Και τώρα οι δυο τους

city liverpool

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στην Premier League διεξάγεται σήμερα, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν πέρσι μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά την “αυτοκτονία” της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς πανηγύρισαν οι “πολίτες”. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στην έδρα της Σίτι, οι γηπεδούχοι μετρούν τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η Σίτι καθησύχασε τους οπαδούς της με το εκτός έδρας 2-0 επί της Νιούκαστλ, ύστερα από την ήττα με κάτω τα χέρια κόντρα στην Άρσεναλ για το σούπερ καπ. Έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει σε μια έδρα, που δύσκολα θα περάσουν όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο Πελεγκρίνι σκέφτεται να κρατήσει στον πάγκο τον σκόρερ του δεύτερου γκολ στο Σεντ Τζέιμς Πάρκ, Αγουέρο, βάζοντας δίδυμο στην επίθεση τους φορμαρισμένους Τζέκο και Γιόβετιτς. Πέρσι, η Σίτι είχε 15 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε 17 παιχνίδια στην έδρα της και ήταν ο κύριος λόγος που κατέκτησε το πρωτάθλημα. Οι Μανγκαλά και Νεγρέδο είναι εκτός αποστολής, ενώ σε αυτή συμμετέχουν κανονικά οι Σανιά, Σαμπαλέτα και Λαμπάρντ.

Πιθανή ενδεκάδα: Χαρτ – Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ – Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα, Νασρί – Αγουέρο ή Γιόβετιτς και Τζέκο.

Η Λίβερπουλ δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τελικά έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε τη Σαουθάμπτον. Πρωταγωνιστές οι Στέρλινγκ και Στάριτζ που έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο μετά την φυγή του Σουάρες. Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος θα ισχυροποιήσει πολύ την επίθεση της ομάδας. Πάντως, αν τελικά χαλάσει το deal, υπάρχει stand by ο Ετό. Οι Άλαν, Φλάναγκαν και Λαλάνα παραμένουν εκτός, όμως σε σχέση με την πρεμιέρα, μπήκαν στην αποστολή, ο παικταράς Μάρκοβιτς και ο πρώην αριστερός μπακ της Σεβίλλης, Μορένο. Μάλιστα, ο τελευταίος αναμένεται να είναι και βασικός σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Μινιολέ – Τζόνσον, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο – Τζέραρντ, Χέντερσον, Άλεν – Κουτίνιο, Στάριτζ, Στέρλινγκ.

Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ματς. Δεν νομίζω πως θα είναι εύκολα τα πράγματα για τη Σίτι. Αν ξεκινήσει ο Αγουέρο, έχει πιο πολλές ελπίδες, από οτι να δούμε δίδυμο στην επίθεση τους αργούς Γιόβετιτς και Τζέκο.

Σε ενδιαφέρει