Εκτός από το Champions League υπάρχει κι η Primera

real atletico

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος και τα πράγματα στην κορυφή αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Μπαρτσελόνα, ξέρουμε σίγουρα πως το πρωτάθλημα στις τελευταίες αγωνιστικές θα διεκδικήσουν οι Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ. Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως η Ρεάλ θα κερδίσει το ένα παιχνίδι που έχει λιγότερο (με την Βαγιαδολίδ), η διαφορά της με την Ατλέτικο είναι τρεις πόντοι. Οπότε η “βασίλισσα” ελπίζει σε νίκη της Μπάρτσα επί της Ατλέτικο στην τελευταία αγωνιστική ή γκέλα σήμερα των “ροχιμπλάνκος” στην Βαλένθια με την Λεβάντε.

Περίπου 9.000 θα είναι οι οπαδοί της  Ατλέτικο στο σημερινό ματς με την Λεβάντε, όχι μόνο γιατί θέλουν να στηρίξουν την ομάδα του σε έναν ακόμη αγώνα πρωταθλήματος, αλλά και για να αποθεώσουν τους παίκτες, για την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Αυτό που έχει καταφέρει η Ατλέτικο φέτος είναι ανεπανάληπτο, καθώς με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ από τις αντιπάλους της, αλλά με έναν πολύ δυνατό προπονητή στον πάγκο, έχει καταφέρει να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Βέβαια, είναι μια ανάσα από την πηγή, αλλά νερό δεν έχει πιει ακόμη και πρέπει να είναι σοβαρή ως το τέλος. Μοναδική απουσία για την Ατλέτικο είναι αυτή του Χουναφράν. Η Λεβάντε είναι βαθμολογικά αδιάφορη, καθώς με την ισοπαλία που πήρε την τελευταία αγωνιστική, έκανε το καθοριστικό βήμα για την παραμονή. Όταν η Λεβάντε είναι σοβαρή και με κίνητρο, πρόκειται για μια σπουδαία ομάδα. Όμως, συνήθως στα τελευταία ματς της σεζόν είναι μέτρια.  

Η άλλη διεκδικήτρια του τίτλου, η Ρεάλ Μαδρίτης, υποδέχεται στην έδρα της την συντοπίτισσα της Λεβάντε, Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” έχουν κάκιστη ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό στο Europa League και κυρίως με τον τρόπο που ήρθε αυτή. Θα πρέπει να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι σε μια έδρα που συνήθως κατηφορίζει από τη μεριά που επιτίθεται η γηπεδούχος. Εντελώς αντίθετη ψυχολογία έχει η Ρεάλ, ύστερα από το εμφατικό 4-0 επί της Μπάγερν στο Μόναχο. Οι Μαδριλένοι είναι στον τελικό του Champions League, απόλυτα δίκαια και θέλουν να εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση και του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι Χεσέ και Αρμπελόα αποτελούν τις πάγιες απουσίες της Ρεάλ, ενώ σε αυτές προστέθηκε και αυτή του πολυτιμότατου Λούκα Μόντριτς. Για πρώτη φορά στην αποστολή μετά από πάρα πολύ καιρό ο Κεντίρα. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για την Βαλένθια, η οποία θα παίξει απλώς για το γόητρο. Οι Οριόλ Ρομέου, Πιάτι και Σεντέρος θα απουσιάσουν.

Στα υπόλοιπα ματς: Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ και Αλμερία – Μπέτις.    

Σε ενδιαφέρει