Θα συνεχίσει το σερί της η Οντ?

valerenga brann

Στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του Νορβηγικού πρωταθλήματος η Σάρσμποργκ υποδέχεται την αήττητη, για δεκατρία ματς Οντ. Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ρόζενμποργκ με σκορ 2-0. Το αξιοσημείωτο είναι ότι είχε τη κατοχή της μπάλας αλλά ήταν ακίνδυνη. Ο τεχνικός Ντιν είπε «Μετά το 2-0, εξανεμίστηκαν όποιες ελπίδες είχαμε για να πάρουμε κάτι από το ματς. Πρέπει να μαζέψουμε τους πόντους που χρειάζεται για την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται». Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο αρχηγός και στόπερ Χάνσεν. Εκτός είναι ο τερματοφύλακας Κερ και ο αριστερός μπακ Μπερτοντ. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους όλα πάνε ρολόι καθώς παρέμειναν για 13 ματς αηττητοι. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα τρία τελευταία ματς τα έχουν κερδίσει με ανατροπή στο σκορ! Ο προπονητής της τόνισε «Αν η Μόλντε κάνει μία ήττα θα ξαναμπούμε στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Προς το παρόν δείχνουμε να εδραιωνόμαστε στη δεύτερη θέση και ότι έχουμε αφήσει πίσω μας αντιπάλους όπως η Γκόντσετ και η Ρόζενμποργκ λέει πολλά».

Εκτίμηση: Η Σάρσμποργκ δεν είναι στα καλά της, η Οντ πετάει προς τη κορυφή αλλά επειδή τα τρία τελευταία τα έχει κερδίσει με ανατροπή εγώ θα της πάω κόντρα και θα επιλέξω το χ τελικό με απόδοση 3.5.

Η Ααλεσουντ υποδέχεται τη Στρομσγκοντσετ έχοντας τη παράδοση με το μέρος της. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι γηπεδούχοι στα τελευταία 10 παιχνίδια μετρούν 8 νίκες, μια ισοπαλία και μια μόλις ήττα. Γνώρισαν βαριά ήττα στο ντέρμπι κόντρα στη Μόλντε καθώς χάσανε με 5-0. Ο τεχνικός Γιόνσον τόνισε «Στο πρώτο 15λεπτο του παιχνιδιού σταθήκαμε καλά (!), αλλά από εκεί και πέρα μας πήρε η κάτω βόλτα. Παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα σήμερα και δεν φανήκαμε ανταγωνιστικοί. Νομίζω όμως πως πρέπει να κοιτάξουμε αυτό το παιχνίδι μεμονωμένα και να μην σταθούμε πολύ σε αυτό». Στο απουσιολόγιο για το σημερινό ματς υπάρχουν κάποιες σημαντικές απουσίες όπως του κάπτεν/ στόπερ Νέισον και ο αναπληρωματικός φορ Ααροϊ. Εκτός ο χαφ Κάρλσεν και ο δεξιός εξτρέμ Μίκλεμπουστ. Τιμωρημένος ο παικταράς επιτελικός Μπαράντες. Οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν την ήττα στην έδρα τους χάνοντας με σκορ 2-3 από την Στάμπαεκ. Όμως παραμένει ακόμα τρίτη στη βαθμολογία και έχει απόσταση 7 βαθμών από τη δεύτερη Οντ. Εξέτισε ο χαφ Αμπου ενώ αμφίβολος παραμένει ο κάπτεν/ γκολκίπερ Κουαρασέι. Επίσης απουσιάζουν οι δύο στόπερ Μάντσεν και Χορν και ο επιτελικός χαφ Οβενσταντ οι οποίοι είναι μακροχρόνια απόντες.

Εκτίμηση: Η Ααλεσουντ είναι διαφορετική μέσα στην έδρα της είναι και η προϊστορία τέτοια που με ωθούν στο 1DNB με απόδοση 2.05.

Τελευταίο για σήμερα ματς στη Νορβηγία είναι αυτό ανάμεσα στην Μποντο/ Γκλιμτ και τη Βαλερένγκα. Η Μπόντο προέρχεται από νίκη εκτός έδρας με σκορ 1-2 στην έδρα της Χάουγκεσουντ και παρέμεινε αήττητη για τρίτο σερί ματς έχοντας απολογισμό 2 νίκες και μια ισοπαλία. Ο προπονητής ενθουσιασμένος τόνισε «Το δεύτερο μας γκολ ήταν πραγματικά ένα ποίημα. Τρεις πάσες σε αντεπίθεση και γκολ, προϊόν δουλειάς και πολλών ωρών προπονήσεων». Πάγια εκτός ο δεξιός μπακ Βάλεντιν. Κατά άλλα θα είναι μια πλήρης αποστολή. Οι φιλοξενούμενοι από την μεριά τους αναδείχτηκαν ισόπαλοι στο ντέρμπι με τη Μπραν με σκορ 3-3 και παρέμειναν χωρίς νίκη για τέταρτο ματς. Αν εξαιρέσεις τον επιθετικό Κιάρτασον και τον εξτρέμ Ζαχίντ, όλοι οι υπόλοιποι είναι πολύ ντεφορμέ. Ο προπονητής γκρίνιαζε «Νομίζω πως είχαμε τον έλεγχο για μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, όμως από τη στιγμή που έγινε το 2-3 επικράτησε χάος. Δεν γίνεται να προηγούμαστε και να έχουμε διαφορά ασφαλείας και να μην τελειώνουμε τη δουλειά».

Εκτίμηση: Οι δυο ομάδες είναι επιρρεπής στην άμυνα και μπροστά τα βάζουν τα γκολάκια τους, εγώ θα αγοράσω το over 2,5 με απόδοση 1.44 και για τους πιο τολμηρούς το over 3,5 με απόδοση 2.1.

Σε ενδιαφέρει