Φαβορί ο ΠΑΟΚ

panionios

Οι ομάδες που διεκδικούν την 3η θέσηπροσπαθούν να βρουν κίνητρο και να παίξουν. Εντάξει, η διαφορά με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό παραμένει τεράστια, όμως το νούμερο τρία δεν είναι αμελητέα ποσότητα.

Γιατί; Επειδή στον μαραθώνιο με τους υπόλοιπους ξεχωρίζεις. Στη 2η ταχύτητα της Α1 δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις και στην ουσία έχουμε να κάνουμε με έναν “μικρό πρωταθλητή”. Φυσικά, αυξάνοντα έσοδα, χορηγίες και καλές μετεγγραφές. Στα όρια που αναλογούν σε αυτές τις ομάδες. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θέλει το 2-0 για να έρθει πιο κοντά στη θέση της 3η καλύτερης ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος επιδιώξει την ισοφάριση και ανάκτηση του πλεονεκτήματος. Το προβάδισμα, πάντως, το έχει ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς δεν είναι εύκολο αντιμετωπίσιμοι στην Πυλαία. Τελείωσαν με 10-3 στην κανονική περίοδο και ηττήθηκαν εντός μόνο από τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου σημειώνουν σχεδόν 82 πόντους στην έδρα τους. Η άμυνα τους κινείται σε μέτρια επίπεδα και η μοναδική εκτός προγράμματος ήττα στο “σπίτι” τους ήρθε από τον Πανιώνιο στα μέσα Δεκέμβρη! 

Αυτό που φάνηκε από το 1ο ματς είναι ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει περισσότερες λύσεις. Στη Νέα Σμύρνη, σχεδόν όλοι βοήθησαν, ενώ οι “κυανέρυθροι” προχώρησαν μόνο με τους Αμερικάνους. Ειδοποιός διαφορά η δημιουργία. Ο Πανιώνιος είχε μόλις 5 ασίστ, ενώ ο ΠΑΟΚ 16. Μόνο ο Κούπερ μοίρασε 7! Τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, κόουτς του Πανιωνίου, καθώς είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Μάριου Μπατή. Εκτός ο Γάιος Σκορδίλης.

Στοιχηματικά θα πάμε στον άσο με +6 για τον ΠΑΟΚ. Στο σύνολο, πιστεύω ότι οι άμυνες θα έχουν τον πρώτο λόγο και γι’ αυτό under 144,5.

Σε ενδιαφέρει