Δυνατές μάχες για την πρόκριση

uefa champions league

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει έντεκα αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα ο 3ο προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μενού περιλαμβάνει όλων των ειδών τα παιχνίδια σήμερα καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν μετατρέψει τον επαναληπτικό σε τυπική διαδικασία, υπάρχουν ζευγάρια που δίνουν πραγματικές μάχες για να προκριθούν (καθ’ ότι και το έπαθλο της απευθείας πρόκρισης τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα είναι μεγάλο), και υπάρχουν και άλλες που απλά ελπίζουν σε ένα θαύμα για να προχωρήσουν.

Στις 19:30, στο ΓΣΠ της Λευκωσίας γίνεται ο επαναληπτικός του ΑΠΟΕΛ με το Ελσίνκσι (2-2 το πρώτο). Η ομάδα του Γιώργου Δώνη αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να ισοφαρίσει μετά και την αποβολή του επιθετικόυ Κάντζι της Ελσίνκι. Φάνηκε η διαφορά ρυθμού των 2 ομάδων απόρροια της έλλειψης αγώνων του ΑΠΟΕΛ και του φουλ προγράμματος που βρίσκεται η Ελσίνκι. Όσον αφορά την ομάδα του Έλληνα τεχνικού, που απέκτησε και τον Ράφικ Τζιμπούρ (δεν θα είναι παρών σήμερα) εκτός αποστολής αναμένονται οι Μαντούκα και Αλωνεύτης, αμφότεροι βασικοί. Από την πλευρά των πρωταθλητών Φιλανδίας, οι οποίοι συνεχίζουν την πολύ καλή χρονιά ως τώρα, νίκησε με 0-1 την Μιλικόσκι για το πρωτάθλημα. Σήμερα αναμένεται να απουσιάσει μόνο ο φορ Κάντζι που απόβλήθηκε στο πρώτο ματς. Με δεδομένο το ρυθμό που έχουν οι Φιλανδοί, αλλά και της δυναμικής του ΓΣΠ στα εντός έδρας ματς του ΑΠΟΕΛ περιμένουμε ένα ματς με αρκετά γκολ. Στο 1.85 κινείται το over 2.5 μια πολύ δίκαιη τιμή.

Σε άλλο ματς της ημέρας, στο Σβέντμπακ Στάντιουμ του Μάλμε, η τοπική ομάδα φιλοξενεί τη Σπάρτα Πράγας στη ρεβάνς του 4-2 του πρώτου αγώνα. Οι πρωταθλητές Σουηδίας, αν και προηγήθηκαν δυο φορές στην έδρα της Σπάρτα τελικά βρέθηκαν να τελειώσουν το ματς με 4 γκολ παθητικό και μια οδυνηρή ήττα. Καλή όταν έπρεπε να αναπτυχθεί η Μάλμε, αβέβαιη στα μετόπισθεν. Η ομάδα του Όγκε Χαράιντε περιμένει πολλά από τον κόσμο της σήμερα για να πετύχει την ανατροπή. Εκτός ο χαφ Τερν και ο καλός επιθετικός Μολίνς. Από την πλευρά της η Σπάρτα, εκμεταλλευόμενη την εκπληκτική βραδιά του Λαφάτα κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να γίνει ισχυρό φαβορί για την πρόκριση. Παρ’ ότι δεν έχει πολλά επίσημα ματς, οι Τσέχοι δείχνουν ότι διαθέτουν και φέτος μια ποιοτική ομάδα, έχοντας 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο εγχώριο πρωτάθλημα. Εκτός αναμένεται ο αμυντικός Χόλεκ. Στηριζόμενοι σε αυτά που είδαμε στο πρώτο ματς, και στην πεποίθηση ότι η Μάλμε θα παίξει ανοιχτά από το πρώτο λεπτό έτσι ώστε να βρει το 2-0 που θέλει για να προκριθεί πιστεύω ότι το over 2.5 σε τιμές κοντά στο 1.65 είναι μια σωστή επιλογή.
Στη Μολδαβία, η Σέριφ υποδέχεται την Σλόβαν για τη ρεβάνς του 2-1 μέσα στην Σλοβακία. Ανίκανοι να μετουσιώσουν την ανωτερότητα τους σε γκολ ήταν οι Μολδαβοί στο πρώτο παιχνίδι, καθώς όχι μόνο δεν απέκτησαν σκορ πρόκρισης αλλά ηττήθηκαν και πλέον είναι υποχρεωμένοι να τα δώσουν όλα για να προκριθούν. Σε ένα ματς που έπαιζαν με παίχτη παραπάνω, είχαν 15 τελικές προσπάθειες και ένα χαμένο πέναλτι. Από την πλευρά των Σλοβάκων που έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν μετρώντας 6 νίκες σε ισάριθμα ματς, το 2-1 του πρώτου αγώνα δείχνει χαρακτήρα, καθώς κατάφερε όχι μόνο να μην ηττηθεί σε ένα ματς που «δεν της πήγαινε» αλλά πήρε και μια σπουδαία νίκη(Ζόφτσακ και Μεζάρος τα γκολ). Για σήμερα ίσως επιστρέψει ο βασικός επιθετικός Βίτεκ, ενώ εκτός θα είναι ο μπακ Γκοροζίτο. Πρώτη μου επιλογή σε αυτό το ματς η νίκη των Μολδαβών σε αποδόσεις του 2.05.

