Το μεγάλο ρίσκο των Χιτ

risko

Οι τελικοί του ΝΒΑ έφτασαν σε σημείο όπου τα συστήματα και οι τεχνικές μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο. Τώρα, κυριαρχούν τα λόγια. Ναι, τα λόγια που θα ανυψώσουν το φρόνημα, θα ατσαλώσουν την ψυχή και θα διώξουν κάθε φόβο.

Το 3-1 υπέρ των Σπερς δεν επιδρά μονόπλευρα. Σίγουρα, το Μαϊάμι έχει το μεγαλύτερο βάρος να σηκώσει. Καμία ομάδα δεν έχει ανατρέψει το συγκεκριμένο σκορ. Το 5ο παιχνίδι διεξάγεται στην έδρα του Σαν Αντόνιο και τα “σπιρούνια” ξέρουν ότι το περσινό πάθημα δεν πρέπει επαναληφθεί. Θεώρησαν ότι είχαν καθαρίσει, πέρυσι, τον 6ο αγώνα, μια και έμεναν 28 δευτερόλεπτα, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν. Γι’ αυτό και ξέρουν, πια, πως οφείλουν να συμπεριφερθούν. Τίποτα δεν τελείωσε και για τους δύο. 

Οι Χιτ θέλουν να γράψουν ιστορία με μια επική επιστροφή. Το θέμα είναι αν μπορούν να το κάνουν. Οι Σπερς καταγράφουν το εντυπωσιακό 20-8 σε 5ο ματς πλέι οφ έχοντας τον ρόλο του οικοδεσπότη. Αντίθετα, το Μαϊάμι μετρά μόλις μία νίκη (1-9) κρατώντας τη θέση του φιλοξενούμενου. 

Οι πρωταθλητές για να μειώσουν είναι αναγκασμένοι να κάνουν κάποια πράγματα τέλεια. Ο ΛεΜπρον να πάρει τις προσπάθειες που του αναλογούν και όχι παραπάνω. Ο Γουέιντ να συνεισφέρει σε επίθεση και άμυνα. Ο Μπος να αποφύγει τα φάουλ και να σκοράρει. Ο Τσάλμερς να δώσει το κάτι παραπάνω στο αμυντικό και δημιουργικό κομμάτι. Όλοι μαζί να σταματήσουν την κυκλοφορία των Σπερς. Αποστολή απίστευτα απαιτητική, αλλά όχι ακατόρθωτη. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς γνωρίζει που βρίσκεται και θα προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του. 

Έτσι, θα ρισκάρω με το διπλό των Χιτ. Στο σύνολο δεν περιμένω να ξεπεράσουμε τους 196,5 πόντους.

Σε ενδιαφέρει