Με το μυαλό στο Γιουρόπα Ρίο Άβε και Νασιονάλ

belenenses nacional

Δεύτερη «στροφή» του πορτογαλικού πρωταθλήματος, αυτή την εβδομάδα. Το πρόγραμμα άνοιξε την Παρασκευή, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθούν 4 παιχνίδια. Ρίο Άβε και Νασιονάλ έχουν παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη πράγμα που επηρεάζει τα σημερινά τους ματς.

Αρχίζουμε με το παιχνίδι της Μπελενένσες που υποδέχεται την Νασιονάλ Μαδέιρα στο «Εστάντιο Ντε Ρετέλο». Η ομάδα του Λίτο Βιδιγκάλ, ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν κερδίζοντας με 1-3 στην έδρα της νεοφώτιστης Πεναφιέλ. Πολύ μεστή εμφάνιση από τους «μπλε», οι οποίοι προηγήθηκαν νωρίς, ισοφαρίστηκαν με πέναλτι στο 34’, και ανέκτησαν το προβάδισμα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στις καθυστερήσεις το 3-1. Μια νίκη είχε πέρσι εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα η Μπελενένσες, φέτος την έκανε από την πρώτη αγωνιστική. Χωρίς προβλήματα στο σημερινό ματς. Στην άλλη μεριά, η Νασιονάλ Μαδέιρα, υπέστη ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από την Μορεϊρένσε. Αν και δημιούργησε φάσεις, η νεοφώτιστη Μορεϊρένσε ήταν αυτή που τελικά πέτυχε το γκολ της νίκης. Πικρή η γεύση που άφησε ο τρόπος που ήρθε η συγκεκριμένη, αναπάντεχη ήττα. Την Πέμπτη αντιμετώπισε στη Λευκορωσία την Ντιναμό Μινσκ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Γνώρισε την ήττα με 2-0 και έμεινε πίσω στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους ομίλους. Αυτή την Πέμπτη υποδέχεται τους Λευκορώσους, με σκοπό να ανατρέψει σκορ και προγνωστικά. Μακροχρόνια απών για το σημερινό ματς, ο μέσος Σκόλνικ. Γενικά, η καλή εικόνα των γηπεδούχων στην πρεμιέρα, και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Νασιονάλ με κάνουν να πιστεύω τον άσσο του 2.50.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η Εστορίλ υποδέχεται την Ριο Άβε στο «Αντόνιο Κοΐμπρα Ντε Μότα». Για τους γηπεδούχους που πλέον έχουν τον Ζοζέ Κουσέιρο στον πάγκο, το 1-1 της πρεμιέρας στην έδρα της Αρούκα τους άφησε μια γεύση «αδικίας» αφού ήταν καλύτερη της αντιπάλου της αμέσως μόλις ισοφάρισε στο 30’. Οι πωλήσεις του καλοκαιριού αποδυνάμωσαν σίγουρα την ομάδα, ωστόσο έδειξε ότι η απαιτούμενη ποιότητα για μια καλή πορεία και φέτος υπάρχει. Δεν υπάρχουν γνωστές απουσίες για το σημερινό ματς. Στον αντίποδα, η αντίπαλος της Ρίο Άβε, πέτυχε σπουδαία νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Σετούμπαλ παρότι αγωνιζόταν για 50’ με παίκτη λιγότερο. Μπορεί ο αντίπαλος της να μην «τρόμαζε» όμως ο τρόπος που ήρθε η νίκη και μάλιστα με το ασφαλές 2-0, δείχνει ότι και φέτος θα είναι από τις «σκληρές» ομάδες του πρωταθλήματος. Την Πέμπτη ταξίδεψε στην Σουηδία όπου αντιμετώπισε την Ελφσμποργκ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ηττήθηκε με 2-1 όμως με βάση το σκορ του αγώνα, και την καλή εμφάνιση έδειξε ότι έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης στους ομίλους. Σαφώς και είναι τεράστια επιτυχία μια τέτοια πρόκριση οπότε δεν μπορεί παρά να υπάρχει από τώρα το συγκεκριμένο ματς στο μυαλό των υπεύθυνων της ομάδας. Εκτός ο χαφ Αουγούστο, ο εξτρέμ Μπαλμπόα ενώ αμφίβολοι είναι οι χαφ Μπαμπάνκο και Αμάδο. Συνοπτικά θεωρώ πως είναι μια καλή ευκαιρία για την Εστορίλ να αποδείξει ότι και φέτος παρά τη φυγή του Λοπετέγκι θα είναι δυνατή. Η απόδοση του άσσου πάντως στο 1.90 δεν χαρακτηρίζεται και «δώρο».

Στα άλλα δυο ματς της ημέρας η Σετούμπαλ υποδέχεται την Ζιλ Βιθέντε, ενώ η ιστορική Μποαβίστα φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Μπενφίκα του Ανδρέα Σάμαρη πλέον.

Σε ενδιαφέρει