Πάει για την ανάκαμψη η Παλμέιρας

palmeiras

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση, για το «Καμπεονάτο Μπραζιλέιρο» το οποίο ετοιμάζεται για την 17η αγωνιστική. Την παράσταση κλέβει το πολύ σημαντικό παιχνίδι στο «Ιντεπεντένσια» όπου η Ατλέτικο Μινέιρο, υποδέχεται την Ιντερνασιονάλ.

Στο «Ιντεπεντένσια» λοιπόν, το «φρούριο» της Ατλέτικο Μινέιρο, η ομάδα του Λεβίρ Κούλπι υποδέχεται την 2η στη βαθμολογία, Ιντερνασιονάλ. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν σε άλλο ένα εκτός έδρας ματς όπου και έχασαν με 2-1 από τη Φλαμένγκο (τελευταία νίκη στις 23 Μαΐου απέναντι στη Βιτόρια). Εντός έδρας τα πηγαίνει καλύτερα έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Αμφίβολοι για το σημερινό ο βασικός στόπερ Ρεβέρ, ο μπακ Ρόσα, και οι χαφ Ντονιζέτε και Πιέρι. Στην άλλη πλευρά, η Ιντερνασιονάλ που φέτος όντως πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, έχασε εν τέλει εντός έδρας από τη Σάο Πάολο με 0-1. Ήταν καλή στο παιχνίδι αλλά δεν κατόρθωσε τελικά να σκοράρει και να αποφύγει την ήττα. Παραμένει 2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κρουζέιρο με ένα παιχνίδι λιγότερο. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 2-4-1 παίζοντας πολύ «σφιχτό» ποδόσφαιρο. Από το σημερινό ματς αναμένεται να απουσιάσει ο χαφ Ουίλιανς. Γενικά, το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο και για τους δυο αντιπάλους. Η Μινέιρο δεν χάνει εύκολα εντός έδρας, ενώ να κάνει δεύτερη «κολλητή» ήττα η Ιντερνασιονάλ είναι πολύ δύσκολο. Πρώτη επιλογή η ισοπαλία στο 3.20 περίπου.

Σε άλλο ματς της ημέρας, η απογοητευτική Παλμέιρας υποδέχεται την Κοριτίμπα. Η ουραγός έχει 10 ήττες σε 14 ματς έχοντας καταφέρει να μαζέψει 14 βαθμούς. Κακή αμυντικά έχει την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 23 γκολ παθητικό. Ο κόουτς, Ρικάρντο Γκαρέκα σε έναν παθιασμένο λόγο μετά την νέα ήττα στην έδρα της Σπορτ Ρεσίφε, υποσχέθηκε άμεσα αντίδραση. Επιστρέφει από τιμωρία ο αρχηγός, στόπερ Λούσιο. Στον αντίποδα, η Κοριτίμπα βρίσκεται μόλις 1 βαθμό από πάνω από την αντίπαλο της. Στο τελευταίο της παιχνίδι κατάφερε να κερδίσει με 2-0 τη Βιτόρια Μπαΐα, μετά από σχεδόν ένα μήνα χωρίς «τρίποντο». Ήταν καλή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, και δίκαια επικράτησε της αντιπάλου της. Σημαντική απουσία για την ομάδα του Σέλσο Ροθ, ο επιτελικός Άλεξ. Εκτός επίσης ο χαφ Ζιλ. Συνοπτικά, θεωρώ πως ήρθε η ώρα η Παλμέιρας να κερδίσει για πρώτη φορά μετά τις 23 Μαΐου! Ο κόουτς το πιστεύει, η ομάδα το θέλει και ο αντίπαλος προσφέρεται. Χαμηλή η απόδοση λίγο κάτω από 2.00.

Στο άλλο ματς της βραδιάς, η Μποταφόγκο υποδέχεται την Σαπεκοένσε.

Σε ενδιαφέρει