριε Α, με δυο αγώνες να βρίσκονται στο πρόγραμμα της πρεμιέρας για σήμερα. Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φιορεντίνα ξεχωρίζει φυσικά, ενώ στο άλλο ματς της ημέρας, η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ταξιδεύει στην έδρα της Κίεβο.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Ρόμα με βλέψεις πρωταθλητισμού υποδέχεται στο «Ολίμπικο» την εκπληκτική πέρσι Φιορεντίνα σε ένα σπουδαίο παιχνίδι πρεμιέρας. Οι γηπεδούχοι του Ρούντι Γκαρσία, ενισχύθηκαν πολύ στη μεταγραφική περίοδο αφού απέκτησαν τον εκπληκτικό πέρσι εξτρέμ Ιτούρμπε, τους έμπειρους Άσλει Κόουλ, Σεϊντού Κεϊτά και Εμμάνουελσον τους ανερχόμενους Αστόρι και Ουτσάν ενώ το κενό του Μπενασιά που πήγε στη Μπάγερν κάλυψε ο Κώστας Μανωλάς. Ο Έλληνας αμυντικός αναμένεται να ξεκινήσει βασικός σήμερα ελλείψει και του άλλου στόπερ Λεάντρο Καστάν. Υψηλές οι βλέψεις των «Τζιαλορόσι» για φέτος, και για αυτό τον λόγο ετοιμάζονται να αποκτήσουν άλλους δυο ποδοσφαιριστές, Τον μπακ του Ολυμπιακού Χοσέ Χολέμπας και τον χαφ της Παρί, Αντρέ Ραμπιό. Αγωνιστικά, στο σημερινό παιχνίδι, εκτός από τον Καστάν θα απουσιάσει ο Μαϊκόν, ο πολύτιμος χαφ Στρούτμαν και ο μπακ Μπαλτσαρέτι.

Πιθανή ενδεκάδα: Ντε Σάνκτις – Τοροσίδης, Μανωλάς, Αστόρι, Κόουλ – Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι – Ιτούρμπε, Ζερβινιό, Τότι

Στην πλευρά των φιλοξενούμενων τώρα, που τερμάτισαν στην 4η θέση, παρ’ όλα αυτά υπήρχε μια πίκρα. Αν δεν είχε τόσα προβλήματα τραυματισμού ίσως και να διεκδικούσε περισσότερα πράγματα από την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Το δίδυμο των φορ Ρόσι – Γκόμεζ ταλαιπωρήθηκε πολύ πέρσι, με τον Ρόσι να έχει ακόμα προβλήματα. Φέτος ξεκινάει τη σεζόν χωρίς τη σπουδαία μεταγραφή, αλλά με πολλές ελπίδες. Κράτησε τον περσινό κορμό, παρά το στενό πρέσινγκ της Μπαρτσελόνα στον Κουαδράδο. Προσέθεσε στο ρόστερ της, τον εξτρέμ Μαρίν, και τον ρολίστα χαφ Λατσάρι, ενώ επέστρεψε στην ομάδα και ο «Ντιντιέ Ντρογκμπά των φτωχών», ο ανερχόμενος Κούμπα Μπαμπακάρ. Πίστη υπάρχει στο πρόσωπο του Βιτσέντσο Μοντέλα, ο οποίος πέρσι εντυπωσίασε στον πάγκο των «Βιόλα». Αγωνιστικά εκτός είναι για σήμερα ο φορ Ρόσι, ο χαφ Φερνάντες, ο εξτρέμ Μάριν, ενώ τιμωρημένος είναι και ο Κουαδράδο.

Πιθανή ενδεκάδα: Νέτο – Τόμοβιτς, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς, Αλόνσο – Ακουϊλάνι, Πιζάρο, Βάργκας, Μπόρχα Βαλέρο – Γκόμεζ, Μπαμπακάρ

Η Ρόμα πέρσι έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει. Αμυντικά ήταν απίστευτη όμως η σημερινή τετράδα λογικά θα βρεθεί για πρώτη φορά μαζί στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι. Τελείως μηδενική χημεία. Η Φιορεντίνα έχει σημαντικές απουσίες όμως έχει μάθε να ζει με αυτές. Χαμηλό το 1.75 στον άσσο. 1.80 το goal-goal η καλύτερη επιλογή.

Στο άλλο παιχνίδι η πρωταθλήτρια Γιουβέντους ταξιδεύει στο «Μπεντεγκόντι» της Βερόνα για να αντιμετωπίσει την Κίεβο. Οι γηπεδούχοι του Εουτζένιο Κορίνι πέρσι κατόρθωσαν στο τέλος να σώσουν την κατηγορία. Οι διοικούντες φέτος ενίσχυσαν την ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές με στόχο μια γρηγορότερη παραμονή. Ο φορ Μάξι Λόπεζ, οι χαφ Ίσκο και Μπίρσα και ο στόπερ Γκαμπερίνι τα πιο δυνατά ονόματα. Αισιοδοξία υπάρχει στην ομάδα για μια καλή σεζόν. Ανέτοιμη δείχνει στα φιλικά. Εκτός για το σημερινό ματς ο φορ Πελισιέ. Στην πλευρά της πρωταθλήτριας τώρα, η οποία πρέπει να μάθει να ζει χωρίς τον Αντόνιο Κόντε, αφού ο Ιταλός τεχνικός δεν τα βρήκε με τη διοίκηση στο μεταγραφικό σχεδιασμό και αποχώρησε. Στη θέση του ο πρώην τεχνικός της Μίλαν, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Αυτό έχει προκαλέσει άσχημα συναισθήματα στους οπαδούς. Μεταγραφικά κινήθηκε στα «ρηχά» αφού απέκτησε τον φορ Μοράτα από τη Ρεάλ, τον Πατρίς Εβρά, τον χαφ Ρομπέρτο Περέιρα τον χαφ Ρόμουλο και τον ανερχόμενο επιτελικό Κομάν. Στα υπ’ όψιν και ένας επιθετικός με τον Ερνάντεζ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι κοντά. Μάχη δίνει με την Γιουνάιτεντ επίσης για την πώληση του υπερπολύτιμου χαφ, Βιδάλ. Ελλείψεις έχει σήμερα η «Βέκια Σινιόρα» αφού οι Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Πίρλο και Μοράτα είναι εκτός. Αμφίβολοι οι φορ Τζιοβίνκο και Γιορέντε. Λογικά με τον Τέβες στην κορυφή και τον Κόμαν πίσω του θα ξεκινήσει ο Αλέγκρι. Το ματς είναι δύσκολο και οι αποδόσεις δεν σε οδηγούν κάπου. Θεωρώ πως η Κίεβο θα το παλέψει, και το under 2.5 του 1.70 είναι μια επιλογή χωρίς ωστόσο να με τρελαίνει.

Σε ενδιαφέρει