Στη γειτονική μας Τουρκία, και στο ουδέτερο «Κεμάλ Ατατούρκ» η Μπεσίκτας φιλοξενεί την Φέγενορντ στη Ρεβάνς του 1-2. Οι Τούρκοι έκαναν σπουδαία εμφάνιση μέσα στο «Ντε Κάιπ» και πήραν μια μεγάλη νίκη. Ο προπονητής των «αετών» Σλάβεν Μπίλιτς δήλωσε πως δεν υπάρχει τελειωμένο αποτέλεσμα και πως η ομάδα του θα αγωνιστεί μυαλωμένα και με πάθος. Αναμένεται να ξεκινήσει η μεταγραφή του καλοκαιριού για την Μπεσίκτας, ο επιθετικός Ντεμπά Μπα, αν και δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να αγωνιστεί σε όλο το ματς. Εκτός αναμένονται οι χαφ Οζιακούπ και ο μπακ Κουρτουλούς ενώ επιστρέφει ο μέσος Κάβλακ. Στον αντίποδα, η Φέγενορντ «πληρώνει» την καλή φουρνιά παικτών που είχε πέρσι καθώς και το καλό μουντιάλ που έκαναν. Πελέ, Γιαανματ, Μάρτινς Ίντι και Ντε Φρέι αποτελούν παρελθόν για την ομάδα του Φρεντ Ρουτέν αφήνοντας μεγάλα κενά στο ρόστερ της. Εκτός αναμένονται σήμερα ο στόπερ Μπουλαρούζ, καθώς και οι Γουίλσιρ (μπακ) και Μπασακίκλου (εξτρέμ) αμφότεροι νέα αποκτήματα, καθώς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Συνοψίζοντας, πιο πολύ δείχνει να θέλει την πρόκριση η Μπεσίκτας, που δείχνει ικανότερη καθώς οι συνεχόμενες πωλήσεις έχουν δυσκολέψει το έργο των Ολλανδών. Στο 2.00 περίπου ο άσσος των Τούρκων.

