Brazileirao: Παραμένει πρώτη η Κρουζέιρο

thumbnail

Στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Βραζιλίας θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κορυφή η Κρουζέιρο υποδεχόμενη την Φλαμένγκο. Οι περσινοί πρωταθλητές γνώρισαν τη δεύτερη εκτός έδρας ήττα τους για φέτος (3-0-2) από την Κορίνθιανς στο Σάο Πάολο με 1-0. Έμεινε για πρωτη φορά άσφαιρη και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι απουσίαζε ο πρώτος σκόρερ της, Μορένο, ο οποίος θα λείψει και σήμερα. Εντός έδρας παραμένει αήττητη (2-1-0) και κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εκτός του διεθνούς Βολιβιανού στράικερ Μορένο θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Έλμπερ, Ντεντέ και Ράφαελ. Η Φλαμένγκο εκτός από τον αποκλεισμό της από το Κόπα Λιμπερταδόρες, διανύει και μια πολύ κακή σεζόν μέχρι στιγμής στο Brazileirao, αφού βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού με μόλις εφτά βαθμούς. Εντός έδρας μετράει μόλις μια νίκη (1-3-1) και μακριά από αυτήν έχει πάρει μόνο μια ισοπαλία (0-1-2). Στο τελευταίο της ματς ήρθε ισόπαλη με την ουραγό Φιγκεϊρένσε 1-1. Εκτός οι Ερνάνε και Γκάμπριελ.

Ενδιαφέρον ματς είναι αυτό της Κορίνθιανς με τη Μποταφόγκο. Με τον αέρα της νίκης με 1-0 απέναντι στην πρωταθλήτρια Κρουζέιρο, η Κορίνθιανς ανέβηκε στην τέταρτη θέση φτάνοντας τους 15 βαθμούς. Έχει γνωρίσει μόλις μια ήττα κι αυτή εντός έδρας (2-1-1) γιατί εκτός έδρας παραμένει αήττητη (2-2-0). Διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με μόνο τέσσερα τέρματα και το γεγονός ότι δεν δέχτηκε γκολ από την Κρουζέιρο σίγουρα κάτι λέει. Η παράδοση απέναντι στην Μποταφόγκο είναι πολύ δυσοίωνη, αφού έχει καταφέρει να την κερδίσει στο Σάο Πάολο μόλις μια φορά στα δέκα τελευταία χρόνια. Απόντες οι Ζούλιο Σέζαρ, Ραμίρες και Φερνάντεζ. Η δε Μποταφόγκο παρόλο που διαθέτει γεμάτο ρόστερ έχει μείνει στην 14η θέση της βαθμολογίας με οχτώ βαθμούς κι αυτό οφείλεται στην κακή της άμυνα (έχει δεχτεί 11 τέρματα). Εκτός έδρας οι επιδόσεις της είναι απογοητευτικές (1-0-4), ενώ εντός δεν έχει χάσει (1-2-0). Δύσκολα θα παραμείνει τόσο χαμηλά στη βαθμολογία, καθώς έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή και θα πάρει βαθμούς στη συνέχεια. Πολλές οι απουσίες με τους τραυματίες Σόουτο, Σιντίνιο, Κάρλος Αλμπέρτο, τον τιμωρημένο Έμερσον και τον διεθνή Ντόρια.

Να διατηρήσουν την επαφή με την κορυφή θέλουν οι Φλουμινένσε και Ιντερνασιονάλ. Αμφότερες έχουν από 15 βαθμούς (-1 από την κορυφή). Η γηπεδούχος Φλουμινένσε θα μπορούσε να ήταν μόνη πρώτη αν δεν είχε χάσει με 2-0 στην έδρα της Μινέιρο με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχει καμία ισοπαλία μέχρι στιγμής αφού εντός έχει σκορ 3-0-1 κι εκτός 2-0-2. Λείπουν οι διεθνείς Φρεντ και Καβαλιέρι κι αυτό έχει κοστίσει στην ομάδα, ενώ θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Ελίβελτον, Εουζέμπιο και Μίκαελ. Η Ιντερνασιονάλ με την άνετη επικράτησή της με 2-0 επί της Σαπεκοένσε πλησίασε τις πρώτες θέσεις και με νίκη θα φτάσει ακόμα πιο κοντά στο στόχο της, που είναι η έξοδος στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο απολογισμός της εντός έδρας είναι θετικός (4-0-1), ενώ εκτός έδρας έχει σημειώσει μόνο ισοπαλίες (0-3-0). Απόντες οι τραυματίες Μαουρίδες, Παουλάο και Άλεξ. Όπως και οι διεθνείς Ζιλμπέρτο και Αράγκουιζ.

Τα υπόλοιπα ματς της βραδιάς: Γκρέμιο – Παλμέιρας, Σαπεκοένσε – Μπαχία, Σάντος – Κρισιούμα, Φιγκεϊρένσε – Ατλέτικο Παραναένσε.

Σε ενδιαφέρει