Προγνωστικά ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο έχει την... τιμητική του στο ΒetMasters.gr

Σήμερα τα ανερχόμενα αθλήματα έχουν αρχίσει να κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των παικτών, όμως ο "βασιλιάς" του στοιχήματος ήταν και θα είναι το ποδόσφαιρο. Είτε ανεπίσημα στην παρέα, είτε επίσημα με την κατάθεση κάποιου ποσού σε οποιονδήποτε bookmaker όλοι λίγο πολύ έχουμε έρθει σε επαφή με την αγωνία που προσφέρει το ποντάρισμα σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Μπορεί σαν άθλημα να μην είναι τόσο γρήγορο όσο το μπάσκετ και η εξέλιξή του να… απλώνεται στο 90λεπτο που διαρκεί ένας αγώνας, όμως μια στιγμή αρκεί για να αλλάξει τα πάντα. Επίσης, για αυτόν το λόγο ευνοούνται οι εκπλήξεις και βλέπουμε πολλές φορές μεγαθήρια του αθλήματος να δυσκολεύονται ή ακόμα και να χάνουν από υποδεέστερους αντιπάλους. Κάτι που δε βλέπουμε να τόσο συχνά σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ, βόλλευ κλπ.

Στο BetMasters.gr, λοιπόν, μπορείς να βρεις προγνωστικά ποδοσφαίρου από τις κυριότερες κατηγορίες ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Προγνωστικά Ποδοσφαίρου: Οι βασικές κατηγορίες

Στοίχημα στο Νικητή αγώνα

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη αγορά και οι επιλογές που έχει ο παίκτης είναι τρεις, όσες και τα ενδεχόμενα που υπάρχουν μετά το πέρας ενός παιχνιδιού. Αυτές είναι να νικήσει ο γηπεδούχος (1), το παιχνίδι να λήξει ισόπαλο (Χ) και να νικήσει ο φιλοξενούμενος (2). Οι πιθανότητες που έχουν να έρθουν τα σημεία φυσικά δεν είναι ισόποσες, αφού η έκβαση ενός αγώνα -όπως είναι λογικό- επηρεάζεται καταρχάς από τη δυναμικότητα των ομάδων και κατά δεύτερον από άλλες παραμέτρους που δε θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο.

Στοίχημα στο OVER / UNDER

Για όποιον δε θέλει να μπλέξει με τα σημεία "1,Χ,2" το ΟVER/UNDER είναι μια καλή ευκαιρία για να έχει περισσότερο το… κεφάλι του πιο ήσυχο. Με αυτούς τους όρους εννοούμε το σύνολο γκολ που πιστεύουμε ότι θα έχει ένα παιχνίδι. Το βασικό line που έχει επικρατήσει είναι τα 2,5 γκολ και οι αποδόσεις κυμαίνονται ανάλογα με το ζευγάρι που έχουμε. Για παράδειγμα αν έχουμε να κάνουμε με ένα ματς που αντιμέτωπες είναι μια ισχυρή και μια ανίσχυρη ομάδα η πιθανότητα να έχουμε πάνω από 2,5 γκολ (ΟVER) είναι περισσότερες, οπότε και η απόδοση του είναι μικρότερη από εκείνη του UNDER. Αν έχουμε να κάνουμε με αμφίρροπη αναμέτρηση, τότε στις παραμέτρους παίζουν δυνατά και η τάση των ομάδων στο σκοράρισμα (κάτι που παίζει ρόλο γενικά σε αυτού του είδους το στοιχηματισμό). Βέβαια, οι διάφορες ιστοσελίδες στοιχηματισμού διαθέτουν αποδόσεις και σε πολλά άλλα line τερμάτων (ΟVER/UNDER 1,5 - 3,5 - 4,5 κλπ), με αυτές να κυμαίνονται ανάλογα με τις διάφορες παραμέτρους που ισχύουν σε κάθε γεγονός.

Στοίχημα στο GG / NG

Όπως και με το παραπάνω, αυτό το στοίχημα είναι για όποιον δε θέλει να μπλέξει με σημεία "1,Χ,2". Eδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το σύνολο τερμάτων σε έναν αγώνα, αλλά αρκεί να σκοράρουν τουλάχιστον από ένα γκολ οι δύο αντίπαλοι. Αυτό όταν έχουμε διαλέξει GG. Στην αντίθετη περίπτωση που επιλέξουμε το NG χρειάζεται να μη σκοράρει καθόλου η μία από τις δύο ομάδες.

Ειδικά στοιχήματα

Εκτός από τις δύο βασικές αγορές, τα τελευταία χρόνια το ποδοσφαιρικό στοίχημα έχει εμπλουτιστεί με διάφορες ειδικές αγορές και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αυτές είναι σχεδόν… άπειρες. Ενδεικτικά ακολουθούν κάποιες παρακάτω.

Νικητής ημιχρόνου

Σε αυτήν την αγορά, ο παίκτης καλείται να διαλέξει ποια ομάδα θα βρίσκεται μπροστά στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, οπότε ο δείκτης δυσκολίας αυτού του στοιχιματισμού είναι υψηλός.

Στοίχημα στα κόρνερ

Εδώ ο παίκτης επιλέγει μέσα από τα line των ιστοσελίδων αν ο συνολικός αριθμός κόρνερ θα είναι υψηλότερος (Over) ή χαμηλότερος (Under) από αυτό που έχει οριστεί. Φυσικά, δίνεται η ευκαιρία επιλογής άλλων ορίων και αναλόγως καθορίζονται και οι αποδόσεις.

Στοίχημα στις κάρτες

Ακολουθείται το ίδιο σκεπτικό, όπως παραπάνω με τον παίκτη να επιλέγει στα line των ιστοσελίδων αναφορικά με τον αριθμό καρτών που δοθούν σε έναν αγώνα.

Στρατηγική

Σε όλα τα αθλήματα υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξει ένας παίκτης πριν βάλει τα χρήματά του. Έτσι και στο ποδόσφαιρο.

Επιλογή Στοιχηματικής

Πολύ σημαντικό είναι να επιλέξει κανείς τη στοιχηματική που θα παίξει, καθώς οι αποδόσεις σε κάθε σημείο "παίζουν" αρκετά

Αγωνιστική κατάσταση των ομάδων

Μπορεί να έχει να κάνει με ένα ματς όπου μια ισχυρή ομάδα παίζει με μια αδύναμη, όμως η ισχυρότερη ίσως έχει κούραση από σερί ματς ή έχει αρκετές κομβικές απουσίες που θα την επηρεάσουν.

Κίνητρο

Μια αδιάφορη ομάδα συνήθως έχει λιγότερες πιθανότητες να επικρατήσει απέναντι σε μία που θέλει πολύ τη νίκη.

Καιρικές συνθήκες

Μπορεί να επηρεάσουν επίσης την έκβαση ενός αγώνα. Για παράδειγμα, το ποντάρισμα  στα πολλά γκολ δεν έχει πολλές πιθανότητες  υπάρχει βαριά βροχόπτωση.

Τέλος, όπως σε όλες μας τις επιλογές, έτσι και εδώ ο παράγοντας τύχη θα πρέπει να είναι με το μέρος μας, όμως όταν είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι, τότε αυτός ο παράγοντας ελαχιστοποιείται.