Αγγίζει τ’ αστέρια ο ΑΠΟΕΛ

bhbh

Απόψε στο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας δίνει τα ρέστα του ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Άαλμποργκ από τη Δανία σε ένα ματς πολλών εκατομμυρίων. Κι όταν μιλάω για εκατομμύρια φυσικά δεν εννοώ το κόστος των παιχτών που θα πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο αλλά τα οφέλη που θα αποφέρει είτε στον έναν είτε στον άλλο μια πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι Κύπριοι τουλάχιστον θεωρητικά έχουν το πάνω χέρι. Αυτό διότι κατάφεραν να πετύχουν το περίφημο εκτός έδρας γκολ με τον Βινίσιους στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρουν την ισοπαλία στη Δανία παρά το γεγονός ότι η εμφάνισή τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πολύ μέτρια. Η ομάδα του Δώνη δεν είναι απόλυτα έτοιμη αγωνιστικά, καθώς το πρωτάθλημα της χώρας μπορεί μεν να ξεκινήσε αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει ακόμη αγωνιστεί. Το πρώτο του ματς το δίνει το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Φυσικά ούτε καν λόγος για την συγκεκριμένη αναμέτρηση αφού προέχει η πολυπόθητη πρόκριση. Στο παιχνίδι με τους Δανούς έγιναν φανερά πολλά αδύναμα σημεία στην αμυντική γραμμή που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετών ευκαιριών στην εστία του Πάρντο που χρειάστηκε να επέμβει σε πολλές περιπτώσεις ειδικά στο α’ ημίχρονο. Σύμφωνα με τον Έλληνα κόουτς τίποτα δεν έχει τελειώσει αν και δίνει στην ομάδα του ένα μικρό πλεονέκτημα εξαιτίας του πρώτου αποτελέσματος. Και πάλι δεν θα είναι διαθέσιμος ο νεοαποκτηθείς Τζιμπούρ, αφού κρίνεται ανέτοιμος. Αυτή τη φορά δεν αποκλείεται να ξεκινήσει στην εντεκάδα ο Μαντούκα, που θα δώσει μεγαλύτερη ποιότητα μεσοεπιθετικά.

Η Άαλμποργκ ήταν καλύτερη στο πρώτο ματς αλλά κυρίως η επιπολαιότητα στο τελείωμα των φάσεων ήταν αυτή που της κόστισε. Στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν ευκαιρίες που αν είχαν αξιοποιηθεί θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει κατά πολύ το σκορ. Το Σαββατοκύριακο δεν έπαιξε κάποιο ματς για το πρωτάθλημα κι έτσι η ομάδα κατεβαίνει στη Λευκωσία ξεκούραστη. Είναι γεγονός πως οι Δανοί είναι πλέον υποχρεωμένοι να βγουν μπροστά και να αναζητήσουν το γκολ. Φυσικά το 1-1 δεν τους καταδικάζει και η πρόκριση μπορεί να κριθεί ακόμη και στα τελευταία λεπτά. Οι καιρικές συνθήκες στην Κύπρο εννοείται δεν ευνοούν την ομάδα από τη βόρεια Ευρώπη καθώς οι θερμοκρασίες αυτή την περίοδο στο νησί είναι υψηλές και η υγρασία προκαλεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Ο κόουτς Νίλσεν για σήμερα δεν υπολογίζει στους Αλμάν, Σπάλβις και Γιόνσον.

Πιθανές εντεκάδες

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Καρλάο, Σέρτζιο, Γκιγιέρμε, Αντωνιάδης, Μοράϊς, Τιάγκο Γκόμες, Χαραλαμπίδης ή Μαντούκα, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Σέρινταν

Άαλμποργκ: Λάρσεν, Πέτερσεν, Θελάντερ, Ματίασεν, Αουγκούστινσεν, Ρίσγκααρντ, Ενέβολντσεν, Κρίστενσεν, Μπόρτσινγκ, Γιάκομπσεν, Ελένιους

Ο ΑΠΟΕΛ θα συμπεριφερθεί με ωριμότητα προτιμώντας να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Νομίζω ότι εύκολα ή δύσκολα θα την πάρει την πρόκριση αφού αναμένεται να έχει και τον κόσμο στο πλευρό του, που θα αναλάβει το ρόλο του δωδέκατου παίχτη. Περιμένω αργό ρυθμό στο ματς και μετά βίας να μπαίνουν περισσότερα από δύο τέρματα. Η επιλογή μου θα είναι το under 2,5. Σαν δεύτερη επιλογή το ακριβές σκορ 1-0 που στον stoiximan πληρώνει με 6,25.

Σε ενδιαφέρει