Ισοπαλία στο Ραπίντ-Στουρμ

aus

Η Αυστρία έχει πλούσιο σαββατιάτικο μενού στην 4η αγωνιστική και προσφέρει μια τετράδα γεμάτη συγκινήσεις. Ωστόσο, δύο είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίζουν: Ραπίντ Βιέννης-Στουρμ Γκρατς, Άλταχ-ΒΑΚ Πέλετς.

Ξεκινάμε από το πρώτο. Πρόκειται για δύο παραδοσιακές ομάδες του αυστριακού πρωταθλήματος με παρουσία σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Η βαθμολογική κατάσταση των δύο δεν έχει μεγάλη απόκλιση. Τέσσερις βαθμοί για τη Ραπίντ και τρεις για την Στουρμ. Μεγάλο όπλο της ομάδας της Βιέννης η έδρα της. Από την προηγούμενη σεζόν μετρά εντός 10-4-0. Βέβαια, το φετινό ξεκίνημα δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα στον επιθετικό τομέα. Το απουσιολόγιο δεν είναι λευκό, καθώς θα λείψουν οι Σταρκλ (επιθετικός) και Γκράχοβατς (μέσος). Η Στουρμ ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα πάνω στη Νέουσταντ. Επικράτησε 4-2 και κάλυψε σε κάποιο βαθμό τις δύο πρώτες ήττες. Μοναδική απουσία της ο μπακ Σαρίφι. Η προϊστορία της τελευταίας πενταετίας, με τους αγώνες στη Βιέννη δίνουν προβάδισμα στη Ραπίντ. Στοιχηματικά, πάντως, το Χ είναι πιο κοντά με απόδοση που ξεπερνά το 3,00, ενώ περιμένουμε να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Το άλλο ματς που ξεχωρίζει έχει να κάνει με τη νεοφώτιστη στην Μπούντεσλιγκα Άλταχ και τη ΒΑΚ Πέλετς. Οι “νέοι” δείχνουν σύνολο με σοβαρότητα και σταθερό στα αμυντικά του καθήκοντα. Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση αφού σε τρεις αγώνες έχουν μόνο νίκες. Ισοβαθμούν στην κορυφή με την ισχυρή Σάλτσμπουργκ.  Η Άλταχ εκτός από την άμυνα, στηρίζεται στις αντεπιθέσεις. Εκεί φαίνεται ότι είναι το σημείο όπου χτυπάει επιθετικά. Θα απουσιάσει ο στόπερ Ζεκ. Η Πέλετς διαθέτει πολλούς παίκτες για γκολ. Εκτός ο μέσος Τσέρνεγκ. Το Χ δεν αποκλείεται, όμως το 2 είναι αυτό που κερδίζει την προτίμηση μας. Μάλιστα, δίνει πάνω από 2,30.

Τα άλλα δύο παιχνίδια της ημέρας είναι: Νέουσταντ-Αούστρια Βιέννης, Ριντ-Αντμίρα.

Σε ενδιαφέρει