Παναθηναϊκός – ΑΕΚ : Η προϊστορία

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ :  Η προϊστορία

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Την Κυριακή 11/09 στις 21:30 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στην έδρα του, στη «Λεωφόρο». Το επονομαζόμενον και «Αθηναϊκό ντέρμπι» γίνεται στα πλαίσια  της  4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στην Betmasters δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην προϊστορία καθώς το θεωρούμε ένα σημαντικο εργαλείο στην προσέγγιση των ντέρμπι.
Οι δύο ομάδες την περασμένη σεζόν, στην κανονική διάρκεια,  συγκέντρωσαν η μεν ΑΕΚ 46 βαθμούς ο δε Παναθηναϊκός 42. Κατέλαβαν την τρίτη και πεμπτη θέση αντίστοιχα. Ανάμεσά τους ήταν ο Άρης με 45 βαθμους. Στα playoff όμως που ακολούθησαν οι «πράσινοι» υπερκέρασαν την ΑΕΚ και τερμάτισαν τελικά 4οι ενώ οι «κιτρινόμαυροι» 5οι χάνοντας την έξοδο στην Ευρώπη.

 

Η συνολική προϊστορία

Οι δύο αθηναϊκές ιστορικές ομάδες αναμετρώνται από το 1925. Ήταν 6 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς όταν στην έδρα του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ. Εκτοτε έχουν συναντηθεί εκατοντάδες φορές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Για το Πρωτάθλημα Ελλάδας σε σύνολο 140 αναμετρήσεων (χωρίς τις play-off αναμετρήσεις) ο Παναθηναϊκός έχει επικρατήσει στις 57, η ΑΕΚ στις 39 ενώ 44 έληξαν χωρίς νικητή

 

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ:   1: 2,25  –  Χ: 3,20  –  2: 3,40    οι αποδόσεις στη  Novibet |21+

 

Οι αναμετρήσεις στη «Λεωφόρο»

Επειδή η αναμέτρηση γίνεται στο «Απόστολος Νικολαϊδης» οι αριθμοί όταν γηπεδούχος είναι ο Παναθηναϊκός έχουν ως εξής: 31 φορές νικητές οι «πράσινοι», 11 οι «κιτρινόμαυροι» και 28 ισοπαλίες

 

H ιστορία στα play-offs

Ο θεσμός των play-offs ξεκίνησε τη σεζόν 2007-08. Υπάρχει δηλαδή ήδη μια σημαντική προϊστορία κι εδώ. Συνολικά 16 ματς ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει στα 6, η ΑΕΚ στα 5 κι έχουν σημειωθεί 7 ισοπαλίες. Περιορίζοντας στη «Λεωφόρο» τα δεδομένα μας, οι «πράσινοι» έχουν 4 νίκες, 2 οι «κιτρινόμαυροι» και υπήρξαν 3 ισοπαλίες.

 

Συμπέρασμα

Ειναι φανερό οτι υπάρχει μία επικράτηση του «τριφυλιού» διαχρονικά, η οποία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν παίζει στην έδρα του. Όμως στα ντέρμπι πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και άλλους παράγοντες. Ένας από αυτούς είναι και η περίοδος αυτή όπου οι ομάδες δεν έχουν δεσει 100%. Ένας άλλος είναι οπωσδήποτε η καλύτερη φόρμα του Παναθηναϊκού στις 3 πρώτες αγωνιστικές. Εμεις σαν Betmasters ευχόμαστε καλό παιχνίδι μαζί με τη διαπίστωση οτι σε αρκετά ντερμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ παίχτηκε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου!

 

 Novibet: να σκοράρουν και οι δύο ομάδες στο 2,07 η απόδοση

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας
| Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι ..

Σε ενδιαφέρει