Πρέπει να κερδίσει η Γκρασχόπερς

grasshopers

Τρία ματς σήμερα για το πρόγραμμα της Ελβετικής Σούπερ Λιγκ, με την Γκρασχόπερς να ταξιδεύει στη Λουκέρνη μετά τον αποκλεισμό από τη Λιλ. Σιόν – Βαντούζ και Γιουνγκ Μπόις – Τουν τα άλλα δυο παιχνίδια.
Αρχίζουμε με το παιχνίδι στο «Τουρμπιγιόν» μεταξύ της Σιόν και της Βαντούζ.

Μια απρόσμενη σταθερότητα βγάζει στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Γερμανού Ντρίες που αποτελεί πλέον τον προπονητή. Στο 0-0 με τη Γκρασχόπερς έμεινε την προηγούμενη αγωνιστική δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο στο χόρτο. Μια νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα στις πρώτες 4 αγωνιστικές. Αμφίβολοι για σήμερα ο μπακ Ρυφλί, ο χαφ Βίντοσιτς και ο φορ Ασιφουάχ. Εκτός ο στόπερ Φεράτι. Στον αντίποδα, η Βαντούζ κατόρθωσε να αποσπάσει την ισοπαλία στο τέλος από την Ααράου(1-1) και να πάρει έτσι τον πρώτο της βαθμό για τη φετινή χρονιά. Θα παλέψει για την παραμονή η ομάδα του Τζιόρτζιο Κοντίνι. Εκτός σήμερα οι βασικοί στόπερ Σάρα και Περγκλ. Εν κατακλείδι, σταθερή η Σιόν δείχνει να παίρνει τα ματς που μπορεί να πάρει και το σημερινό είναι ένα από αυτά. Στο «πεσμένο» 1.65 βρίσκομε πλέον τον άσσο.

Σε άλλο ματς η Γκρασχόπερς, ταξιδεύει στην έδρα της ουραγού Λουκέρνης. Η ομάδα μετά τον αποκλεισμό από τη Λιλ καλείται να παίξει με την Κλαμπ Μπριζ για την είσοδο της στους ομίλους του Γιουρόπα. Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτηρίζεται η κλήρωση. Στα αγωνιστικά, μετά το 0-0 της προηγούμενης αγωνστικής ακολούθησε η καλή εμφάνιση μέσα στη Γαλλία και η ισοπαλία με 1-1. Πλέον στρέφεται στο πρωτάθλημα που θέλει να κάνει την πρώτη της νίκη. Εκτός για σήμερα ο γκολκίπερ Νταβάρι, και οι μακροχρόνιοι φορ Κάιο και Μπεν Καλίφα. Για τους γηπεδούχους μετά τον αποκλεισμό από την Σεντ Τζόνστον συμπληρώθηκαν 6 επίσημα ματς χωρίς νίκη. Τελευταία με μόλις 1 βαθμό στο πρωτάθλημα. Την τελευταία αγωνιστική δέχτηκε την ανατροπή από τη Σεν Γκάλεν στο τέλος (2-1). Εκτός οι χαφ Φρέιλερ και Μπόζανιτς. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα η Γκρασχόπερς να κερδίσει για πρώτη φορά φέτος. Η Λουκέρνη αποτέλεσε πέρσι ισχυρή ομάδα στην κατηγορία ωστόσο φέτος δείχνει να της λείπουν πράγματα. Σε τιμές αουτσάιντερ το διπλό.

Στο άλλο ματς της ημέρας η Γιουνγκ Μπόις υποδέχεται την Τουν σε ένα γειτονικό ντέρμπι.

Σε ενδιαφέρει