Ποια Ατλέτικο; Η παραμονή…

Ποια Ατλέτικο; Η παραμονή…

Μπορεί η Ατλέτικο Μαδρίτης να πήρε τον τίτλο χθες, το πρωτάθλημα όμως τελειώνει σήμερα. Με μοναδική εκκρεμότητα το ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την Μπέτις στην Segunda Division. Ας ξεκινήσουμε με τον Αλμερία – Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει την τέταρτη θέση, θα είναι στα προκριματικά του Champions League, ολοκληρώνοντας μια πολύ επιτυχημένη χρονιά. Η Αλμερία χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ ακόμη και να ηττηθεί, θα πρέπει να κερδίσουν οι Οσασούνα, η Γρανάδα και να κάνει Χ η Χετάφε, για να πέσει. Πάντως, δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα σκιστούν οι δύο αντίπαλοι. Μου μυρίζει Χ. Ο Βαλβέρδε θα προχωρήσει σε ροτέισιον, ότι καλύτερο διαθέτει θα παρατάξει η γηπεδούχος.

Ντερμπάρα το Βαγιαδολίδ – Γρανάδα. Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, καθώς για να μην πέσουν θέλουν νίκη και παράλληλα, να μην κερδίσει η Οσασούνα ή να χάσει η Χετάφε. Πάντως, αξίζει τον υποβιβασμό, αφού “κατάφερε” να ηττηθεί από την υποβιβασμένη και αδιάφορη Μπέτις. Η Γρανάδα υποβιβάζεται αν χάσει, ενώ αν κερδίσει σώνεται σίγουρα. Η ισοπαλία την βολεύει, αφού για να υποβιβαστεί με Χ, θα πρέπει να χάσουν οι Αλμερία και Χετάφε και παράλληλα να κερδίσει η Οσασούνα. Κακή ήταν στο ματς με την Αλμερία, αλλά πάντα είναι καλύτερη όταν παίζει μακριά από την έδρα της. Το αγωνιστικό στυλ της Βαγιαδολίδ βολεύει την Γρανάδα.

Στο Βαγιεκάνο – Χετάφε, οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να “αυτοκτονήσουν” για να υποβιβαστούν. Θα πρέπει να ηττηθούν και παράλληλα να κερδίσουν οι Γρανάδα Οσασούνα. Ακόμη και με ισοπαλία σώζεται. Εντελώς αδιάφορη η Βαγιεκάνο που φαίνεται να τα έχει παρατήσει στις τελευταίες αγωνιστικές. Και σε αυτό ματς βλέπω να “κάθονται καλά” και οι δύο και ένα μεγάλο Χ.

Με το ένα πόδι στην δεύτερη κατηγορία είναι η Οσασούνα, ακόμη κι αν κερδίσει σήμερα την Μπέτις. Για να σωθούν οι Βάσκοι θα πρέπει να κερδίσουν και ταυτόχρονα να χάσει η Γρανάδα ή να χάσουν οι Αλμερία και Χετάφε και ταυτόχρονα να φέρει Χ η Γρανάδα, ή να κερδίσει η Γρανάδα και να χάσει η Χετάφε, ή να κερδίσει η Γρανάδα και να χάσει η Αλμερία. Η Μπέτις είναι αδιάφορη, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κερδίσει την Βαγιαδολίδ.

Στο Σεβίλλη – Έλτσε, δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για καμία από τις δύο.

Σε ενδιαφέρει