Στο «Τέλια Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, η ομάδα του Στόλε Σολμπάκεν υποδέχεται την Ουκρανική Ντνιέπρ στη ρεβάνς του επεισοδιακού 0-0 της Ουκρανίας. Μια αμφιλεγόμενη κίνηση των Δανών φιλάθλων οι οποίοι σύμφωνα με τους Ουκρανούς πάντα, ύψωσαν την Ρώσικη σημαία στο ημίχρονο του πρώτου αγώνα ήταν η αφορμή για να γίνουν επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου. Έρευνα ξεκίνησε η Ουέφα για τα γεγονότα. Στα καθαρά αγωνιστικά, οι Δανοί στάθηκαν τυχεροί καθ’ ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να μην δεχτούν γκολ από τους Ουκρανούς. Χρειάστηκε μια MVP εμφάνιση από τον τερματοφύλακα τους, Στέφαν Άντερσεν, για να τα καταφέρουν. Για το πρωτάθλημα Δανίας, παραμένουν αήττητοι μετά από 3 αγωνιστικές. Το Σάββατο έφεραν ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Βέστζελαντ. Εκτός ο χαφ Γκίσλασον, οι αμυντικόι Σταντσγκορντ, Ρέμερ, και οι χαφ Φέλφελ και Όλσεν. Στην άλλη πλευρά, οι Ουκρανοί του Μίλον Μάρκεβιτς, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο τους αστέρι, Γεβγέν Κονοπλιάνκα, προσπάθησαν να σκοράρουν στο πρώτο ματς. Όμως όλες τους οι προσπάθειες έπεσαν πάνω στον τερματοφύλακα των Δανών. Για το πρωτάθλημα σε 2 αγώνες έχουν ισάριθμες νίκες. Εκτός αναμένεται ο μπακ Στρίνιτς και ο φορ Νασιμέντο. Εκτίμηση μου πως οι Ουκρανοί έχουν ανώτερη ομάδα και τελικά αυτοί είναι που θα περάσουν στην επόμενη φάση. Το διπλό στο 2.50. Πιο ασφαλής επιλογή το under 2.5 στο 1.65.

Μεταφερόμαστε στη Σερβία και στο Βελιγράδι όπου η τοπική Παρτίζαν υποδέχεται τη Λουντογκόρετς στον επαναληπτικό του 0-0. Κομβικής σημασίας το ματς για τους Σέρβους, με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μια πρόκριση σήμερα θα χαρακτηριζόταν ως «μάννα εξ’ ουρανού» για τα ταμεία του συλλόγου. Στο πρώτο παιχνίδι έπαιξαν με μεγάλη υπομονή και έφυγαν με το 0-0. Σήμερα σε ένα κατάμεστο γήπεδο θα χρειαστεί να πάρουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να καταφέρουν να προκριθούν. Σε 15 παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ, εντός έδρας έχουν 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ πέρσι για την ίδια διοργάνωση και με τον ίδιο αντίπαλο αποκλείστηκαν με 2 ήττες (1-0, 1-2) Επιστρέφει ο σταρ της ομάδας Λάζοβιτς μετά από τραυματισμό. Στην αντίπερα όχθη, η Λουντογκόρετς, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς ο προπονητής που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα και την οδήγησε στους 16 του Γιουρόπα Στόικο Στόεφ αποτελεί παρελθόν. Στη θέση του υπηρεσιακός αναλαμβάνει ο Ντερμετζίεφ. Για το πρωτάθλημα νίκησε 3-0 την Μάρεκ στο ντεμπούτο στον πάγκο των Σέρβων. Κλειστό και περίεργο το σημερινό παιχνίδι. Προσωπικά εκτιμώ ότι η ασφαλέστερη επιλογή είναι η ισοπαλία στο ημίχρονο που πληρώνει 1.95 περίπου.

Για τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς, η Στεάουα υποδέχεται στο Βουκουρέστι την Ακτόμπ από το Καζακστάν (2-2 το πρώτο ματς) και αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να πάρει την πρόκριση, η Σάλτσμπουργκ υποδέχεται στην Ρεντ Μπουλ Αρίνα την Καραμπάκ επίσης από το Καζακστάν μετά την ήττα 2-1 του πρώτου ματς, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υποδέχεται την Άαλμποργκ με σκοπό να σφραγίσει την πρόκριση μετά το 0-1 της Δανίας, ενώ η Σέλτικ καλείται να κάνει την μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Λέγκια Βαρσοβίας προσπαθώντας να «γυρίσει» το 4-1 του πρώτου ματς.

Σε ενδιαφέρει