Μπορούν να εκμεταλλευτούν την γκέλα της Κρουζέιρο

Μπορούν να εκμεταλλευτούν την γκέλα της Κρουζέιρο

Απόψε ολοκληρώνεται η 13η αγωνιστική του Campeonato Brazileirao με παιχνίδια στις 22:00 και στις 00:30. Η χθεσινή γκέλα της Κρουζέιρο, που παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της Μποταφόγκο με 1-1, μοιάζει με μεγάλη ευκαιρία για τις συνδιεκδικήτριες του τίτλου να πλησιάσουν την κορυφή.

Στο -6 από την πρώτη θέση βρίσκεται η 2η στη βαθμολογία Κορίνθιανς, που φιλοξενείται από την Κοριτίμπα, και με νίκη θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την Κρουζέιρο. Η Κοριτίμπα προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες, η μία για το πρωτάθλημα και η άλλη για το κύπελλο. Η νίκη του πρωταθλήματος ήρθε εκτός έδρας με ανατροπή και γκολ στο 94′ επί της Γκρέμιο (2-3) ενώ για το κύπελλο επικράτησε με 2-0 με αντίπαλο την Πασαϊντού. Στην έδρα της η Κοριτίμπα έχει σκορ 1-2-2 και γκολ 4-4. Από τα πέντε αυτά ματς τα τέσσερα έληξαν under 2,5, ενώ κατάφερε να σκοράρει μόλις σε δύο. Αγωνιστικά πλήρης η αποστολή. Η Κορίνθιανς είναι αήττητη μακριά από την έδρα της με σκορ 2-3-0 και στα πέντε αυτά ματς έχει δεχθεί μονάχα δύο τέρματα. Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να φτάσει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή. Προέρχεται από νίκη με 2-0 επί της Παλμέιρας και για σήμερα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του βασικού επιθετικού, Γκερέιρο. Θα επιλέξω το under 2,5 ακόμη και με χαμηλή απόδοση. Αυτό που λέμε με κλειστά τα μάτια.

Από τα ματς των 00:30 το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Ιντενασιονάλ – Σάντος. Η ομάδα του Πόρτο Αλέγκρε ηττήθηκε με 1-2 στην έδρα της από ομάδα μικρότερης κατηγορίας, τη Σεαρά και σίγουρα θα κυνηγήσει την πρόκριση στον επαναληπτικό σε 11 μέρες από σήμερα. Στο πρωτάθλημα πέτυχε δύο σερί νίκες με τις Φλαμένγκο και Μπαΐα που την έφεραν στους 22 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας (σε ισοβαθμία με τη Φλουμινένσε). Στην έδρα της σε έξι ματς μετράει πέντε νίκες και μόλις μία ήττα από την πρωταθλήτρια Κρουζέιρο. Είναι τραυματίες και δεν θα αγωνιστούν οι Βαλντίβια και Οτάβιο. Δύο βαθμούς πίσω από την Ιντερνασιονάλ και στην έκτη θέση βρίσκεται η Σάντος έπειτα από την εύκολη νίκη της επί της Σαπεκοένσε με 3-0. Στο μεταξύ όμως έπεσε και αυτή θύμα έκπληξης από ομάδα μικρότερης κατηγορίας. Ηττήθηκε σε ματς του κυπέλλου από τη Λοντρίνα με 2-1 και μάλιστα με γκολ στο 90′. Εκτός έδρας δεν τα πάει άσχημα, αφού έχει σκορ 2-2-1 και δεν θα είναι εύκολη αντίπαλος για την Ιντερνασιονάλ απόψε. Η μοναδική και όχι μεγάλης σημασίας απουσία είναι αυτή του τραυματία Ενρίκε. Δυσκολεύομαι να σχηματίσω εικόνα γιατί το ματς θα είναι ντέρμπι και προτιμώ να περιμένω το live. Αν θα έπρεπε αναγκαστικά να κλίνω προς τα κάπου, τότε αυτός θα ήταν ο άσος.

Επίσης στις 22:00 παίζουν τα Παλμέιρας – Μπαΐα, Φιγκεϊρένσε – Σπορτ Ρεσίφε και Σαπεκοένσε – Φλαμένγκο, ενώ στις 00:30 τα Φλουμινένσε – Γκοϊάς και Ατλέτικο Μινέιρο – Ατλέτικο Παραναένσε.

Σε ενδιαφέρει