Για το δύο στα δύο η Πόρτο, για την πρώτη νίκη η Σπόρτιγκ

Για το δύο στα δύο η Πόρτο, για την πρώτη νίκη η Σπόρτιγκ

Δύσκολο εκτός έδρας ματς δίνει η Πόρτο για την δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας, κόντρα στην Πάκος Φερέιρα. Οι “δράκοι” επικράτησαν εύκολα με 2-0 της Μαρίτιμο στην πρεμιέρα, ενώ βρίσκονται μια ανάσα από την είσοδο στους ομίλους του Champions League, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας της Λιλ με 1-0 μεσοβδόμαδα. “Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που τα πήγε περίφημα κόντρα στη Μπενφίκα. Πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έχασε πέναλτι και είχε ευκαιρίες να σκοράρει. Είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα από τον Πάουλο Φονσέκα και θα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Πόρτο, Λοπετέγκι. Πραγματικά εξαιρετική ομάδα η Πόρτο και από οτι φαίνεται είναι ήδη έτοιμη από το ξεκίνημα.

Η Πάκος ήταν καλή στην πρεμιέρα κόντρα στην Μπενφίκα, αλλά τελικά υπέκυψε στην ανωτερότητα της αντιπάλου της. “Συμφωνώ πως η ομάδα της Πόρτο είναι πολύ πιο δυνατή αυτή τη σεζόν, λαμβάνοντας υπόψη και τα λεφτά που δαπανήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι λογικό να ενισχυθεί καθώς έχει μείνει μακριά από την κατάκτηση τροπαίων”, δήλωσε ο Φονσέκα. Οι Ρομέου και Γκάλο θα απουσιάσουν για σήμερα, με την Πάκος να θέλει οπωσδήποτε να πάρει έστω τον ένα πόντο.

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το διπλό της Πόρτο σε αποδόσεις κάτω του 1,40. Ας κερδίσει και 5-0, εγώ δεν πρόκειται να την στηρίξω και μάλιστα σε μια τόσο δυνατή έδρα όπως αυτή της Πάκος Φερέιρα.

Στην Λισσαβόνα, η Σπόρτιγκ φιλοξενεί την Αρούκα. Στην πρεμιέρα οι γηπεδούχοι έμειναν στο 1-1 με την Ακαδέμικα, δεχόμενοι γκολ στις καθυστερήσεις. Σαφώς και είναι το μεγάλο φαβορί στο σημερινό ματς. Ο Μάρκο Σίλβα είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει κανονικά τον Νάνι, ο οποίος ήρθε από τη Γιουνάιτεντ ως δανεικός και ουσιαστικά ως αντάλλαγμα για τη μετεγγραφή του Ρόχο στους “μπέμπηδες”. ” Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι πως θα πάρουμε τη νίκη. Η Αρούκα είναι μία οργανωμένη ομάδα που θα ψάξει το λάθος μας. Σίγουρα το αποτέλεσμα στην πρεμιέρα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά δεν έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας. Δουλεύουμε σκληρά όλη τη βδομάδα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης”. τόνισε ο Σίλβα. Οι Σέντρικ και Γουίλιαμ θα απουσιάσουν από το σημερινό ματς.

Η Αρούκα είναι μια καλοφτιαγμένη ομάδα που πέρσι έκανε πολλές “κηδείες”, ακόμη και σε μεγάλους αντιπάλους. Θέλει να εκμεταλλευτεί το όχι και τόσο καλό κλίμα που υπάρχει στη Σπόρτιγκ λόγω των αποχωρήσεων σημαντικών παικτών όπως οι Σλιμανί και Ρόχο. “Πάντα δουλεύουμε για να κερδίσουμε πόντους, σεβόμαστε τον αντίπαλό μας και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από το μεταγραφικό απόκτημά τους (μιλάει για το Νάνι). Πιστεύω ότι θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Το ισόπαλο αποτέλεσμα της στην Ακαδέμικα και οι αποχωρήσεις των Σλιμανί και Ρόχο επηρεάζουν το σύλλογο. Παρόλα αυτά παραμένουν μία ισχυρή ομάδα”, δήλωσε ο Πέδρο Εμμάνουελ. Δεν θα αγωνιστούν οι Σερτζίνιο, Κολίτο, Λεσιονάντος, Ουσταρίτζ, Τούκα.

Νομίζω πως η Σπόρτιγκ δεν θα έχει πρόβλημα να κερδίσει, αλλά άσσοι του επιπέδου του 1,30 δεν είναι του γούστου μου.

Σήμερα θα γίνει και ο αγώνας Μαρίτιμο – Ακαδέμικα.

Σε ενδιαφέρει