Να ολοκληρώσει το θαύμα ο Αστέρας

Να ολοκληρώσει το θαύμα ο Αστέρας

Μεγάλη ημέρα για την Τρίπολη, καθώς ο εκπρόσωπος της πόλης, αλλά και όλης της Πελοποννήσου, Αστέρας, υποδέχεται τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Αν πριν από δέκα χρόνια μας έλεγε κάποιος πως θα γίνει κάτι τέτοιο, ίσως να το πίστευαν μόνο οι Καϋμενάκης και Μπάκος, οι οποίοι βλέπου τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται χρονιά με τη χρονιά. Η Μακάμπι δεν είναι παίξει γέλασε και σίγουρα ξεκινάει ως φαβορί. Αξίζει να θυμίσουμε πως η Μακάμπι έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και προκρίθηκε και τις τρεις φορές.

Ο Αστέρας ήταν πραγματικά η καλύτερη ομάδα και στα δύο παιχνίδια με τη Μάιντς και δικαιότατα προκρίθηκε. Θεωρητικά, η Μακάμπι είναι λιγότερο δυνατή ομάδα από τους Γερμανούς, οπότε υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, ενώ ο Στάικος Βεργέτης έκανε σαφές πως πρώτος στόχος της ομάδας του για σήμερα είναι να μην δεχτεί γκολ. Η διοίκηση ενίσχυσε κι άλλο την ομάδα με την απόκτηση του Φακούντο Πάρα, ενώ καλή ήταν και η προσθήκη του Γάλλου Τια Μπι. Η μεγάλη απουσία των Αρκάδων ακούει στο όνομα Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, καθώς ο συγκεκριμένος παίκτες μπορεί να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Θα λείψουν και οι Τορμένο, Κοσίτσκι. Οι Σανκαρέ και Πάρα είναι έτοιμοι, αλλά δύσκολα θα μπουν στην ενδεκάδα, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών μεσοβδόμαδα και έχασαν προπονήσεις. Ο Ντε Μπλάσις θα παίξει σε ρόλο φορ, ενώ οι Ρόλε, Μάσα και Ουσέρο θα βρίσκονται ακριβώς πίσω του. Βέβαια, υπάρχει και το θωρηκτό που λέγεται Μπαράλες και μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση. Αν τελικά παίξει ο Μπαράλες στην κορυφή, τότε ο Ντε Μπλάσις θα είναι το δεκάρι.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπαντής – Λούι, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Κουρμπέλης, Ουσέρο – Ρόλε, Ντε Μπλάσις, Μάσα – Μπαράλες.

Η Μακάμπι αποκλείστηκε από τη Μάριμπορ, έχοντας και το μειονέκτημα πως δεν έδωσε εντός έδρας αγώνα λόγω του πολέμου που μαίνεται στο Ισραήλ (έπαιξε στην Κύπρο). Από άποψη ετοιμότητας, οι δύο αντίπαλοι είναι στο ίδιο επίπεδο, καθώς το πρωτάθλημα του Ισραήλ ξεκινάει και αυτό σε λίγες μέρες, μαζί με το ελληνικό. Ο Μπαράκ Μπαντάς είναι η μοναδική απουσία των φιλοξενούμενων, με τον τεχνικό της ομάδας, Όσκαρ Γκαρσία να ζητάει τη νίκη από τους παίκτες του. Η δυνατή γραμμή των Ισραηλινών είναι η άμυνα και πραγματικά είναι δύσκολο να σκοράρεις απέναντί τους.

Θεωρώ πως δύσκολα θα κερδίσει ο Αστέρας. Το ίδιο όμως πιστεύω και για τη Μακάμπι, καθώς η Τρίπολη είναι πολύ καλή έδρα. Η ισοπαλία νομίζω πως θα είναι το ιδανικό αποτέλεσμα. 

Σε ενδιαφέρει