Να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες θέλει η Σεϊναγιοέν

seinajoen fc

Ξεκινάει σήμερα η 25η αγωνιστική της Βεΐκαουσλίγκα. Τέσσερα παιχνίδια υπάρχουν στο πρόγραμμα, με το ματς που ξεχωρίζει να μην είναι άλλο από το ντέρμπι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ελσίνκι και την 3η της βαθμολογίας Σεϊναγιοέν.

Αρχίζουμε λοιπόν από το παιχνίδι στο Σεϊναγιόκι ανάμεσα στην τοπική Σεϊναγιοέν και την Ελσίνκι. Η ομάδα του Σίμο Βαλακάρι, παίζοντας σφιχτό ποδόσφαιρο κατάφερε να πάρει 2 σημαντικές νίκες απέναντι σε Γιάρο και Βάασα. Πλέον βρίσκεται στην 3η θέση, στο -1 από τη 2η Λάχτι. Εντός έδρας είναι πολύ καλή έχοντας 7 νίκες 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα(αυτή από την Ελσίνκι) σε 11 ματς. Θέλει να ανταποδώσει το 0-2 του προηγούμενου μήνα στους πρωταθλητές. Στην άλλη πλευρά, η «μόνιμη» πρωταθλήτρια Φιλανδίας, η οποία πορεύεται προς την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου τίτλου εντός συνόρων. Επτά βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Λάχτι και μάλιστα με αγώνα λιγότερο. Στην άλλη εγχώρια διοργάνωση, εκείνη του κυπέλλου απέκλεισα στα ημιτελικά την Μαριενχάιμ και πέρασε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ Τούρκου. Μεγάλος στόχος της φετινής ομάδας είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση. Για το Γιουρόπα Λιγκ έπαιξε την Πέμπτη απέναντ στην Ραπίντ Βιέννης την οποία και νίκησε εντός έδρας με 2-1 πραγματοποιώντας ανατροπή. Πλέον καλείται να το υπερασπιστεί αυτή την Πέμπτη στην Βιέννη. Εκτός ήταν στο ματς με τη Ραπίντ ο σταρ της ομάδας, χαφ Ταΐνιο, και είναι αμφίβολος και σήμερα. Τραυματίας ο γκολκίπερ Τόρνες. Εν κατακλείδι, θεωρώ μεγάλη ευκαιρία της Σεϊναγιοέν, την συγκυρία να υποδέχεται την Ελσίνκι, λίγες μέρες πριν δώσει το ματς της χρονιάς της. Δύσκολος αλλά καθόλου απίθανος ο άσσος του 3.20.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Μιλικόσκι υποδέχεται την 2η της βαθμολογίας Λάχτι. Οι γηπεδούχοι του Άντι Μούρινεν, βρίσκονται σε περίεργη φάση στη σεζόν αφού οι πολλές απουσίες την αναγκάζουν να παίζει αμυντικά προσπαθώντας να μην χάσει. Αυτό έχει επηρεάσει την ομάδα αφού έχει 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Δίχως στόχο έχει μείνει τη φετινή σεζόν, και σκοπός της είναι πλέον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Εκτός από το σημερινό ματς, ο αρχισκόρερ Σιχβόλα (7 γκολ), ο στόπερ Λίντερμπεργκ, οι χαφ Βεσιάλα και Κασάνο και οι φορ Αντιλάινεν και Στέφανο. Στην άλλη πλευρά, η Λάχτι πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις έχοντας 5 νίκες στα τελευταία 6 ματς. Όμως μέσα σε λίγες μέρες «χάλασε» αρκετά την σεζόν της. Πρώτα ήρθε η ήττα από τη Ροβανιέμι με 3-4 όπου και έσπασε ένα σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα και στη συνέχεια αποκλείστηκε από το κύπελλο στα ημιτελικά από την Ίντερ Τούρκου. Αποτυχία που θα συσπειρώσει ενόψει της συνέχειας χαρακτήρισε το αποτέλεσμα στο κύπελλο, ο κόουτς Κορκερακούνας. Εκτός από το σημερινό ματς, ο «μπόμπερ» Ράφαελ, ενώ αμφίβολοι είναι ο χαφ Σαλχί και ο στόπερ Χοενμάκι. Συνοπτικά θεωρώ πως οι απουσίες της Μιλικόσκι μπορούν να βοηθήσουν τη Λάχτι να αντιστρέψει το κλίμα μετά την αποτυχία στο κύπελλο. Στο 2.15 περίπου το διπλό. Ελλείψει των 2 αρχισκόρερ των ομάδων μπορεί να συζητηθεί και το under 2.5 σε χαμηλές όμως τιμές.

Στα άλλα δυο ματς της ημέρας, η Ροβανιέμι υποδέχεται την Μαριενχάιμ ενώ η Γιάρο υποδέχεται την Χόνκα.

Σε ενδιαφέρει