Εύκολο 2-0

maciulis paok

Αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους πολιτικής, θα λέγαμε ότι ο διπολισμός κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Α1. Συγκεκριμένα, ο “πρασινοκόκκινος” διπολισμός. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να προκαλέσει ρήξη αλλά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο, ίσως έβαλε τις βάσεις για να φτιαχτεί μελλοντικά η μπασκετική τρόικα. Σε βάθος χρόνου φυσικά και με την προϋπόθεση ότι θα συναντηθούν όλες οι καρποφόρες παράμετροι. Δηλαδή, χρήμα, υπομονή, τύχη. Το σίγουρο είναι ότι τάραξε για λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα των ελληνικών πλέι οφ. Το θέμα είναι αν μπορεί να επαναλάβει την εμφάνιση της Τρίτης. Θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο, μια και υπάρχει μεγάλη καταπόνηση από την υπερπροσπάθεια, αγωνίζεται εκτός και δεν έχει τον πλουραλισμό του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, οι “πράσινοι” θα είναι υποψιασμένοι. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης θα στοχεύσει στην εξουδετέρωση των Ντι Τζέι Κούπερ και Κώστα Χαραλαμπίδη. Στη ρακέτα, οι ψηλοί του Παναθηναϊκού θα κάνουν τα πάντα για να καθηλώσουν τους Μπόγρη, Τσαϊρέλη. Αυτή τη φορά αναμένω μεγαλύτερη σοβαρότητα και επιθετικότητα από τους πρωταθλητές. Πάμε για άσο με +14,5 και under 149,5.

Ο Ολυμπιακός πάει για το 2-0 ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι. Σκληρή άμυνα πάνω στα ατού του Πανιωνίου, τρέξιμο όποτε υπάρχει δυνατότητα, πολλές λύσεις στην επίθεση και έλεγχος των ριμπάουντ. Από τη στιγμή που ο Κόλινς ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Πανιώνιος πρέπει να νιώθει άσχημα. Οι “ερυθρόλευκοι” φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ και είναι συγκεντρώμενοι στο να ανατρέψουν τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Έτσι, ο άσος με +17,5 είναι εφικτός. Under 144,5 στο σύνολο.

Σε ενδιαφέρει