Η μάχη της Κρήτης με τον Βόλο

Η μάχη της Κρήτης με τον Βόλο

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη των πλέι οφ της Football League και ακόμη τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε σίγουρα, είναι πως ο Φωστήρας δεν έχει ελπίδες για άνοδο. Στην Κατερίνη, ο Αιγινιακός θα υποδεχτεί τον Ηρακλή. Όποιος από τους δύο ηττηθεί, θα έχει χάσει τις ελπίδες του για να μπει στην τριάδα, ενώ η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν εκ των δύο. Ο Ηρακλής θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο ψηλά, αν είχε καταφέρει να πάρει έστω ένα από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε στην έδρα του. Τελικά έμεινε στην ισοπαλία με Χανιά και Ηρακλή Ψαχνών και πλέον χρειάζεται βαθμούς εκτός έδρας. Σημαντικές για τον “γηραιό” οι επιστροφές των Κοντέων, Μπάμπα και Ματσούκα, αλλά θα λείψουν οι βασικότατοι Παπαστεριανός, Λίμα και Σιατραβάνης. Η ήττα από τα Ψαχνά σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση, κόστισαν την θέση του Νικολαϊδη στον πάγκο του Αιγινιακού. Προσωρινός τεχνικός της ομάδας ανέλαβε ο μέχρι πρότινος γυμναστής, Γιώργος Λιόλιος. Με την επιστροφή του Κουτσοσπύρου, ο Αιγινιακός δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα.

Ντέρμπι ανόδου είναι το Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών, καθώς όποιος κερδίσει θα κάνει μεγάλο βήμα για την είσοδο στην τριάδα. Οι Βολιώτες πέτυχαν εύκολη νίκη επί του Φωστήρα την προηγούμενη αγωνιστική και στη σκιά της νίκης του Αχιλλέα Μπέου στις δημοτικές εκλογές, θέλουν να πάρουν ένα ακόμη τρίποντο. Για να το κάνουν όμως, θα χρειαστεί να διασπάσουν την εξαιρετική άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι Κωστούλας, Καρράς, Καπετάνος και Κριστομπάλ παραμένουν εκτός, αλλά επιστρέφουν οι Γιαλούσης, Πινδώνης, Κατσίκης, Καρίλ και Γκούρμα. Τα Ψαχνά πιστεύουν οτι μπορούν να πάρουν την άνοδο. Αν η ομάδα δεν χάσει στα δύο διαδοχικά ματς με Ολυμπιακό και Κέρκυρα, τότε θα είναι μέσα στην τριάδα. Ο Παληγεώργος δεν θα παίξει για τους φιλοξενούμενος, όμως είναι πάρα πολύ σημαντική η επιστροφή του Τσιμόντζι, όπως και του Ντελέκου.

Σπουδαίο ματς θα είναι και το Χανιά – Νίκη Βόλου. Το κλίμα θα είναι φορτισμένο καθώς σήμερα εορτάζεται το ξεκίνημα της μάχης της Κρήτης, το 1941. Αν τα Χανιά κερδίσουν το ματς, τότε κανείς δεν θα πρέπει να τους βγάζει έξω από το κόλπο. Η Νίκη δεν θέλει να “χύσει την καρδάρα με το γάλα” και θα πάει στην Κρήτη με πρώτο στόχο να μην χάσει. Άλλωστε και ο ένας βαθμός μπορεί να φανεί πολύτιμος. Θυμίζουμε πως τα Χανιά έχουν στην έδρα τους και τη Νίκη στη συνέχεια. Οι Καμπλιόνης και Βαλλιάνος που απουσιάζουν για την ομάδα της Κρήτης, είναι αναπληρωματικοί, αντίθετα επιστρέφουν οι βασικότατοι Θεοδωρόπουλος, Γκούμας και Μαραγκουδάκης. Η ήττα από την Κέρκυρα δεν απασχόλησε τόσο τους ιθύνοντες της Νίκης, καθώς όπως κατήγγειλαν υπήρξε κλίμα τρομοκρατίας, αλλά και ξυλοδαρμοί από τους ανθρώπους της Κέρκυρας. Ο Βοσνιάδης έθεσε ως στόχο τη νίκη στο σημερινό ματς, καθώς η ισοπαλία δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Οι Γιώτας και Ακασού δεν θα αγωνιστούν για τους Βολιώτες, με τον δεύτερο να είναι σημαντική απώλεια. Πολύ δύσκολο ματς για προγνωστικά.

Στο γήπεδο του Ταύρου, ο Φωστήρας υποδέχεται την Κασσιόπη. Οι φιλοξενούμενοι είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και δύσκολα δεν θα είναι στην πρώτη τριάδα. Πάντως, παρά την καλή πορεία, το κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό, αφού οι οργανωμένοι οπαδοί του Α.Ο. Κέρκυρας κατηγορούν την διοίκηση οτι υπερχρέωσε τον σύλλογο και τον διέλυσε. Επίσης, επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των ανθρώπων της Νίκης, κάνοντας λόγο για πληρωμένους μπράβους. Στα αγωνιστικά, δεν παίζουν οι βασικοί Σουάνης, Γκόμεζ και Κουτσόπουλος. Οι γηπεδούχοι έχουν εγκαταλείψει τα όνειρα για άνοδο και η ευχάριστη είδηση γι’ αυτούς ήρθε από τον Τζάκι Ματάισεν, ο οποίος μάλλον αποφάσισε να παραμείνει στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν. Δεν υπάρχουν απουσίες για τον “φονέα των γιγάντων”.

Σε ενδιαφέρει