Περίεργη πρεμιέρα για Σπόρτινγκ

sporting lisbon

Συνεχίζεται σήμερα η αγωνιστική δράση στην «Λίγκα Σάγκρες» με 2 παιχνίδια. Η φιλόδοξη Ακαδέμικα υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ενώ η Ζιλ Βιθέντε φιλοξενεί την Γκιμαράες. Για την χθεσινή πρεμιέρα, η Πόρτο κέρδισε με 2-0 την Μαρίτιμο.

Στις 22:30, στο «Σιντάτε ντε Κοΐμπρα», η Ακαδέμικα του Πάολο Σέρζιο υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Για τους γηπεδούχους, που πέρσι είχαν μια σταθερή πορεία αποχώρησε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο για τη Μπράγκα και έτσι φέτος αναγκάζονται να ξανακάνουν «restart». Επιλέχθηκε ο Πάουλο Σέρζιο για την θέση του προπονητή, μια αρκετά ασφαλής επιλογή, αφού ο Πορτογάλος έχει κάνει τα βασικά βήματα στην προπονητική του καριέρα σε ΑΠΟΕΛ, Κλουζ, Χαρτς. Στο ρόστερ είχαμε αρκετές αλλαγές πολλοί εκ των οποίων βασικές επιλογές. Ερωτηματικό λοιπόν και η ποιότητα στο χορτάρι. Εκτός για την πρεμιέρα αναμένονται ο χαφ Αλεξάντρε και ο εξτρέμ Μαρίνιο. Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, πλέον πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς τον Λεονάρντο Ζαρντίμ που πήγε στη Μονακό. Στην θέση του προπονητή εμπιστεύτηκαν τον ανερχόμενο Μάρκος Σίλβα που τα τελευταία χρόνια έκανε εκπληκτική δουλειά στην Εστορίλ. Όσον αφορά το ρόστερ τώρα, έφυγε ο στόπερ Ντάιερ για την Τότεναμ ενώ δαπανήθηκαν περί τα 18 εκατομμύρια για νέους παίκτες όπως ο χαφ Γκουλντ από την Νταντί Γιουνάιτεντ. Η διοίκηση διατυμπανίζει ότι στόχος της ομάδας για φέτος είναι η διεκδίκηση του τίτλου. Ερωτηματικά υπάρχουν για υπάρχοντες ποδοσφαιριστές οι οποίοι απασχολούν μεγάλους συλλόγους όπως ο μπακ Ρόχο και ο χαφ Καρβάλιο, και οι οποίοι έχουν δηλώσει πως θέλουν να αποχωρήσουν. Εκτός για την πρεμιέρα ο Ρόχο και ο φορ Σλιμανί λόγω τιμωρίας της διοίκησης. Πολλά τα ερωτηματικά για τη νέα Σπόρτινγκ. Το ίδιο όμως και για την Ακαδέμικα. Θεωρώ πως το ματς καλό θα ήταν να το αποφύγουμε αλλά αν έπρεπε να διαλέξω κάτι αυτό θα ήταν το διπλό των «Λιονταριών» που έχουν κρατήσει τον περσινό κορμό. Στο 1.70, η τιμή, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Ζιλ Βιθέντε υποδέχεται την Γκιμαράες. Οι γηπεδούχοι του Ζοάο Ντε Ντέους που παρέμεινε στον πάγκο, έκαναν κακή χρονιά πέρσι, αλλά εν τέλει παρέμειναν στην κατηγορία. Είχαμε αλλαγές στο ρόστερ, με αρκετά κενά να υπάρχουν ακόμα και τώρα. Θα χρειαστεί μεταγραφές αν θέλει να παραμείνει και φέτος στην κατηγορία. Δεν υπάρχουν δηλωμένες απουσίες για το σημερινό παιχνίδι. Στην άλλη πλευρά, η Γκιμαράες συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο και φέτος. Παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών, και πώληση. Έφυγαν αρκετοί από την περσινή φουρνιά όπως ο στόπερ Ολιβέιρα και οι φορ Ματίας και Μαάζου. Παρέμεινε στον πάγκο για μια ακόμα χρονιά ο Ρουί Βιτόρια ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά στην ανάδειξη ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αμφίβολος ο βασικός χαφ Αντρέ. Γενικά, η πρεμιέρα δεν βοηθάει στις προβλέψεις. Οι ομάδες έχουν κενά, τα ερωτηματικά είναι πολλά. Για αυτό ασφαλέστερη επιλογή θεωρώ την ισοπαλία στο ημίχρονο σε αποδόσεις του 2.00 περίπου. Καλό θα ήταν να μείνουμε μακριά πάντως.

Σε ενδιαφέρει