Όλη η χρονιά ένα ματς για Ατρόμητο και Αστέρα

Όλη η χρονιά ένα ματς για Ατρόμητο και Αστέρα

Με μοναδικό στόχο την δεύτερη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ αγωνίζονται σήμερα οι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης στο Περιστέρι. Θυμίζουμε πως αυτός που θα πάρει την δεύτερη θέση θα χρειαστεί να παίξει μόνο ένα προκριματικό γύρο για να μπει στους ομίλους του Europa League, στις 21/8, ενώ ο τρίτος θα ξεκινήσει στις 31/7 και θα πρέπει να αποκλείσει δύο αντιπάλους για να περάσει στους ομίλους. Ο τέταρτος δεν θα κάνει και πολλές διακοπές, αφού πρέπει να προκριθεί σε τρεις γύρους από τις 17 Ιουλίου. Ο Ατρόμητος μπορεί να πάρει την τρίτη θέση, αν κερδίσει τον Αστέρα με σκορ 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά και ταυτόχρονο ο ΠΑΟΚ δεν χάσει από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία (νίκη δική του και ήττα του ΠΑΟΚ), μένει τελευταίος. Ο Αστέρας κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς με νίκη τερματίζει δεύτερος, ενώ ακόμη και με ισοπαλία θα είναι δεύτερος, αν δεν κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Θα είναι τέταρτος αν χάσει σήμερα με 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά και ταυτόχρονα δεν χάσει ο ΠΑΟΚ.

Οι Περιστεριώτες απογοήτευσαν στα πλέι οφ και πραγματικά χάλασαν την ωραία εικόνα που είχαν φτιάξει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τώρα μπορούν να σώσουν 15 μέρες διακοπών, αν κερδίσουν τον Αστέρα έστω με 1-0 ή με πάνω από ένα γκολ διαφορά. Πρώτο τους μέλημα δηλαδή είναι να μην δεχτούν γκολ από τον αντίπαλο. Στην Λεωφόρο πάντως, ο Ατρόμητος ήταν πολύ καλός και τον αδικεί το τελικό 1-1. Αν κέρδισε εκεί, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά σήμερα. Οι Λαζαρίδης και Παπαδόπουλος είναι εκτός και σήμερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Νάστου και Ναπολεόνι.

Ο Αστέρας είναι η ευχάριστη έκπληξη των πλέι οφ. Κέρδισε τον ΠΑΟΚ, το πέταξε εκτός διεκδίκησης πρώτης θέση και σήμερα έχει την τύχη στα χέρια του. Θα προσπαθήσει να παίξει με έξυπνη τακτική και είναι σίγουρο πως κόντρα σε αυτόν τον Ατρόμητο, είναι φαβορί. Οι Εντό και Γκοϊάν είναι πολύ σημαντικές επιστροφές, αλλά εξίσου σημαντική είναι η απώλεια του φορμαρισμένου Μπαράλες, καθώς και του αναπληρωματικού σέντερ φορ, Χουάνμα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Ατρόμητος: Σηφάκης – Νάστος, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης – Ούμπιδες, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο – Καραμάνος, Ναπολεόνι

Αστέρας Τρίπολης: Ερνάντες – Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Κοντοές – Μουνάφο, Εντο, Ουσέρο – Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Καράσκο
 

Σε ενδιαφέρει