Βραζιλία: Σε ουδέτερα γήπεδα λόγω Μουντιάλ

Arthur Londrina Flamengo

Το μεγάλο ματς της 7ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Βραζιλίας είναι το Ιντερνάσιοναλ – Κρουζέιρο .  Οι γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, όντας η μοναδική ομάδα που το έχει καταφέρει φέτος. Μέσα στην έδρα τους είναι πολύ δυνατοί, με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και απολογισμό γκολ 5-2. Αξίζει να σημειώσουμε πως το ματς θα γίνει στο ουδέτερο «Σεντενάριο» (30.000 θ.) του Κασίας ντο Σουλ, καθώς το “Μπέιρα Ρίο” που είναι η κανονική έδρα της Ιντερνασιονάλ έχει κλείσει λόγω Μουντιάλ. Σημαντικές επιστροφές σε σχέση με το τελευταίο ματς για τους γηπεδούχους, καθώς επιστρέφει ο σταρ Ντ’ Αλεσάντρο, όπως και οι Χουάν (5/0), Ουίλιανς (5/0). Εκτός για διάφορους λόγους οι Αλέξ (5/0), Πατρίκ (6/1, 2 ασ.), Μόουρα (5/2, 1 ασ.) και Αράνγκις (4/2, 2 ασ.). Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας είναι η Κρουζέιρο, η οποία ξεκίνησε με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε έξι αγώνες. Οι Λούκας Σίλβα και Σαμούδιο θα απουσιάσουν για τους φιλοξενούμενους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του στόπερ, Ντέντε. Θεωρώ πως το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκινάει και τελειώνει στην ισοπαλία.

Παιχνίδι ανάμεσα σε δύο παραδοσιακούς αντιπάλους του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είναι το Σάντος – Φλαμένγκο. Το «Βίλα Μπελμίρο» έκλεισε για το Μουντιάλ, οπότε το παιχνίδι θα γίνει στο  «Μορουμπί» (72.809 θ.) του Σάο Πάουλο. Η ομάδα του Πελέ ξεκίνησε μέτρια στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έχει μόλις μία νίκη σε έξι ματς. Βέβαια, δεν χάνει εύκολα, αφού έχει και τέσσερις ισοπαλίες + μία ήττα. Στην έδρα της δεν έχει καταφέρει να πάρει ακόμη τρίποντο, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα σε τρία ματς. Τα ίδια και χειρότερα και για την Φλαμένγκο, η οποία έχει τρεις ήττες, δύο ισοπαλίες και μία νίκη στο ξεκίνημα. Μάλιστα, μακριά από την έδρα της έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς, με απολογισμό γκολ 0-4. Η Σάντος, παρότι δεν κέρδισε την Γκοϊάς την προηγούμενη αγωνιστική, έκανε την καλύτερή της εμφάνιση. Αν δεν πάρει σήμερα το τρίποντο, ο προπονητής, Οσβάλντο Ντε Ολιβέιρα, κατά πάρα πιθανότητα θα απομακρυνθεί. Πολλές οι απουσίες των γηπεδούχων και σήμερα, καθώς δεν θα παίξουν οι Γκαμπιγκόλ (6/2),  Λεάντρο Νταμιάο (3/0), Τιάγκο Ριμπέιρο (5/0, 1 ασ.), Γκουστάβο Ενρίκε (0/0), Εντού Ντρασένα (0/0) και Μένα (2/0). Η Φλαμένγκο δεν έχασε από την Μπαϊα, όμως ήταν τραγική και προκάλεσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών της. Σίγουρα εκτός ο Ερνάνι, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορ, Αλεκσάντρο.

Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια έχουμε: Σαπεκοένσε – Παλμέιρας, Μποταφόγκο – Βιτόρια Μπαϊα, Ατλέτικο Μινέιρο – Κρισιούμα, Φιγκεϊρένσε – Γκοϊάς, Σπορτ Ρεσίφε – Κορίνθιανς, Ατλέτικο Παραναένσε – Κοριτίμπα.

Σε ενδιαφέρει