ΑΠΟΕΛ – Ερμής: Που μυαλό για σούπερ καπ…

apoel djebour

Η νέα χρονιά ξεκινάει στην Κύπρο με τον τελικό του Σούπερ Καπ, ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Ερμή Αραδίππου. Πρόκειται για μονό αγώνα, ενώ αν λήξει ισόπαλος δεν θα ακολουθήσει παράταση και οι δύο ομάδες θα πάνε απευθείας στα πέναλτι. Το ματς θα γίνει στο “Αντώνης Παπαδόπουλος” της Λάρνακας. Φυσικά, φαβορί είναι η ομάδα του Γιώργου Δώνη, η οποία και καλές μετεγγραφές έκανε, αλλά κυρίως διατήρησε τον περσινό βασικό της κορμό. Φυσικά, το μυαλό όλων στους πρωταθλητές είναι στο ματς με την Άαλμποργκ για τα πλέι οφ του Champions League, καθώς η τύχη χαμογέλασε στους Κύπριους και δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν κανένα μεγαθήριο για να περάσουν στους ομίλους. Τα πάντα στην ομάδα του Δώνη κινούνται σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς, αλλά ο πρώτος τίτλος στην Κύπρο, μπορεί να τους δώσει ψυχολογία. Ο “θρύλος” ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ελσίνκι και με ηγέτη τον Ντε Βινσέντι, “καθάρισε” την πρόκριση. Θυμίζουμε πως ο ΑΠΟΕΛ πέρσι πήρε το νταμπλ, αφού στον τελικό κυπέλλου είχε κερδίσει με 2-0 τον σημερινό του αντίπαλο. Ο Γκουστάβο Μαντούκα δεν είναι απολύτως έτοιμος και η συμμετοχή του δεν θα ρισκαριστεί, ενώ αντίθετα μπορεί να παίξει ο Στάθης Αλωνεύτης. Στην αποστολή αναμένεται να βρεθεί και το μεγάλο μετεγγραφικό απόκτημα, ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Ο Ερμής δεν τα κατάφερε κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και με δύο ήττες έμεινε εκτός Ευρώπης. Πάντως, ιδιαίτερα στο πρώτο ματς της Ελβετίας, ήταν πολύ καλός. Γνωστότερος παίκτης των φιλοξενούμενων είναι ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού, Γιάννης Ταραλίδης, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν πρόκειται για ομάδα με μεγάλη ιστορία, αφού μετράει μόλις εννέα συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου. Δύσκολα θα αγωνιστεί ο Γάλλος χαφ, Μπεμπά.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα, αλλά οι αποδόσεις για τον άσο είναι αποκαρδιωτικές. Άλλωστε, ποιος σκέφτεται τον τελικό του σούπερ καπ, όταν ακολουθούν οι δύο τελικοί της χρονιάς με την Άαλμποργκ. Άστο καλύτερα, δεν μπλέκω.

Σε ενδιαφέρει