Κάλιαρι – Γιουβέντους

Μόνο η Κάλιαρι θα βρίσκεται πνευματικά στο γήπεδο, αφού η Γιουβέντους είναι σίγουρη πρωταθλήτρια και σκέφτεται αποκλειστικά το Champions League.
Κάλιαρι – Γιουβέντους

Η χρονιά έχει τελειώσει για τη Γιουβέντους, όσον αφορά στις εγχώριες διοργανώσεις. Έχει αποκλειστεί από το κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα απλά απομένει η φιέστα τίτλου, καθώς έχει δεκαπέντε πόντους διαφορά από τη δεύτερη, Νάπολι. Για την Κάλιαρι, επίσης δεν υπάρχει μεγάλη βαθμολογική ανάγκη, πάντως θέλει ακόμη μερικούς πόντους ως το τέλος, για να είναι σίγουρη, όσον αφορά την παραμονή.

Τα προγνωστικά μου

22:00 | Κάλιαρι – Γιουβέντους | 1 | 5,45

Ανάλυση

Η Κάλιαρι δεν είναι καμιά εντυπωσιακή ομάδα, όμως ξέρει να παίρνει τα παιχνίδια που χρειάζεται. Ιδιαίτερα μέσα στην έδρα της, είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς μετράει έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες σε δεκατέσσερις αγώνες. Είναι εντυπωσιακό πως στα τελευταία έξι παιχνίδια έχει τέσσερις νίκες και δύο ήττες, ενώ στην προηγούμενη αγωνιστική πέρασε σαν αέρας από την έδρα της Κιέβο.

Αναξάρτητα από τα βαθμολογικά κίνητρα, μια νίκη επί της Γιουβέντους είναι μεγάλο πράγμα για τους απαιτητικούς οπαδούς της ομάδας της Σαρδηνίας. Με παίκτες όπως οι Ζοάο Πέδρο και Παβολέτι στην επίθεση, σίγουρα θα βγάλει φάσεις κόντρα στη Γιούβε και το αν θα πάρει καλό αποτέλεσμα, εξαρτάται από την αποτελεσματικότητά τους.

Οι Κλάβαν και Κάστρο είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ σίγουρα ο Ρολάντο Μαράν θα παίξει με σύστημα 4-3-1-2. 

Μισή θα πάει η Γιουβέντους στην έδρα της Κάλιαρι. Πλέον, τα παιχνίδια πρωταθλήματος γι’ αυτήν μοιάζουν με πρόβες ενόψει του Champions League. Δεν ταξίδεψαν στη Σαρδηνία οι Μπαρτζάλι (5/0), Κεντίρα (9/2), Κουαδράδο (11/1), Ντόουγκλας Κόστα (17/1), Ρονάλντο (26/19), Περίν (8/0), Σπινατσόλα (5/0), Ντιμπάλα (25/4) και Μάντζουκιτς (23/8).

Για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, χρειάζεται τέσσερις νίκες στα τελευταία εννέα ματς. Μακριά από την έδρα της είναι εξαιρετική, με δώδεκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε δεκατέσσερα παιχνίδια.

Ο Αλέγκρι προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του συγκεντρωμένους στο πρωτάθλημα, αλλά όταν ακολουθεί σε μια βδομάδα ο αγώνας με τον Άγια για το Champions League, αυτό είναι δύσκολο.

Πιθανές ενδεκάδες

Κάλιαρι

(4-3-1-2)

Κράνιο

Κατσιατόρε

Πιζακάνε

Τσεπιτέλι

Πελεγκρίνι

Ιονίτα

Τσιγκαρίνι

Φαραγκό

Μπαρέλα

Ζοάο Πέδρο

Παβολέτι

Γιουβέντους

(3-5-2)

Σέζνι

Κάσερες

Μπονούτσι

Κιελίνι

Ντε Σίλιο

Τσαν

Πιάνιτς

Ματουϊντί

Άλεξ Σάντρο

Μπερναρντέσκι

Κέαν

Εκτίμηση

Η Γιουβέντους έχει πολλές και σημαντικές απουσίες, ενώ έχει και το μυαλό της στο Champions League. Γιατί να μην κερδίσει η Κάλιαρι, που είναι εξαιρετική στην έδρα της και είναι και σε φόρμα; Πολύ ψηλά ο άσος για να αγνοηθεί.

Σε ενδιαφέρει