Ακόμη ένας μαδριλένικος εμφύλιος

dab    afd

Για όσους δεν χόρτασαν να βλέπουν τη σεζόν που μας πέρασε τα ντέρμπι της Ατλέτικο με τη Ρεάλ – έπαιξαν πέντε φορές μεταξύ τους το 2013/14 – απόψε στις 12 τα μεσάνυχτα συγκρούονται ξανά, αυτή τη φορά εν όψει του super cup Ισπανίας. Το πρώτο ματς διεξάγεται στο Μπερναμπέου και ακολουθεί επαναληπτικός την Παρασκευή στο Βιθέντε Καλντερόν.

Η κυπελλούχος Ισπανίας και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ, κατέκτησε την πρώτη κούπα της χρονιάς, αφού κέρδισε με 2-0 τη Σεβίλλη στον τελικό του ευρωπαϊκού super cup. Και τα δύο τέρματα πέτυχε ο Ρονάλντο, που φάνηκε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση (καμία σχέση με τις εμφανίσεις του στα γήπεδα της Βραζιλίας). Ο Γκάρεθ Μπέιλ έμοιαζε ορεξάτος και γεμάτος ενέργεια μιας και είναι από τους ελάχιστους παίχτες της Ρεάλ που δεν αγωνίστηκαν στο μουντιάλ.  Οι “μερέγχες” ενισχύθηκαν σημαντικά φέτος κυρίως με την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκεζ και του Τόνι Κρος που προορίζονται για βασικοί και αναμένεται να δώσουν άλλη πνοή μεσοεπιθετικά στη Ρεάλ. Αποκτήθηκε επίσης ο Κέιλορ Νάβας (ο τύπος που έπιασε το πέναλτι του Γκέκα) που εντυπωσίασε με τα χρώματα της Κόστα Ρίκα αλλά ο Ίκερ Κασίγιας παραμένει στην ομάδα και πιθανότατα στην εντεκάδα. Όπως και να έχει από το κέντρο και μπροστά η ομάδα του Αντσελότι θα βρει λύσεις και κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε να μπαίνουν πολλά γκολ. Το μεγάλο ερώτημα είναι όμως τί θα γίνει με την αμυντική γραμμή της, όχι επειδή εκεί δεν έχει ικανούς παίχτες αλλά επειδή πλέον έχει γεμίσει με αστέρες που συχνά πυκνά “ξεχνούν” να μαρκάρουν ή να ρίξουν μια από τις “ψιλές” που θα κόψουν το ρυθμό του αντιπάλου. Αμφίβολοι για απόψε είναι οι Πέπε και Μπέιλ, με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ τους.

Η Ατλέτικο τα έχει πάει πολύ καλά στα φιλικά της προετοιμασίας και δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει και φέτος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Παρά το γεγονός πως έχασε τρεις από τους βασικούς περσινούς συντελεστές της (Ντιέγκο Κόστα, Κουρτουά, Φελίππε Λουίζ) απέκτησε στη θέση τους αξιόλογους παίχτες που μπορούν εξίσουν να ανταπεξέλθουν. Συγκεκριμένα οι Μάντζουκιτς, Γκριέζμαν και ο πιτσιρικάς γκολκίπερ Ομπλάκ ήταν οι ηχηρότερες μεταγραφές των “ροχιμπλάνκος”. Πέρυσι κατάφερε μετά από πολλά χρόνια να κατακτήσει την κορυφή της πριμέρα ντιβιζιόν σε μία σεζόν που η πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων πίστευε πως από αγωνιστική σε αγωνιστική θα ξεφουσκώσει. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που ο Σιμεόνε είχε στηριχθεί σε 13-14 παίχτες σε όλη τη χρονιά, αυτό που συνέβη έμοιαζε αρχικά ακατόρθωτο. Μοναδικός απών θα είναι ο τραυματίας Αρντά Τουράν.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας – Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο –Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Κρόος – Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μογιά – Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Σικέιρα – Ρ. Γκαρθία, Γκάμπι, Μ. Σουάρεθ, Κόκε – Γκριζμάν – Μάντζουκιτς.

Η Ατλέτικο έφτασε πέρυσι μια ανάσα από έναν πραγματικό άθλο, αλλά οι δυνάμεις της την εγκατέλειψαν κι έχασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τη συμπολίτισσα Ρεάλ με 4-1 στην παράταση. Αρκετοί από τους παίχτες της θα θελήσουν μια μίνι-εκδίκηση απόψε που θα χαλάσει το πάρτι στην έδρα της μισητής αντιπάλου. Πιστεύω πως το διπλό δεν είναι ακατόρθωτο αλλά νομίζω πως η ισοπαλία είναι πιθανότερη, δεδομένου ότι υπάρχει και ο επαναληπτικός της Παρασκευής. Αξία έχει επίσης και η διπλή ευκαιρία Χ2. Έμπνευση “της στιγμής” το 1-1 ακριβές σκορ που πληρώνει με 7,50 στον Stoiximan.

Σε ενδιαφέρει