Nαντ – Λιλ

Καίγονται οι φιλοξενούμενοι, σχεδόν... αδιάφοροι οι γηπεδούχοι.
Nαντ – Λιλ

Στην έδρα της Ναντ δοκιμάζεται σήμερα η Λιλ για την 30η αγωνιστική της Λιγκ 1 στη Γαλλία. Μόνο τη νίκη έχουν στο μυαλό τους οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι θέλουν να ξεφύγουν από τη Λυών που τους έχει πλησιάσει στον πόντο. Οι γηπεδούχοι από την άλλη είναι σχεδόν αδιάφοροι με τη διαφορά που έχουν αυτήν τη στιγμή από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα προγνωστικά μου

18:00 | Nαντ – Λιλ | 2 | 2,70

Ανάλυση

Την ήττα με 1-0 στην έδρα της Ρεμς γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Ναντ, βάζοντας έτσι τέλος στο αήττητο σερί τριών αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Το ματς είχε εικόνα για 0-0, όμως μία καλή φάση βρήκαν οι γηπεδούχοι και την έκαναν γκολ στο 59′. Παρ’ όλα αυτά, τα «καναρίνια» διατηρούν μία καλή απόσταση (+11) από την τελευταία τριάδα και πλέον έχουν στο μυαλό τους τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου την Τετάρτη πάνε στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι μέσοι Ζιρότο και Κριν, ενώ επιστρέφουν ο φορ Γουαρίς και ο γκολκίπερ Ταταρουσάνου. Κανονικά θα αγωνιστει και ο αμυντικός Ιέ.

Η Λιλ, από τη μεριά της, γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Μονακό και αυτή ήταν η πρώτη αποτυχία μετά από εννιά σερί αγωνιστικές. Μέχρι το 90′, οι «λιλουά» κρατούσαν το βαθμό, όμως σε εκείνο το σημείο οι Μονεγάσκοι πέτυχαν το γκολ, το οποίο δικαιούνταν από το πρώτο ημίχρονο κιόλας βάσει ευκαιριών που είχαν χάσει. Μετά και τη νέα νίκη της Λυών, η απόσταση μεταξύ τους μειώθηκε στον πόντο και σήμερα η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ θέλει επειγόντως τη νίκη για να αυξήσει τη διαφορά και να έχει τον πρώτο λόγο για τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Στο αγωνιστικό μέρος, επιστρέφουν οι αμυντικοί Σουμαορό και Πιεντ, οπότε οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να παραταχθούν με ό,τι καλύτερο διαθέτουν.

Πιθανές ενδεκάδες

Ναντ
(4-1-4-1)

Ταταρουσάνου
Φάμπιο
Ντιέγκο Κάρλος
Παλουά
Τραορέ
Τουρέ
Μποστσίλια
Ρονζιέ
Μουτουσαμί
Λίμα
Κουλιμπαλί

Λιλ
(4-2-3-1)

Μενιάν
Τσελίκ
Ζ. Φόντε
Σουμαορό
Κονέ
Τιάγκο Μέντες
Σέκα
Πεπέ
Ικονέ
Μπαμπά
Λεάο

Εκτίμηση

Τα πράγματα είναι απλά. Η Ναντ δεν κινδυνεύει σημαντικά και θα έχει το μυαλό της περισσότερο στο ματς Κυπέλλου, ενώ η Λιλ θέλει πολύ το σημερινό ματς για να ξεφύγει από τη Λυών. Πάμε με το διπλό που έχει νόημα. 2

Σε ενδιαφέρει